spot_img

“Ο Τάσος”: Πάππου προς πάππου ζαχαροπλαστική με παράδοση, ιστορία & ποιότητα.

Στο γλυφαδιώτικο πάνθεον, μεσουρανεί από το 1955 ο “Τάσος”, όποτε κι ο ζαχαροπλάστης Αναστάσιος Κοιτίδης ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι από τον παλιό κινηματογράφο «Αριάν». Φτιάχνοντας λίγα και καλά γλυκίσματα της εποχής όπως τουλούμπες, σάμαλι και κοκ, αλλά και την iconic τυρόπιτα με ζύμη κουρού, ο κύριος Τάσος δημιούργησε φανατική πελατεία και μεταφέρθηκε το 1971 στο δικό του μαγαζί, στην τωρινή διεύθυνση στη Μαραγκού. Στην κοσμική Γλυφάδα του τότε, κανείς – επώνυμος ή ανώνυμος – δεν έμεινε ασυγκίνητος από τη μαεστρία του στη γεύση. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, ηθοποιοί και jet setters, όλοι περνούσαν το κατώφλι του, κι όλοι πίνανε νερό στ’όνομά του

ΒαμμένοςΠανιώνιος και ένθερμος οπαδός της ομάδας της Σμύρνης, ο κύριος Τάσος εμπνεύστηκε από μια σημαντική νίκη το γλυκό που θα τον έκανε ουσιαστικά και θρύλο στην ελληνική ζαχαροπλαστική, τα “νεγράκια“, τα οποία και ονόμασε έτσι προς τιμήν του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, Νέγρη. (Η “τρέλα” του με την ομάδα δεν σταμάτησε βέβαια εκεί, αφού οι στολές των υπαλλήλων του ακόμα και σήμερα είναι κυανέρυθρες…) Ο γλυκήτατος κύριος Τάσος, που έπαιζε τάβλι με την Άτζελα Δημητρίου όταν τελείωνε το πρόγραμμά της στη Νεράϊδα, δεν είναι πια ανάμεσά μας, αλλά η κληρονομιά των προϊόντων του συνεχίζεται από τον εγγονό του, επίσης Τάσο, που σαν καρμική, συμπαντική συνέχεια του παππού του, επέστρεψε μετά από τις σπουδές του στην Ελβετία και κρατά πλέον τα ηνία της επιχείρησης

Στο ιστορικό μαγαζί βρίσκει κανείς λίγα αλλά προσεγμένα προϊόντα, όλα χειροποίητα και ημέρας, όπως παραδοσιακά σιροπιαστά (μπακλαβάς, καταΐφι, γιαουρτόπιτα), παγωτό, γρανίτες, που μπορεί να απολαύσει και στα παγκάκια του όμορφου εξωτερικού χώρου (ο παππούς Τάσος δεν επέτρεπε στους πελάτες να τρώνε μέσα για να μην κάνουν ψίχουλα!) Τα “νεγράκια” κι οι μοναδικές του τυρόπιτες, με φέτα από την αρχαία Ολυμπία, συνεχίζουν να είναι best sellers, μισό αιώνα μετάΟι τυρόπιτες ζυμώνονται, γεμίζονται και φουρνίζονται όλη μέρα στο ανοιχτό εργαστήριο (που ήταν πρωτοποριακή ιδέα του παππού) και πωλούνται κατευθείαν από το ταψί, αφού βγαίνουν ζεστές ανά είκοσι λεπτά.

Και κάπως έτσι, συνεχίζεται μια παράδοση που αγαπήθηκε απ΄όλη την Αθήνα και που πλέον αγγίζει τα όρια του μύθουΣτις ίδιες μηχανές, στους ίδιους φούρνους, με το ίδιο χειρόγραφο συνταγολόγιο του παππού και την ίδια απαράμιλλη ποιότητα.

Patisserie ο Τάσος
Μαραγκού 6, Γλυφάδα, τηλ. 2108943154

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot