spot_img

Brunch στην Αθήνα: Νόστιμες ιστορίες γραμμένες με αυγά, pancakes και απολαυστικό καφέ

Eggs, camera, action!

Τι σου είναι αυτό το brunch… Το πιο ωραίο καλωσόρισμα, η πιο γευστική αγκαλιά, ένας αναπάντεχα τεκμηριωμένος λόγος για να βρισκόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, να μοιραζόμαστε ιδέες, νέα, να απολαμβάνουμε την ίδια τη ζωή. Στην Ελλάδα του σήμερα η εστίαση έχει πολλούς τρόπους να μας αποπλανεί, το brunch όμως είναι ένας από τους πιο φωτεινούς – αφού συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας – κι από τους πιο νόστιμους, αφού ουδείς ποτέ αντιστάθηκε σε μια καλοφτιαγμένη hollandaise.

Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνων που το απολαμβάνουν κι εκείνων που το παρασκευάζουν. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως αυτές οι ομάδες βρίσκονται σε απόλυτη αλληλεξάρτηση, γιατί δεν είναι δυνατόν να απολαύσεις ένα πραγματικά καλό brunch αν αυτό δεν έχει περάσει από τα χέρια των ειδικών, εκείνων που το αντιμετωπίζουν ως τρόπο έκφρασης και δημιουργίας, προσπαθώντας να μοιραστούν όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ιστορίες που κρύβονται πίσω από την αγαπημένη μας συνήθεια.

Αποτελείται ως επί το πλείστον από αυγά και pancakes σε διάφορες εκδοχές, με πιο χαρακτηριστικό και local τον καγιανά και πιο δημοφιλή το Croque Madame και τα αυγά ποσέ. Εκμεταλλευόμενο το multi-culti κεφάλαιο που έφερε μαζί της η γευστική πλευρά της παγκοσμιοποίησης, πλέον ανεβάζει ρυθμούς και με άλλες προτάσεις, όπως sando sandwiches, burgers και ποτήρια γεμάτα ανεβαστικά, αλκοολούχα ελιξίρια. 

Η ιστορία του ανιχνεύεται στο μακρινό 1895 όπου ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει ένα γεύμα της Κυριακής για τους «γλεντζέδες του Σαββατοκύριακου» στο άρθρο του συγγραφέα Γκι Μπερίνγκερ «Brunch: A Plea» στο βρετανικό ‘Hunter’s Weekly’, ενώ ήδη από τα roaring 30’s στην Αμερική, ήταν το τέλειο matinee στα ξενοδοχεία. 

Αυτός ο συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού έχει πλέον μετατραπεί σε δημοφιλή αθηναϊκή φρενίτιδα, όπου τα hash browns μπορεί να «μετράνε» λιγότερο από τα #hashtags, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την στρατοσφαιρική του άνοδο. Η συντακτική μας ομάδα μέσα από ενδελεχή έρευνα σου παρουσιάζει την απόλυτη λίστα με τα καλύτερα μέρη όπου αξίζει να μπραντσάρεις στην Αθήνα. 

Beauty Killed the Beast: Ένα all-day διάλλειμα, σε μια γειτονιά που συμβαίνουν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα της πόλης

Η αέναη αναζήτηση της ομορφιάς στην πόλη τα τελευταία χρόνια οδηγεί στο Μεταξουργείο, το οποίο ανάμεσα στον περαστικό, τον τουρίστα, τον ντόπιο και όλες τις φυλές της καρδιάς μιας πρωτεύουσας, κρατάει αναζοπυρωμένη την διαχρονικότητα και την ανάμνηση μιας φωτεινής, αστικής Αθήνας. Πλακόστρωτα, βουκαμβίλιες, διατηρητέα νεοκλασικά και μπιχλιμπίδια κάθε λογής απλωμένα στα μπαλκόνια, συνθέτουν έναν κόσμο εύφορο προς ανακάλυψη στην καθημερινή βόλτα. Οι απανταχού bar-hoppers, brunch-lovers και foodies που σέβονται τον εαυτό τους αγαπούν τη γειτονιά για άλλο έναν λόγο - το Beauty Killed the Beast - το οποίο και έχουν σαν go-to προορισμό τους κάθε στιγμή της ημέρας. Τιρκουάζ ψάθινες καρέκλες, φυτά και ομπρέλες που σπάνε τη...

Το Peek a Bloom επεκτάθηκε και «ενηλικιώθηκε» με τον καλύτερο κατάλογο σε brunch και cocktails που είχε έως σήμερα

Παλιά η Αθήνα ήταν «μικρή» και ο κόσμος ήθελε να μαζεύεται σε κεντρικά μέρη. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει, έχουν αποκεντρωθεί και κάπου ανάμεσα στις στοές, τα έκκεντρα στενάκια και τα undercover μαγαζιά, αναζοπυρώνεται μια νέα, μετα-καραντινική φλόγα που μας οδηγεί με έμπνευση και δημιουργικότητα στην πραγματικότητα της νέας δεκαετίας - αυτή που η διασκέδαση επιζητά την ουσία και που η πρόταση θέλει ένα στιβαρό concept για να στηριχθεί. Το μαγικό Peek a Bloom, που γνωρίσαμε το 2017 για τον άψογο specialty καφέ του, το πεντανόστιμο brunch και τα τολμηρά του cocktails επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ, μέσα από μια...

Gardenista: Γευστικές περιπλανήσεις στον πιο ονειρικό κήπο, στο Χαλάνδρι

Αν ο δρόμος σου σε έχει φέρει κάποια στιγμή ως το Χαλάνδρι, σίγουρα θα έχεις πάρει μια γεύση από το έντονο ταπεραμέντο και την υπερκινητικότητα της περιοχής. Κάπου εκεί ανάμεσα στα γραφεία των μεγάλων εταιριών, τα εμπορικά καταστήματα και πάνω στην πολύβουη οδό Παπανικολή, σαν όαση ξεπηδά το Gardenista. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μόνο στη θέα του, θα σε πλημμυρίσει το αίσθημα του έρωτα με την πρώτη ματιά. Και αυτό γιατί κάθε τι μέσα σε αυτόν τον ονειρικό χώρο, είναι εδώ για να σε κάνει να νιώσεις αποσυμπίεση, χαλαρότητα και άνεση. Οι αρμονίες που δημιουργεί το ξύλο ενώ αγκαλιάζει την...

#ταλέμεστονπεζόδρομο, στο Janet Craig, το πιο hip café – bar του Αμαρουσίου

Αν είσαι ταξιδευτής που αναζητάς στην έννοια «διασκέδαση» την ουσία και το αποτύπωμα που αφήνει η έννοια «περνάω καλά», ακολούθησε τα βήματα του Janet Craig, ως το Μαρούσι και αφέσου σε έναν κόσμο αλέγκρο, με πάθος και ψυχή. Ένα νέο all day bar, που μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής, με μότο brewed with soul, αποπνέει αυτόν το αέρα που σου μεταφέρουν τα στέκια του κέντρου, με μοναδικό τρόπο. Κερδίζοντας απευθείας το βλέμμα σου, με τα όμορφα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους, να σμίγουν αρμονικά με τα δέντρα, το Janet Craig δίνει το δικό του ξεχωριστό vibe, στον ήδη...

Hams & Clams: Ολοήμερες oyster και tapas γευστικές αποδράσεις στο πιο ζεν σημείο του Πειραιά

Το πρωτογνωρίσαμε δίπλα στο αδερφάκι του, το wine bar Corks & Forks στην Ακτή Θεμιστοκλέους. Από το 2019 «πλέει» στις παρυφές της Μαρίνας Ζέας, εκεί που η θάλασσα καταπραΰνει την ψυχή και τα δεμένα σκάφη δημιουργούν έναν κοσμοπολίτικο αέρα μιξαρισμένο με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις.  Το κατεξοχήν και μοναδικό oyster bar του Πειραιά ξεχωρίζει για τη μαγευτική καρτ-ποστάλ θέα του, στα μέσα της μαρίνας. Το στιλ του είναι αναζωογονητικά minimal, με σκανδιναβικές επιρροές, από αυτές όπου το μοντέρνο φτιάχνεται με ζεστά υλικά και το design προσδιορίζεται από την οικειότητα και την αμεσότητα του χώρου. Ένα εντυπωσιακό κοντράστ δημιουργείται ανάμεσα στη ζεστασιά...

Buena Vista Social Bar: Funky latin ιστορίες με θέα την Ακρόπολη

Η ταράτσα του Buena Vista Social Bar δείχνει το δυναμικό της πόλης, που με μια κομψή conceptual προσέγγιση μπορεί να μετατρέψει σε πρεσβευτή της κάθε επισκέπτη που ενθουσιάζεται με την εμπειρία εδώ. Το πανοραμικό κάδρο του με θέα την Ακρόπολη και το ανανεωμένο ντεκόρ δια χειρός του one-and-only Διονύση Πρώΐου, που εξέλιξε το ήδη iconic όραμα του σκηνογράφου Κωνσταντίνου Κασιδιάρη και του Workshop Makis, σε διακτινίζει στην ζεστασιά και τα χρώματα της Κούβας, με σημεία που ζωγραφίστηκαν στο χέρι, αλλά και εντυπωσιακούς φωτισμούς, Art Deco installations και vintage έπιπλα να δημιουργούν το τέλειο κοσμοπολίτικο σκηνικό κάθε στιγμή της ημέρας.  Η...

Big Spoon: Όλοι οι λόγοι που μας κάνουν να πηγαίνουμε (και να ξαναπηγαίνουμε) στο all day spot της Αγίας Παρασκευής

Στο Big Spoon κάθε επίσκεψη κρύβει και μια συναρπαστική ιστορία. Είναι από τα στέκια αυτά που ξεκινάς για καφέ, η ατμόσφαιρα, η άνεση και η παρέα σε «κρατάνε» για φαγητό και έρχεται η ώρα που παραγγέλνεις το πρώτο early cocktail για να επιστεγάσεις μια τέλεια εμπειρία. Στα 7 χρόνια λειτουργίας του, το αδερφάκι του εξαιρετικου White Spoon έχει διαμορφώσει τη δική του προσωπικότητα, τη δική του ταυτότητα, κρατώντας πάντα μέρος του DNA που ανέδειξε και τα 2. Κι αυτό είναι οι προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας που δεν χωλαίνουν πουθενά, η νοστιμιά, το comfort, η πρωτοτυπία, η έκπληξη.  Αυτό...

White Spoon ή αλλιώς η καλύτερη στιγμή της ημέρας σου, όλη μέρα

Κάθε λιμάνι και καημός, κάθε γειτονιά κι ένα στέκι-σταθμός. Για τον Χολαργό αυτό το στέκι δεν είναι άλλο από το White Spoon, το οποίο με το που άνοιξε τις πόρτες του το 2012 προσήλωσε την δημιουργική του προσοχή σε 3 πράγματα: Πρώτα απ΄όλα στη μπάρα του, η οποία κάθε χρόνο σκαλίζει ιδέες, υφές και premium ετικέτες που μπερδεύονται μοναδικά στα shakers του για μερικά από τα πιο συναρπαστικά cocktails στα βόρεια. Μετά είναι το brunch του, το οποίο έχει γραφτεί στη συνείδηση των επισκεπτών του για το απολαυστικό παιχνίδι υλικών και τον συνδυασμό τους που απογειώνει τη γεύση. Τέλος...

GARAZAKI: Η επανεφεύρεση του brunch μέσα από έναν κατάλογο που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο

Κατά κοινή ομολογία τα τελευταία χρόνια ο πήχης στα all day μαγαζιά ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Οι επιχειρηματίες ψάχνονται, ταξιδεύουν, σκαλίζουν τις γεύσεις, εφευρίσκουν και διατυπώνουν νέες προτάσεις στο πιάτο, το ποτήρι ή στα ηχεία με σκοπό να σε σαγηνεύσουν στην διεύθυνσή τους. Όταν σε όλα τα παραπάνω μπαίνουν κι οι παράγοντες της φροντίδας στη λεπτομέρεια και της προσήλωσης στην ποιότητα σε κάθε έκφανση της εμπειρίας σου, τότε πολύ απλά μιλάμε για το GARAZAKI στον Γέρακα.   Το GARAZAKI έχει δημιουργήσει ανάμεσα στους τοίχους του το δικό του, signature σύμπαν. Εμπνεόμενο από τη Νέα Υόρκη και δανειζόμενο τα εξωστρεφή, εμβληματικά...

Bootleg: Φροντισμένες προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας, στην Πλατεία Φανερωμένης στον Χολαργό

Το Bootleg στον Χολαργό δεν χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην all day διασκέδαση της περιοχής, ένα σημείο συνάντησης που είναι πάντα γεμάτο με τα πιο όμορφα χαμόγελα της πόλης. Σε αυτό βοηθάει και ο πολύ μεγάλος εξωτερικός χώρος που βρίσκεται μπροστά του, που του δίνει τη δυνατότητα να έχει τραπεζάκια έξω, αλλά και η αίσθηση γειτονιάς που διατηρείται με κάποια μικρά, συνοικιακά μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω. Ένα spot υπέροχα αφομοιωμένο με το περιβάλλον του, με τους δικούς του πιστούς φίλους από κάθε γωνιά της Αθήνας.   Η εμπειρία Bootleg ξεκινάει με την άφιξή σου: Πάντα υπάρχει κάποιος από την...

ZAF eatery & coffee bar: Το πιο «πολυταξιδεμένο» brunch της πόλης

Στην επιβλητική στοά του αιωνόβιου κτιρίου της Πλατείας Αγίας Ειρήνης 8 βρίσκεται το ZAF, ένας ευωδιαστός παράδεισος με άρωμα καφέ που θα μπορούσε να σε αποπλανήσει για μια ολόκληρη μέρα.  Έχοντας ένα σκηνικό - μάθημα αρχιτεκτονικής και αισθητικής - που μοιράζει τη δράση του σε 2 επίπεδα, πάντα γεμάτο με τις πιο ωραίες φάτσες της πόλης, με χαρακτηριστικά instagram moments και μια upscale αισθητική, στο ZAF eatery & coffee bar η όρεξη ανοίγει από την οπτική επικοινωνία πριν φτάσει στο στομάχι. Το brunch που σερβίρεται καθημερινά 9.00-13.30 και τις Κυριακές 10.30-ν16.30 γεμίζει με κοσμοπολίτικη εσάνς το χώρο, τα τραπέζια που ανοίγονται...

Lefkes on the Side: Μια καταπράσινη γευστική όαση με την υπογραφή του Τάσου Ντούμα

Σε πρόσφατη έρευνά του το Ludwig-Maximilians University στο Μόναχο επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ακόμα και μια σύντομη έκθεση στην φύση και το πράσινο, όχι μόνο καταπραΰνει τις αισθήσεις και γαληνεύει το νου, αλλά εξάπτει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Η ζωή στην πόλη, με τους αβυσσαλέους ρυθμούς, την κίνηση στους δρόμους και το άγχος της καθημερινότητας σίγουρα δεν βοηθάει, ωστόσο μικρές οάσεις όπως οι Lefkes on the Side στις παρυφές της Λεωφόρου Γαλατσίου, δημιουργούν ένα φινετσάτο και γευστικό ησυχαστήριο που γίνεται highlight στη ζωή σου, όποια στιγμή της μέρας κι αν τις επισκεφθείς.  Μια επιβλητική ξύλινη πόρτα ανοίγει...

Σουσουράδα: Γαστρονομικές εκπλήξεις που σου δίνουν έναν ακόμη λόγο να λατρέψεις τα Εξάρχεια

Περιοχή γεμάτη νεανικές αναμνήσεις, η οδός Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, με πολλές εναλλαγές στα «τεκταινόμενα» και πάντα με γερές δόσεις έκπληξης, όπως εκείνη τη χρονιά που πρωτοάνοιξε η Σουσουράδα και «φώτισε» με την τσαχπινιά της την περιοχή. Στη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, ένας χώρος που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία της παλιάς Αθήνας με το μωσαϊκό και την πρόσοψη παραδοσιακού καφενείου, αλλά ταυτόχρονα με contemporary industrial πινελιές, αποτελεί τον ιδανικό all-day προορισμό για αποσυμπίεση και γαστριμαργικές εμπειρίες που εύκολα γίνονται αγαπημένες συνήθειες. Η Σουσουράδα θα σε υποδεχτεί από το πρωί με καλοψημένο καφέ, Cafeistas Speciality Organic, ροφήματα βιολογικής καλλιέργειας, πεντανόστιμα σάντουιτς και... brunch για να...

Rey Pablo: Στρατηγικό σημείο καθημερινών συναντήσεων με εύστοχες προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας

Όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2014, η έννοια brunch ήταν κάτι μυθικής φύσεως, βγαλμένη από κάποιο επεισόδιο του Sex & the City ή του Gossip Girl. Το Rey Pablo μας σύστησε με τον πιο νόστιμο τρόπο σε αυτό (ήταν το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα που φιλοξένησε στην κάρτα του brunch menu) και συνεχίζει αυτή την «κληρονομιά» που το ανέδειξε στα «best of» της πόλης, εξελισσόμενο με νέες προτάσεις που πάνε την δημιουργικότητα και την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα.  Είναι ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα μαγαζιά στα νότια, αλλά χωρίς να το φωνάζει. Κυριαρχεί το industrial στοιχείο, με...

SiR TEN bar & eatery: Χαρτογραφώντας μια νέα γενιά εμπειριών σε φαγητό, ποτό και… αγορές, στο Παγκράτι

Λένε ότι η ζωή μιμείται την τέχνη, αλλά το ολοκληρωτικά custom made και αναζωογονητικά πρωτότυπο SiR TEN δεν μιμείται κανέναν. Ξεκίνησε την πλεύση του πρόσφατα στην Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι και πρόκειται για έναν concept χώρο που συνδυάζει τις οικουμενικές γλώσσες του design, της μουσικής, της γεύσης και της μόδας, μοιράζοντας τη δράση του ανάμεσα σε 2 ορόφους. Αντλεί έμπνευση από εμβληματικά νεοϋορκέζικα bars και την γενικότερη fusion φιλοσοφία του Big Apple - της πόλης όπου όλα φαντάζουν δυνατά - και φιλοδοξεί να γίνει το νέο εγγυημένο 10’ το καλό στην αθηναϊκή έξοδο, όπου μπορείς να είσαι certain (είδες τι...

Penny Lane Comfort Food: Η επιτομή μιας απολαυστικής, γευστικής εξόδου

Όταν ακούς comfort food, σου έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένες γευστικές προτάσεις. Στο Penny Lane θα αλλάξεις γνώμη για όσα ήξερες και ο κόσμος της γευστικής σου εμπειρίας θα καταρρεύσει, για να δώσει τη θέση του σε μια νέα, πρωτόγνωρη άποψη πάνω στo θέμα. Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των βορείων προαστίων, το Penny Lane είναι η επιτομή μιας εξόδου: Το περιβάλλον του μετατρέπει την επίσκεψή σου σε μια ολοκληρωμένη, μοναδική εμπειρία, η ανοιχτή του κουζίνα εγγυάται την απόλυτη διαφάνεια σε αυτό που θα απολαύσεις, οι άνθρωποί του σου μεταδίδουν την πιο feel good διάθεση, οι προτάσεις του μενού...

Monsieur Barbu: Η πεμπτουσία της απόλαυσης, στο Κουκάκι

Δεν ξέρω τι σημαίνει brunch για σένα, αγαπημένε αναγνώστη, αλλά θα σου πω πως το έχω εγώ ιδανικά στο μυαλό μου. Το brunch είναι μια εμπειρία που θα μεταφραστεί αργότερα σε μια ζεστή ανάμνηση. Μια ανάμνηση που περιλαμβάνει γεύσεις, αρώματα, κουβέντες, γέλια, εκείνα τα μεσημεράκια που ξεκινάς για καφεδάκι και καταλήγεις σε ποτό. Κι αν ψάχνεις ακόμα εκείνο το μέρος που θα σε κάνει κομμάτι δικό του, το μέρος που θα αισθανθείς οικεία, άνετα, εκεί που σε κάθε γωνία του θα εναποθέσεις με τον καιρό και μια στιγμή, τότε έχω ένα όνομα να σου πω: Monsieur Barbu. Σε μια από τις...

Bond Restaurant Bar: «Σταθμός» για ολοήμερες εξορμήσεις – και στο brunch – στον Άλιμο

Διαχρονικά ενισχύεται η άποψη ότι οι all day χώροι - ειδικά αυτοί με υψηλό γαστρονομικό προφίλ - δεν μπορεί, κάπου θα χωλαίνουν, κάποιο σκέλος της εξίσωσης brunch-φαγητό-cocktails δεν θα είναι αντάξιο προσδοκιών. Τα στερεότυπα υπάρχουν όμως για να καταρρίπτονται, κι αυτό το Bond το πετυχαίνει εξαιρετικά.  Ένα άλλο στερεότυπο που γκρεμίζεται μπροστά σου με το που το επισκεφθείς, είναι το ίδιο το περιβάλλον του. Το Bond είναι το πρώτο μαγαζί στην Ελλάδα, που συστήνει ένα νέο αρχιτεκτονικό trend που έχει αγαπηθεί στο εξωτερικό – το upcycling – την δημιουργική επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών και το όσο γίνεται μικρότερο ενεργειακό και...

Millybird House: Νιώσε κυριολεκτικά σαν στο σπίτι σου, στην πιο ζεστή γωνιά του Παγκρατίου

Τι είναι αλήθεια αυτό που κάνει ένα café, ένα εστιατόριο ή bar, να φωλιάζουν αγαπησιάρικα στην καρδιά μας και να γίνονται τα μέρη εκείνα που φυλάνε τις ωραίες μας στιγμές; Φτάνουν άραγε η καλή αισθητική, το προσεγμένο menu, το ακριβοπληρωμένο décor για να κάνουν ένα χώρο να ξεχωρίσει; Η έννοια της φιλοξενίας είναι κάτι πολύ βαθύ και ενεργειακό κι ένας χώρος για να αποπνεύσει αυτό το κάτι ιδιαίτερο χρειάζεται πάνω από όλα συναίσθημα, πηγαία αίσθηση της φροντίδας και αυτή τη ζεστή ενέργεια που σε αγκαλιάζει, κάνοντάς σε να νιώθεις πραγματικά σαν το σπίτι σου. Δεν έχω καλύτερο παράδειγμα να δώσω από...

My Pasta Flora: Απόλυτες απολαύσεις στον Βύρωνα

Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως το Παγκράτι βρίσκεται για τα καλά στο επίκεντρο της διασκέδασης, καθώς οι μετοχές του ανεβαίνουν συνεχώς. Υπάρχουν βέβαια και ανήσυχα πνεύματα που διαρκώς ψάχνουν το κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Αν περάσεις τα σύνορα του mainstream πλέον Παγκρατίου, θα βρεθείς στον Βύρωνα και θα ανακαλύψεις μικρά διαμαντάκια που εντυπωσιάζουν ευχάριστα και απρόσμενα, σε όλα τα επίπεδα. Πρώτο πρώτο, το My Pasta Flora, στην οδό Φρυγίας 11, που αμέσως θα θέλξει με χάρη το βλέμμα σου με τα χαριτωμένα τραπεζάκια και τις λεπτεπίλεπτες fer forgé καρέκλες του, να στέκονται κουκλίστικα γύρω από την πράσινη νησίδα. Το My Pasta Flora...

Safe House: Γιατί ένα φλιτζάνι καφέ στη φύση (κι όχι μόνο) θα είναι πάντα μια ανεκτίμητη αξία

Μεταξύ άλλων, ένα συναρπαστικό πράγμα στην Αθήνα είναι η ανακάλυψη νέων χώρων για φαγητό και ποτό, που μας υπενθυμίζει ευχάριστα ότι υπάρχουν ακόμα μέρη που μπορεί να μην έχουμε «ξετρυπώσει» ή που έχουμε προσπεράσει βιαστικά. Για τους γηγενείς κατοίκους του Διονύσου, το Safe House δεν χρειάζεται συστάσεις. Αντιθέτως έχει διαγράψει μια πορεία που μόνο αποκάλυψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού περιποιείται όλα αυτά τα χρόνια τους επισκέπτες με πλήθος προτάσεων που ανεβάζουν τον πήχη αλλά και άψογο, φιλικό service. Ε λοιπόν αυτό το επτασφράγιστο - τουλάχιστον για εμάς - μυστικό των βορείων, ήρθε η ώρα να το μοιραστούμε μαζί...

Το Κρυφtό: Όταν οι εκλεπτυσμένες γεύσεις και η καλαισθησία δεν κρύβονται

Θυμάσαι το αγαπημένο μας παιχνίδι στις γειτονιές και τις αλάνες, την ώρα που σουρούπωνε; Ήταν τότε η ώρα η ιδανική για το κρυφτό, που μας προσέφερε εκείνη την έξαψη της ανακάλυψης ή και της έκπληξης, ανάλογα ποιον ρόλο είχες στο παιχνίδι. Και αν τα χρόνια πέρασαν και έχουμε ίσως προ πολλού μπει στον όχι πάντα ευχάριστο κόσμο των ενηλίκων, υπάρχουν μέρη που σου προκαλούν την ίδια έξαψη να τα ψάξεις και να τα ανακαλύψεις σπιθαμή προς σπιθαμή, όχι απαραίτητα επειδή είναι κάπου καταχωνιασμένα, αλλά γιατί όλο αυτό που εκπέμπουν σε κάνει να νιώθεις απλά όμορφα. Το Κρυφtό είναι μια από αυτές...

Βανίλια Bistrot: Παράδοση, μια διαχρονική αξία στο Κουκάκι

Η Αθήνα χρόνο με τον χρόνο επιβεβαιώνει την αξία της στις μητροπόλεις της Ευρώπης με υπέροχα μαγαζιά και προτάσεις που ανεβάζουν τον πήχη της γεύσης και της φιλοξενίας ολοένα και περισσότερο. Το Βανίλια Bistrot - στην πιο ζωντανή και πολυσυλλεκτική γειτονιά της πόλης, το Κουκάκι - σαφώς ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, αφού από το 2015 έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του αυθεντικού, του απροσποίητου και του cool. Ένα all day bistro φτιαγμένο από ανθρώπους για ανθρώπους, εμπνευσμένο από ταξίδια, μυρωδιές, ιντριγκαδόρικες γεύσεις, βασισμένο στο αλλάνθαστο κριτήριο της εμπειρίας, οικογενειακό, γλυκό και γουστόζικο σαν… βανίλια.  Εδώ διασταυρώνεται μοναδικά...

Qahwa: Η νέα εποχή στον καφέ

Σε μια εποχή που η πληροφορία ταξιδεύει πιο γρήγορα κι από το φως και οι ρυθμοί της καθημερινότητας τρέχουν πιο μπροστά κι από την εξέλιξη, η απόλαυση μιας κούπας καφέ δημιουργεί αυτή την άτυπη συνθήκη ανακωχής και ηρεμίας, που γίνεται έπειτα το ορμητήριο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με εφόδιο την απόλαυση. Το Qahwa του Δημήτρη Τζατζάνα, ανοίγοντας το 2012 έγινε instant hit ακριβώς γι’αυτό το λόγο: οι απανταχού coffee lovers βρήκανε σε αυτό την ποιοτική διαφοροποίηση, την γευστική ανωτερότητα, την διήγηση της ιστορίας του αγρότη μιας φάρμας του ισημερινού στο φλιτζάνι τους, τότε που οι single origins,...

Γιατί το νέο In Love Again Athens είναι ό,τι πιο εμπνευσμένο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

Η δημιουργία ενός καλού cocktail και η δημιουργία ενός καλού γλυκού διασταυρώνονται σε πολλές συνιστώσες, ανάμεσα στις οποίες θα βρεις την φαντασία, την ακρίβεια, την τεχνική και ασφαλώς την κορυφαία πρώτη ύλη. Αυτό μας το έχει διδάξει η παράδοση στη γαλλική ζαχαροπλαστική εδώ και δεκαετίες, αλλά και τα bars που ανεβάζουν τον πήχη του fine drinking, όπως το Baba Au Rum, το οποίο παραμένει ακλόνητο - κόντρα σε καιρούς και κόντρα σε περιστασιακές μόδες - στη λίστα του έγκυρου World's 50 Best Bars τα τελευταία 8 χρόνια. Τι πιο αυτονόητο αλλά και αναζωογονητικά καινοτόμο όταν ο Θάνος Προυναρούς - ιθύνων νους του δημοφιλούς bar - αποφάσισε να μετουσιώσει αυτές τις αξίες μιξαρισμένες με μια υπέροχη 50's μοντερνιστική αισθητική με στοιχεία Bauhaus, σε ένα concept store; Αν δεν βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το αδερφάκι του - και άρα δεν...

Lot 51: Η πιο feel good νότα της ημέρας σου, στα Ιλίσσια

Όταν άνοιξε πριν μερικά χρόνια στην πλατεία Βραζιλίας, έγινε το απόλυτο place to be, όπως απέδειξαν οι ορδές κόσμου που το αγκάλιασε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Με τον specialty καφέ να έχει κατακτήσει με το σπαθί του περίοπτη θέση στο πάνθεον των εθνικών μας ροφημάτων επιδεικνύοντας μεγάλο δυναμισμό τα τελευταία χρόνια, το Lot 51 σερβίρει single origin καφέδες από τη Βραζιλία, την Αιθιοπία και άλλους εξωτικούς προορισμούς που εδώ ζυγίζονται και παρασκευάζονται με μαεστρία από τους έμπειρους baristi προσφέροντάς σου μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης. Όλα αυτά, με την αρωγή των Area 51 Coffee Roasters –...

Black Duck Garden: Brunch-αποκάλυψη, στον πιο ιστορικό κήπο της Αθήνας

Tο υπέροχο Black Duck Garden μας υποδέχεται σ’ένα μέρος του κήπου του παλιού Παλατιού, στο συγκρότημα που εγκαταστάθηκε ο Όθωνας - πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας - αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία, στο κέντρο της Αθήνας, με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η ίδια. Το Black Duck Garden δεν προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιας πράσινης Εδέμ - είναι μια πράσινη Εδέμ. Μαρμάρινα σιντριβάνια, προτομές, έπιπλα ντιζάιν και διάφορα κρεμαστά, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης από τους ρυθμούς του κέντρου, κι όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το αστικό χάος. Κι όπως σε κάθε Ευρωπαϊκή μητρόπολη, υπάρχουν αυτά τα σημεία...

Soul Espresso Bar & Real Food: Ο νέος χώρος στους Αμπελόκηπους που η ψυχή σου θα λατρέψει!

Η διάσημη ιταλίδα σεφ, Giada De Laurentiis κάποτε είχε πει : “Food brings people together on many different levels. It’s nourishment of the soul and body; it’s truly love”.  Μια πρόταση που περιέχει την πιο ουσιαστική αλήθεια σχετικά με το φαγητό. Και μπορεί πολλές φορές η καθημερινότητα να επιβάλλει τέτοιους  ρυθμούς, που η τροφή μας είναι κάποια γρήγορη επιλογή, ωστόσο σε καμία περίπτωση η ποιότητα στις διατροφικές μας συνήθειες  δεν χρειάζεται να κυμαίνεται στο φάσμα του πρόχειρου. Σε μια εποχή που ο τρόπος που τρεφόμαστε γίνεται με άκρα συναίσθηση του τι είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό και η αντίληψη για την...

Κλωστήριον: Στο Μεταξουργείο, υφαίνονται οι νοστιμότερες εμπειρίες

Είναι κάποιες ιδιαίτερες περιοχές του κέντρου, που έπειτα από χρόνια παραμονής στη λήθη του χρόνου, επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς κατάφεραν να κρατήσουν αναλλοίωτο το άρωμα εκείνης της ρομαντικής Αθήνας που όλοι νοσταλγούμε. Το Μεταξουργείο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια ενδιαφέρουσα αναβίωση κι έτσι αν είσαι τολμηρός και σου αρέσει να ανακαλύπτεις ιδιαίτερους χώρους με ύφος και χαρακτήρα, μια περιπλάνηση στις γειτονιές του σίγουρα θα σε βγάλει στο Κλωστήριο. Ένα παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, έγινε ο καμβάς πάνω στον οποίο γεννήθηκε  το 2015 το Κλωστήριον, ενώ τα αντικείμενα και τα υλικά που βρέθηκαν συσκευασμένα και τέλεια διατηρημένα, αποτέλεσαν θησαυρούς που με...

Sherlock Cafe Bar & More: Η ανακάλυψη της χαμένης all day απόλαυσης

Η μυθολογία του Sherlock Holmes είναι γραμμένη με περιπετειώδεις αναζητήσεις, εκρηκτικές συναθροίσεις και ασφαλώς πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, κάπως σαν το ομώνυμο στέκι του Ζωγράφου, του οποίου η μόνιμη αναζήτηση της γεύσης και της απόλαυσης στο πιάτο, στο ποτήρι ή στα ηχεία του το έχουν θεμελιώσει ως ένα από τα «must» στέκια της περιοχής.  Σ’ένα σκηνικό retro-industrial αισθητικής με βικτωριανές πινελιές, η επανάσταση δεν είναι βιομηχανική αλλά γευστική. Ανοιχτός χώρος, με γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν στο φως να το λούζει κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και ατμοσφαιρικούς φωτισμούς να δημιουργούν μια αίσθηση μυστηρίου τα βράδια, το Sherlock είναι η...

Blacktail: Brunch μεγατόνων γεύσης, στην καρδιά της Γλυφάδας

Νέα Υόρκη: παγκόσμια πρωτεύουσα, νούμερο 1 ταξιδιωτικός προορισμός και μια πόλη γεμάτη εικόνες, αντιθέσεις και αστικές εναλλαγές που δεν εξαντλείται σε μία επίσκεψη. Από τη ζωντάνια, την ενέργειά της και τον κοσμοπολίτικο αέρα της αντλεί έμπνευση το Blacktail στην Γλυφάδα, το οποίο με το που άνοιξε έγινε instant hit για τους επισκέπτες κάθε ώρας της ημέρας, που βρήκανε σε αυτό ένα στέκι με αξία και υπεραξία. Το όνομά του επελέγη (εύστοχα) από ένα είδος ελαφιού με μαύρη ουρά, που ζει στα δάση γύρω από τη Νέα Υόρκη και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού που σε καλωσορίζει στην είσοδο. Κομψό σε...

It’s a Βίλατζ: Καλπάζοντας ολημερίς με τις πιο τέλειες προτάσεις σε φαγητό και ποτό στην «πίστα» της Πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η επιτομή της feel good εξόδου. Με πολλές προτάσεις στα λίγα μόλις τετραγωνικά της, έχει κάτι για τον καθένα: καλό καφέ, φαγητό, ποτό, παγωτό, brunch, σαν ένα άτυπο, υπαίθριο food court που καθιστά τη βόλτα σου σε αυτό μια αποκάλυψη. Όλα αυτά - και δεν είναι υπερβολή - οφείλονται στο It’s a Βίλατζ, που πριν μερικά χρόνια έγινε instant hit και την επανατοποθέτησε στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης, με το παρεΐστικο, cool κλίμα του και το αβίαστο, λυτρωτικά χαλαρό περιβάλλον του, που έχει εξελιχθεί για πολλούς στο...

Ramon Brunch Project: Έργα και ημέρες ενός γνήσιου brunch spot στην Αγία Παρασκευή

Κάποια μαγαζιά σε κερδίζουν αμέσως, μόνο και μόνο με την όψη τους και πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε σου έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή τους. Μερικά από αυτά στη συνέχεια σε απογοητεύουν, καθώς στο κομμάτι της γεύσης και της ποιότητας δεν τα πάνε και τόσο καλά, είναι όμως και κάποια που σε ενθουσιάζουν ακόμα περισσότερο, καθώς σου προσφέρουν ευχαρίστηση σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το Ramon Brunch Project. Στην οδό Παπαρηγοπούλου 69, στην Αγία Παρασκευή, στέκει εντυπωσιακό, να σου τραβάει την προσοχή με την τέλεια είσοδο, που συνδυάζει το γήινο...

Peace of Mind: Ένα all day spot στον Υμηττό για όσους δεν συμβιβάζονται με το μέτριο

Οι τάσεις είναι αναθεματισμένο πράμα. Άλλοι τις δημιουργούν κι άλλοι τις ακολουθούν, και στην περίπτωση των δεύτερων η αντιγραφή δεν δικαιολογεί τον μπελά. Το Peace of Mind σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού η «πυξίδα» που καθοδηγεί όλα αυτά τα χρόνια την ομάδα του είναι η εμπειρία του επισκέπτη, είτε αυτή αφορά τον χώρο - που πρόσφατα ανακαινίστηκε και είναι καλύτερος από ποτέ, είτε τις γευστικές προτάσεις, τον καφέ ή τα cocktails. Το Peace of Mind βάζει ένα θριαμβευτικό «τσεκ» σε όλα, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα το στερεότυπο ότι ένας all day χώρος, δεν μπορεί, κάπου θα «χωλαίνει». Το απόλυτο στέκι της...

Bell Square Specialty Coffee Shop: Η premium εκδοχή του δίπτυχου καφές – brunch

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πως μια μπουκιά ή μια γουλιά αυτομάτως γίνεται μια ανάμνηση; Οι περισσότερες από αυτές τις αναμνήσεις μπορεί να ξεχνιούνται, όμως ο καφές και το brunch στο Bell Square είναι κάτι που σφυριλατείται στο μυαλό σου για πολύ καιρό. Κι αυτό, γιατί εδώ διασταυρώνονται ο κορυφαίος ποιοτικά καφές - που ξεχωρίζει από την καλλιέργεια και τη συγκομιδή, μέχρι το καβούρδισμα και την παρασκευή του - με λιχουδιές για κάθε ώρα της ημέρας που φτιάχνονται με εξίσου ποιοτικές πρώτες ύλες και συνταγές που θα σου αποκαλύψουν μιαν άλλη, εντελώς διαφορετική οπτική για το κεφάλαιο «coffee shop στην Αθήνα». Πήρε...

Pappet Unchained: Η νέα άφιξη στον Άγιο Δημήτριο ήρθε για να κάνει την διαφορά

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει και εσύ, αλλά σε περιόδους περίεργες που θα έλεγες ότι δεν προσφέρουν καμία απολύτως ευκαιρία και ουσιαστικά δένουν τα χέρια προς κάθε δραστηριότητα, υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι τολμηροί, που σπάνε τα σχοινιά της αμφιβολίας, σκέφτονται out of the box και με δημιουργική αυτοπεποίθηση θα έλεγα, μας χαρίζουν νέους χώρους με φρέσκια οπτική που γίνονται πολύ γρήγορα τα νέα στέκια της πόλης. Κάπως έτσι προέκυψε και το Pappet στον Άγιο Δημήτριο, κατά τη δύσκολη για πολλούς περίοδο της καραντίνας, που ήρθε με την ανατρεπτική του νοοτροπία να ομορφύνει τις μέρες και τις νύχτες της περιοχής....

keywords: delivery αθηνα κεντρο, που να φαω κεντρο, που να παραγγειλω κεντρο αθηνα, καλυτερα delivery αθηνα κεντρο, sushi αθηνα, γλυκα αθηνα, παγωτο αθηνα, burgers αθηνα, ασιατικο αθηνα, cocktails αθηνα, καφες αθηνα, specialty coffee αθηνα, σουβλακια αθηνα,