spot_img

Ο Μπούλης: Το σουβλατζίδικο που αποδεικνύει ότι το γρήγορο μπορεί να είναι ποιοτικό και το μικρό ευέλικτο.

Το σουβλάκι είναι συνηφασμένο μ’ένα γρήγορο γεύμα, που – δεδομένων των ρυθμών της εποχής μας – έρχεται να μας χορτάσει οικονομικά, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσδοκίες και αξιώσεις. Τι γίνεται όμως, όταν ένα ψητοπωλείο έρχεται να ανατρέψει όσα είχαμε σαν στερεότυπο στο μυαλό μας για την κατηγορία των σουβλατζίδικων; 

Ο Μπούλης είναι μικρός κι όταν λέμε μικρός εννοούμε λιλιπούτειος, όπως κι ο κατάλογός του, που φιλοξενεί “απλωμένη” μια σελίδα επιλογών: τυλιχτά, καλαμάκια, πατάτες, πίτες, σως και μερίδες. Αυτή η φαινομενικά σπαρτιάτικη γκάμα όμως γίνεται και η εγγύηση για την τελειότητα των λίγων του προτάσεων. Πρωταγωνιστής εδώ είναι μόνο το σουβλάκι – με την απλότητα, την ειλικρίνεια, αλλά και την ποιότητα ακριβών κρεάτων που αγοράζονται από κρεοπωλείο, αλλά και την φροντίδα και το “σκάλισμα” της γεύσης από πλευράς των ιδιοκτητών για ένα πραγματικά κορυφαίο τελικό προϊόν. 

Οι ψήστες ζογκλάρουν την ψησταριά με μαεστρία που θα ζήλευε ο David Copperfield (γύρος δεν υπάρχει) και το κοτόπουλο και το χοιρινό “βγαίνουν” ζουμερά και πεντανόστιμα, και με φιλετάρισμα και επιμέλεια που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Αν επιλέξεις τυλιχτό, οι επιλογές σε πίτες σίτου, καλαμποκιού κι ολικής άλεσης, λειτουργούν σαν την ιδανική βάση για τον μαγικό συνδυασμό κρέατος-κόκκινης σπιτικής σάλτσας-σως γιαουρτιού-μαϊντανού-ντομάτας, στα οποία εδώ προστίθεται και η θαυματουργή πάπρικα που απογειώνει το σύνολο (είναι στην ευχέρειά σου να προσθέσεις πατάτες). Στα must των τυλιχτών και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι που πλάθεται εδώ και είναι μια αποκάλυψη. 

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως τόσα λίγα ψητοπωλεία στην Αθήνα χρησιμοποιούν σαν σως την κόκκινη σάλτσα και οι υπόλοιποι εμμένουν στο τζατζίκι – η γευστική διαφορά είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα – και ευτυχώς υπάρχουν στέκια σαν τον Μπούλη που “λύνουν” αυτό το χάσμα. Και ναι, ο Μπούλης παρά το νεαρό της ηλικίας του, εξελίσσεται γοργά σε στέκι – από τους ηθοποιούς που τελειώνουν τις παραστάσεις τους τριγύρω, τους locals, όσους “σχολάνε” από τα bars, ζευγαράκια που τον ανακάλυψαν στη βόλτα τους – είναι πολυσυλλεκτικός, ανεπιτήδευτος και inclusive. Έτσι, θα δεις να “συμβιώνουν” στα stands του ο ντόπιος παππούς που απολαμβάνει το καλαμάκι του με το ψημένο-ριγανισμένο του ψωμάκι με μια γυναικοπαρέα που τρώει τα τυλιχτά της πριν πάρει η καθεμιά το δρόμο για το σπίτι. Με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες Κυριακάτικου μπάρμπεκιου, σ’έναν χώρο που θυμίζει παλιά Αθήνα-γειτονιά. Υπομονή στην παραγγελία σου γιατί εδώ τίποτα δεν είναι προψημένο. Λειτουργεί και delivery. 

Ο Μπούλης
Πλαταιών 52, Αθήνα, τηλ. 2103453883
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot