Μπορεί ετυμολογικά να μεταφράζεται σαν “μαύρο πρόβατο”, οι Ισπανοί ωστόσο χρησιμοποιούν τη φράση για να προσδιορίσουν αυτό που είναι εκτός της αγέλης, αυτό που έχει δική του ταυτότητα-υπόσταση-χαρακτηριστικά. Κι αυτό ακριβώς κατόρθωσε να γίνει το L’Ovelha Negra στη γειτονιά της Καλλιθέας – ένα στέκι που διαφοροποιείται άρδην των καθιερωμένων και υπόσχεται να σε κρατήσει ευχαριστημένο/η κάθε στιγμή της ημέρας.
Άνοιξε τις πόρτες του το 2015, αλλά η ιδέα προέκυψε το μακρινό 2007, όταν ο ιδιοκτήτης Γιάννης Τρουπής μυήθηκε σ’ένα επαγγελματικό του ταξίδι στα μαγαζιά της Βαρκελώνης, που συμφιλιώνανε στην κουλτούρα τους καφέ, μεζεδάκια, μπύρα και ποτό, διατηρώντας μια χαλαρή και ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα. Αυτά τα συναισθήματα, αυτή την εμπειρία θέλησε λοιπόν να τα μετουσιώσει σ’εναν χώρο που θα έκανε τη διαφορά στα local δρώμενα στις Τζιτζιφιές, και θα κρατούσε αυτή την inclusive, μη “στημένη” και παρεΐστικη αύρα με κάτι για όλους τους επισκέπτες.
Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το L’Ovelha Negra. Σ’ένα περιβάλλον που παντρεύει το έντονα vintage (μπορεί να πιεις καφέ καθισμένος σε καρέκλα λουδοβίκου με τραπέζι ένα κομό της γιαγιάς) με το ethnic, το kitsch και το colonial chic (κρεμάμενα φυτά, παλιά κάδρα, κ.ο.κ.), στο L’Ovelha Negra βρίσκεις ακριβώς αυτή την απόδραση από την καθημερινότητα που οφείλει να παρέχει οποιοδήποτε στέκι σέβεται τον εαυτό του.
Σε υποδέχεται καθημερινά από νωρίς το πρωί (συγκεκριμένα στις 8.00) με καλοψημένο specialty καφέ (σε αποκλειστικό για το μαγαζί χαρμάνι), μια μεγάλη ποικιλία από απολαυστικές σοκολάτες (bueno, snickers, κλπ), milkshakes με χειροποίητο παγωτό, και αναζωογονητικά τσάγια.
Την κρίσιμη στιγμή που θα πεινάσεις, το L’Ovelha Negra σερβίρει από τις 10.00 (και καθημερινά) brunch, με αυγά σε διάφορες παραλλαγές (με αγαπημένη μας την ομελέτα φούρνου με σπανάκι και φέτα), pancakes και αλμυρές βάφλες (η “υπερπαραγωγή” με ζαμπόν, τυρί, λουκάνικα, πατάτες και την ομώνυμη sauce τα “σπάει”), με όλα τα πιάτα να φτιάχνονται a’la carte εκείνη την ώρα, κι όλες τις παρασκευές να είναι χειροποίητες.
Στο L’Ovelha Negra μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα homemade γεύμα – οι επιλογές εναλλάσσονται συχνά και είναι κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου και απείρως well-priced. Ενδεικτικά στον εύστοχα φτιαγμένο κατάλογο θα ανιχνεύσεις προϊόντα απ’όλη την Ελλάδα, όπως σκιουφηχτά Κρήτης με απάκι, κρεμμύδι και στακοβούτυρο ή το (της παρέας) Souvla Mix με βέργα χοιρινού και κοτόπουλου, λεπτοκομμένα chips πατάτας και την σάλτσα L’Ovelha Negra (η συνταγή της οποίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό).
Η δύση του ήλιου αποκαλύπτει άλλη μια πτυχή του L’Ovelha, με τα σύνεργα και όλα τα (χειροποίητα) σιρόπια και blends να τοποθετούνται στη μπάρα του για να γίνουν δροσιστικά, εμπνευσμένα cocktails. Στο “παλμαρέ” του θα βρεις παλιές βάσεις και classic cocktails να επανεφευρίσκονται και να ανανεώνονται με twists, ενώ μπορείς παράλληλα να απολαύσεις κάποια μπύρα (όπως την αυθεντική Ισπανική μπύρα Lager “Mahou” – σε αποκλειστικότητα εδώ).
Είναι δεδομένο, ότι από ένα στέκι στο οποίο έχει δοθεί τέτοια φροντίδα και προσοχή, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα (εξαιρετικά) parties, συνεπώς στο L’Ovelha λαμβάνουν χώρα βραδιές με DJ’s ή με ζωντανή μουσική από νεανικά σχήματα, αλλά και εποχιακά happenings. Επισκέψου το, γίνε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας που λέγεται L’Ovelha Negra, και θυμήσου: προτίμησε να είσαι το μαύρο πρόβατο – το άσπρο “λερώνει”.
L’Ovelha Negra
Ισμήνης 84, Καλλιθέα, τηλ. 2167004532
www.lovelhanegra.gr
Facebook | Instagram