spot_img

München – My way by Erich: Μύηση στην αυθεντική βαυαρέζικη κουζίνα με άφθονες, «ψαγμένες» μπύρες σ’έναν χώρο-ορόσημο στο Μαρούσι

Από τις έρευνες που δημοσιεύονται κατά περιόδους για πράγματα που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά, έχω συγκρατήσει εκείνη που «αποκάλυψε» ότι η ετήσια κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως αγγίζει τα 1.9 τρισεκατομμύρια λίτρα το χρόνο. Ένα ποσοστό απόλυτα δικαιολογημένο, αφού ο ζύθος είναι μια απόλαυση που συντροφεύει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα. Και ποιοι είναι οι leaders στον χώρο του αγαπημένου μας ποτού; Η Ιρλανδία, η Βρετανία και η Γερμανία. Αν είσαι fan της βαυαρέζικης μπύρας, προφανώς και θα γνωρίζεις το εμβληματικό München – My way by Erich στο Μαρούσι, αν πάλι όχι, επέτρεψέ μας να σου κάνουμε τη «γνωριμία».

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Γερμανός chef γνώρισε τη γυναίκα των ονείρων του στην Ελούντα της Κρήτης όπου εργαζόταν το 1993, και της είπε «Ιch liebe dich και θα μείνω στην Ελλάδα». Έτσι, μετά από αρκετά χρόνια σκληρής και γεμάτης εμπειρία δουλειάς στην Ευρώπη και αλλού, γεννήθηκε ένα λιλιπούτειο εστιατόριο στα Μελίσσια το 2009. Η φήμη του διαδόθηκε σαν ντόμινο, και θέλοντας να ανταποκριθεί στον ολοένα αυξανόμενο κόσμο και τις άριστες κριτικές που το «αγκάλιασαν», το «Μünchen» μεταφέρθηκε το 2015 στον πεζόδρομο της Διονύσου στο Μαρούσι,σ’ένα μεγαλύτερο χώρο – μια υπέροχη παλιά μονοκατοικία, η οποία μετατράπηκε σε μια εντυπωσιακή βαυαρέζικη pub.

Εδώ, λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο «Octoberfest», όπου κάπου ανάμεσα στην πληθώρα από βαρελίσιες (9 τον αριθμό), τα 38 εισαγόμενα μπουκάλια (κάποια από τα οποία θα βρεις μόνο εδώ) και τις χορταστικές μερίδες παραδοσιακών γερμανικών και αυστριακών συνταγών, ο επισκέπτης βρίσκει την απόλυτη γευστική νιρβάνα.

Το εστιατόριο μοιράζει τη δράση του ανάμεσα στο ισόγειο – με τα αναρίθμητα σουβενίρ, τις γκραβούρες και τις γιγαντοαφίσες από τις ζυθοποιΐες, τον πανέμορφο, καταπράσινο κήπο (καιρού επιτρέποντος) και τον πρώτο όροφο που έχει δημιουργηθεί για τους ποδοσφαιρόφιλους που μπορούν να παρακολουθήσουν ανενόχλητοι αγώνες της Bundesliga ή όσους θέλουν τη δική τους privé βραδιά ζυθοκατάνυξης, με μια König Ludwig Weiss, μια Rothaus, μια Hofbräu Münchner ή συνδυασμούς αυτών και άλλων.

Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Το «Μünchen» είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που σου προσφέρει μια αυθεντική μύηση στην κουζίνα της Βαυαρίας. Ο ιδιοκτήτης του, ο Erich, μετουσιώνει προϊόντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπως το πεντανόστιμο αλλαντικό Leberkäse ή τα bratwurst λουκάνικα σε πιάτα που απογειώνουν τις αισθήσεις. Το μαγαζί φημίζεται για το κορυφαίο του χοιρινό κότσι (μια αποκάλυψη) – το οποίο μαρινάρεται από την προηγούμενη και σιγομαγειρεύεται για 4 ώρες, τις γενναίες μερίδες σε χειροποίητα σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών, το ανεπανάληπτο – και spicy – gulash ελαφιού. Στα «της μέσης» θριαμβεύουν το καπνιστό λουκάνικο με ρίγανη και ξινό λάχανο, το τηγανητό camembert με βατόμουρο, μαϊντανό και βούτυρο ή τα παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, με ξινό λάχανο και καπνιστό λουκάνικο. Γαστρονομία που ξεχωρίζει μέσα από την άψογη υλοποίηση του πάντα φιλόξενου και ευπροσήγορου ιδιοκτήτη.

Όλες τις προτάσεις του μενού του μπορείς να τις γευτείς και με delivery στον χώρο σου (είτε τηλεφωνικά ή αλλιώς μέσω όλων των γνωστών delivery apps).

Ό,τι πιο κοντινό σ’ένα ταξίδι στο Μόναχο, στην καρδιά του Αμαρουσίου!

München – My way by Erich
Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ. 2108033424
www.munchen.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

15 προτάσεις για ένα καλοκαιρινό, δροσιστικό σεργιάνι στην Αθήνα

Η Αθήνα στάζει ερωτισμό το καλοκαίρι. Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες κι εξοπλισμένοι με ανάλαφρα ρούχα κι ανάλαφρη διάθεση, είναι...

Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot