spot_img

Σχολαρχείο: Μαθήματα γεύσεων στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη

Από το νέο εστιατορικό entry στην Κυψέλη δεν παίρνει απουσία ποτέ η απόλαυση! - της Φανής Σίμου

Τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα φαίνεται να βιώνει μια αναγέννηση μέσα από ένα καλειδοσκόπιο νέων μαγαζιών που υπόσχονται να σου χαρίσουν χαμόγελα ικανοποίησης σε κάθε μπουκιά. Το αθηναϊκό κοινό από την άλλη, είναι σαν να ανακαλύπτει εκ νέου την πόλη και το motto “tourist in my city” γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο. Μέσα σ’αυτή την ευχάριστη συγκυρία λοιπόν, δεν έχουμε καλύτερο, απ’το να “ξετρυπώνουμε” νέα στέκια, το καθένα με τη δική του μικρή ιστορία, την ξεχωριστή ταυτότητα και τις δικές του μοναδικές προτάσεις.

Το Σχολαρχείο της Κυψέλης, σαφώς ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, αφού είναι μια νέα άφιξη στην πολύκοσμη Πλατεία Αγίου Γεωργίου που ήρθε για να σαγηνεύσει κάθε μερακλή αλλά και κάθε λάτρη του καλομαγειρεμένου, ελληνικού φαγητού. 

Στημένο «στα θεμέλια» ενός ιστορικού για την περιοχή καφενείου με τραπεζάκια έξω, κρατά με αφοσίωση τον παραδοσιακό αέρα του παρεϊστικου στεκιού και εξελίσσει την ιδέα του συγχρόνου μεζεδοπωλείου δίνοντας μεγάλη έμφαση τόσο στις γεύσεις όσο και στην παρουσίαση. Υπέροχα πύλινα πιάτα και κούπες με σκαλιστά ελαιόκλαδα, σχολαστικά τοποθετημένα στη θέση τους, σε πείθουν αμέσως για το φιλόξενο πνεύμα του μαγαζιού και για την άκρως φιλική ατμόσφαιρα.

Εκλεκτά πιάτα, παραδοσιακές γεύσεις, ελληνικής και πολίτικης κουζίνας, που σε γυρνάνε πίσω στο χρόνο, μπολιασμένα με ψαγμένα μπαχάρια να δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, μα κυρίως μαγειρεμένα με μπόλικη αγάπη και μεράκι.

Ο Ζακίρ, η ψυχή του Σχολαρχείου της Κυψέλης, αφοσιωμένος  στην ελληνική κουζίνα, φροντίζει κάθε πιάτο που ετοιμάζει με τα χέρια του, να ενθουσιάζει! Χρησιμοποιώντας καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και βάζοντας όλη του τη μαγειρική τέχνη, διατηρεί την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα.

Ο πλουραλισμός είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του Σχολαρχείου. Στα τραπέζια του θα συναντήσεις μια ποικιλομορφία συνδαιτυμόνων, και στον κατάλογο μια ποικιλία εδεσμάτων για κάθε γούστο και κάθε διάθεση. Μεζεδάκια όπως γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι και μπουρεκάκια με μελιτζάνα, φάβα Σαντορίνης και γευστικό χωριάτικο λουκάνικο, ότι πρέπει για τσίπουρο ή μπύρα και ανάλαφρη παρεϊστικη διάθεση. Γενναίες, ατομικές μερίδες να πρωταγωνιστούν στις παραδοσιακές οικογενειακές εξόδους. Οριεντάλ χοιρινό και κοτόπουλο φλόγα με σως  παρμεζάνας, καλοψημένο μοσχαρίσιο συκώτι, μύδια αχνιστά και γαρίδες σχάρας και βέβαια αναζωογονητικές σαλάτες, μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους! Επιπλέον, υπάρχουν πιάτα ημέρας άκρως δελεαστικά που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως το ζουμερό κότσι με καρότο, πατάτες και μυρωδικά, σιγοψημένο επί 7 ώρες – σκέτο λουκούμι!

Τα πάντα εδώ αντιπροσωπεύουν τη γνήσια ελληνική προσέγγιση ως προς το φαγητό και το ποτό, και για το λόγο αυτό, ο Σχολαρχείο της Κυψέλης, αποτελεί σημείο αναφοράς των τουριστών που αναζητούν την αυθεντικότητα της Αθηναικής διασκέδασης, μακριά από τα φώτα του τουριστικού τοπίου.

Αν και εσύ επιθυμείς να ξεφύγεις από τα trends και να βιώσεις ξανά την αξία της απλότητας, της γειτονιάς και της παρέας, τη γνησιότητα των γεύσεων και την διασκέδαση όπως ήταν παλιά, τότε ο δρόμος σου σίγουρα σε οδηγεί στο κατώφλι του  σχολαρχείου που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα στέκια σου!

Το Σχολαρχείο Της Κυψέλης
Επτανήσου 18, Αθήνα, τηλ. 2108815820
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Νέα σεζόν, νέοι στόχοι: Που να κάνεις γυμναστική-pilates-yoga φέτος στην Αθήνα

Την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως η γυμναστική ωφελεί το νου και τις σχέσεις,...

Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot