Κατά κοινή ομολογία τα τελευταία χρόνια ο πήχης στα all day μαγαζιά ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Οι επιχειρηματίες ψάχνονται, ταξιδεύουν, σκαλίζουν τις γεύσεις, εφευρίσκουν και διατυπώνουν νέες προτάσεις στο πιάτο, το ποτήρι ή στα ηχεία με σκοπό να σε σαγηνεύσουν στην διεύθυνσή τους. Όταν σε όλα τα παραπάνω μπαίνουν κι οι παράγοντες της φροντίδας στη λεπτομέρεια και της προσήλωσης στην ποιότητα σε κάθε έκφανση της εμπειρίας σου, τότε πολύ απλά μιλάμε για το GARAZAKI στον Γέρακα.
Το GARAZAKI έχει δημιουργήσει ανάμεσα στους τοίχους του το δικό του, signature σύμπαν. Εμπνεόμενο από τη Νέα Υόρκη και δανειζόμενο τα εξωστρεφή, εμβληματικά της vibes, δημιουργεί κάθε συνθήκη για να ξεκουράσεις την ημέρα σου με ένα διάλλειμα στη μπάρα του ή στα τραπέζια του, σ’ένα μοντέρνο και cool περιβάλλον. Η δράση επεκτείνεται στην κατάπράσινη αυλή ακριβώς απέναντι, ιδανική για brunch και καφέ, αφού σε συνδέει απευθείας με τους ρυθμούς της περιοχής.
Μιλώντας για καφέ και brunch, τα 2 αυτά στοιχεία εδώ τέμνονται μοναδικά αφού ο καφές είναι specialty – και άρα από την παραγωγή του μέχρι την παρασκευή του, άρτιος, γευστικός και πλούσιος – ενώ το brunch αποτελεί μια καθημερινή ιεροτελεστία, η οποία μάλιστα πρόσφατα ανανεώθηκε με νέο κατάλογο, ο οποίος αντλεί τη δυναμική του από τα «best of» της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας εν γένει.
Μια ευχάριστη έκπληξη – και δείγμα της αδιάλλειπτης δημιουργικότητας του team – είναι το fusion σπετσοφάϊ – απλά πεντανόστιμο – το οποίο αποτελείται από scrambled eggs με φέτα, σάλτσα σπετσοφάϊ, λουκάνικο, μαγειρεμένες πιπεριές και ρίγανη. Ένα άλλο καθοριστικά λαχταριστό πιάτο είναι η στριφτή τυρόπιτα με κρέμα από ρικότα και φέτα, γλάσο από ταχίνι, μαρμελάδα ντομάτας-φράουλας, τυρί γιαουρτιού και καβουρδισμένο σουσάμι. Καταλαβαίνεις ότι εδώ μιλάμε για εκρηκτικές εμπνεύσεις…
Οι πιο… fine diners θα λατρέψουν το Verde Toast, το οποίο λακωνικά αλλά όχι σπαρτιάτικα σε ταξιδεύει στην απόλαυση μέσα από έναν εξαιρετικό πουρέ αβοκάντο-κολοκυθιού, με ελαφροτηγανισμένο αυγό και ταρτάρ ντομάτας, ενώ εξίσου αποκαλυπτική είναι η τάρτα με κρέμα γραβιέρας-θυμαριού, σύγκλινο Μάνης και σαλάτα μαραθόριζας-πορτοκαλιού. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το τηγανητό γαλατόψωμο, με glaze μελιού, κομποτέ φρούτα εποχής και κρέμα βανίλιας για τον πιο γλυκό επίλογο!
Ως στέκι που σέβεται τον εαυτό του αλλά και εσένα τον επισκέπτη του, το GARAZAKI διαχρονικά έχει άλλο ένα δυνατό χαρτί, που δεν είναι άλλο από τα ποτά του. Premium ετικέτες, χειροποίητα εκ του μηδενός cocktails, μια ικανή wine list, «ξεκλειδώνουν», κάθε σου επιθυμία στην εντέλεια, σε μια τεράστια μπάρα που οι mixologists μετουσιώνουν το χάρισμά τους σε απόλαυση.
GARAZAKI
Θεσσαλονίκης 33, Γέρακας, τηλ. 2110121977
Facebook | Instagram