spot_img

Zinglee: Ζεστή 50’s αισθητική που ξυπνάει μνήμες μιας πιο λαμπερής Ελλάδας, κοσμοπολίτικες γεύσεις από bio-organic προϊόντα και μοναδικά signature cocktails στην καρδιά του Κολωνακίου

Tην περασμένη χρονιά, στο νούμερο 2 της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, άνοιξε τις πόρτες του με τα θετικότερα των σχολίων, το Zinglee, ένα στέκι που γνωρίζει καλά πώς να φιλτράρει και να απορροφά τους έντονους ρυθμούς της πόλης, μετατρέποντάς τους σε μια γλυκιά γαστρονομική συμφωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, με το γνήσιο της υπογραφής των ιδρυτών του ομίλου nice n easy, Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη.  

Σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα, της οποίας όλα τα όργανα ηχούν σε πλήρη αρμονία, το Zinglee, συνδυάζει άρτια κοσμοπολίτικες γεύσεις και ελληνική μεσογειακή ταυτότητα, έχοντας πάντα στον πυρήνα του DNA του την bio–organic προέλευση των πρώτων υλών. Μια αληθινή ενορχήστρωση απόλαυσης, που γίνεται αυτομάτως αντιληπτή και από το ίδιο το όνομα του μαγαζιού, το οποίο προέρχεται από το συνδυασμό δύο λέξεων, του zing που σημαίνει ενέργεια και ζωντάνια και του glee, που μεταφράζεται ως απόλαυση και ευχαρίστηση. Απόλαυση και ευχαρίστηση, που πριν αποτυπωθούν στα πιάτα μας, έρχονται σαν οπτικό ερέθισμα, μέσα από ένα σκηνικό που κυριολεκτικά αποπνέει τη φινέτσα της παλιάς αστικής Αθήνας. Από τους υπέροχους δερμάτινους καναπέδες και τις καρέκλες, τα ξύλινα μπαρόκ τραπέζια, τις retro λάμπες, αλλά και το μεγάλο χρωματιστό βιτρό που φιγουράρει επιβλητικά στον τοίχο, θα έλεγε κανείς πως το Zinglee, μας προσκαλεί από την αρχή να χορέψουμε το βαλς της απόλαυσης.  

Το μενού αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων, πάντα βασισμένο στη nice n easy λογική. Μέσα από ένα έμπειρο, φιλικό αλλά και άκρως καταρτισμένο team στην κουζίνα, με επικεφαλής το Μάρκο Πατεράκη, το Zinglee έχει σαν modus operandi την μεταφορά γεύσεων και εμβληματικών πιάτων της αστικής Αθηναϊκης κουζίνας στη σημερινή γαστρονομική διάλεκτο.  

Η γαστρονομική συμφωνία ξεκινά από τις πρωινές κιόλας ώρες, μέσα από ένα πλούσιο κατάλογο brunch, πάντα φυσικά συνοδεία καφέ. Σε αυτό θα βρείτε κλασσικές γεύσεις, με έντονες ελληνικές πινελιές, όπως τη Manos Gavras Spa Omelet με ασπράδια, βιολογική βρώμη, καρύδια, θυμαρίσιο μέλι και ταχίνι, το French Toast με τσουρέκι, ραγού από κόκκινα φρούτα, παγωτό βανίλια και ταχίνι με κακάο, αλλά και το Avocado Toast με αυγά ποσέ και φύτρες στις keto diet επιλογές. Τη σκυτάλη παίρνουν τα σπέσιαλ αυγά Benedict με καπνιστό μπέικον και σάλτσα hollandaise που σερβίρονται πάνω σε σπιτικό προζυμένιο ψωμί, καθώς και το Bagel ολικής άλεσης με καπνιστό σολομό, light Philadelphia, wasabi, μαρούλι, ντομάτα και σχοινόπρασο.  

Περνώντας στις all day επιλογές, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως και αυτές αποτελούν ένα εμπνευσμένο και μοναδικά δοσμένο ταξίδι στη γεύση και την καλή διατροφή. Στις σαλάτες, ξεχωρίσαμε την Αθηναϊκή με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα σαφράν, κάπαρη, αυγό, αγγούρι, τουρσί και μαριναρισμένα λαχανικά, καθώς και τη δροσιστική σαλάτα από ρίζες, με κατσικίσιο τυρί, goji berry, τραγανή καρύδα και μέλι τρούφας. Στην κατηγορία των ζυμαρικών, ξεχωρίζουν η κότα μιλανέζ και το λαχταριστό γιουβέτσι με κοκκινιστή ουρά μόσχου και κριθαράκι ολικής άλεσης. Στα κυρίως πιάτα, το βελούδινο ψάρι φρικασέ από λαβράκι φιλέτο με χόρτα, μαυρομάτικα φασόλια και ζωμό κάπαρης, πρωταγωνιστεί, μαζί με τη Beef Tagliata από γαλλικό μόσχο charolaise αλλά και το καθηλωτικό Black Angus Rib Eye. Πιάτα που έχουν συνδεθεί με τα αξέχαστα οικογενειακά γεύματα της Κυριακής, τους εορταστικούς μπουφέδες, τις επίσημες προσκλήσεις και τις δεξιώσεις στις δεκαετίες του ’50 -’70, συγκεντρώνονται στο νέο μενού και αποδίδονται με σύγχρονη ματιά από την ταλαντούχα ομάδα της κουζίνας. Για τον πιο γλυκό επίλογο, γευτείτε το Αρμενοβίλ με σιρόπι σουμάδας με αμύγδαλο και τραγανή μαρέγκα ή το υπέροχο Τιραμισού με μπισκότα σαβαγιάρ, αφράτη μασκαρπόνε και liqueur καφέ.  

Η μέρα στην καρδιά του Κολωνακίου, έρχεται να σβήσει ιδανικά στο πλούσιο μπαρ του μαγαζιού και στα προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά του, με ετικέτες από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, καθώς και μια ποικιλία premium και μη ποτών – όπως ουίσκι, ρούμι, κονιάκ και τεκίλας από Ελλάδα και εξωτερικό. Ειδική μνεία αξίζουν και τα signature cocktails, όπως το Mai – Zinglee – Tai από παλαιωμένο ρούμι, αρωματισμένο με πιπεριές jalapeños, passion, lime, καραμέλα, ανανά και λικέρ Mangalore και το Golden Eye από vodka, passion fruit, ανανά, βανίλια, lime και λικέρ πορτοκάλι. 

 Το Zinglee καθημερινά φροντίζει να επιβεβαιώνει το όνομα του, τόσο ετυμολογικά όσο και μέσα από τις προτάσεις του. Για τον λόγο αυτό, έχει γίνει και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τόσο των locals αλλά και όσων το επισκέπτονται για μια ανάπαυλα από το πολύβουο κέντρο.

Zinglee Bistro & Cocktails
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 2103608591
www.zinglee.gr
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot