Ο κότταβος ήταν παιχνίδι επιδεξιότητας που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες στα νυχτερινά συμπόσια. Αυτή την επιδεξιότητα – στην κουζίνα – επιδεικνύει τον τελευταίο χρόνο και το ομώνυμο νεο-ταβερνείο του Περιστερίου, με λεπτοδουλεμένα πιάτα που εστιάζουν στην εποχικότητα, την παράδοση και τη γεύση.
Σ’ένα σκηνικό που αποπνέει ζεστασιά και αντλεί εικόνες από παλιά Αθήνα-γειτονιά και τα αστικά σπίτια των παππούδων μας, με vintage εταζέρες, κομό, κάδρα και άλλες διακοσμητικές πινελιές, ο Κότταβος δημιουργεί ένα ιδανικό (και πρωτότυπο) περιβάλλον για να απολαύσεις τις προτάσεις του καταλόγου του.
Στη φαρέτρα του μενού, οι πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την οποία θαρρείς πως “όργωσαν” κυριολεκτικά οι ιδιοκτήτες για ένα απογειωτικό γευστικό αποτέλεσμα. Την είσοδο της κουζίνας περνούν λοιπόν φορμαέλα και χυλοπίτες από την Αράχωβα, ψάρια από τη Λευκάδα, τυριά και κατσικάκι από τη Νάξο, ακόμα και γηγενείς μαύροι χήροι από τον κτηνοτρόφο Δημήτρη Δήμο στα Τρίκαλα.
Οι γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη. Τραχανότο με μοσχαρίσιο λουκάνικο και φέτα Ηπείρου, γαρίδες γάμπαρη με κριθαράκι, κατσικάκι οφτό, όλα σα μια προέκταση (και αναβάθμιση) του Κυριακάτικου τραπεζιού που αχνά θυμάσαι στο σπίτι της γιαγιάς.
Το μαγαζί είναι άκαπνο κι έτσι η απόλαυση απρόσκοπτη και δεδομένη. Τα ηχεία πάλλονται σε ελληνικά ακούσματα, ενώ τόσο το πατάρι (που είναι ιδανικό για πολυπληθείς παρέες), όσο και η αυλίτσα (καιρού επιτρέποντος) είναι 2 ατού του χώρου που ξεχωρίζουν. Αναζήτησέ το στις παρυφές της Βεάκη, στην Μιλτιάδου.
Κότταβος
Μιλτιάδου 14, Περιστέρι, τηλ. 2105757997
Facebook | Instagram