Σε διεθνή έρευνα του YouGov ζητήθηκε από περισσότερους από 25.000 ανθρώπους σε 24 χώρες, να πουν ποια είναι η αγαπημένη τους κουζίνα. Οι αριθμοί έδειξαν ότι η πίτσα και τα ζυμαρικά ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών πιάτων στον κόσμο, με την ιταλική κουζίνα να έχει μέσο όρο δημοτικότητας 84% σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Και πως να μην είναι, όταν τα 2 πιο εμβληματικά πιάτα της γείτονος χαρακτηρίζονται από μια απλότητα που κατορθώνει να αναδείξει τις πρώτες ύλες και να μας συνεπάρει γευστικά όσο καμία άλλη;
Στον Χολαργό, από τον Ιούνιο του 2016 τις συστάσεις με την (καλή) ιταλική γαστρονομία ήρθε να μας την κάνει το Pizzaiolo, το οποίο όπως προδίδει και η ονομασία του, έχει όλη τη τεχνογνωσία, το μεράκι, αλλά και – τον απαραίτητο για σωστή μύηση στην πίτσα – ξυλόφουρνο (pizzaiolo στα ιταλικά είναι ο master chef στην πίτσα). Αποτελείται από ανθρώπους που σμίξανε με αφορμή την αγάπη τους για το hospitality και την ολοκληρωμένη εμπειρία στην εστίαση και κατορθώσανε ακριβώς αυτό – κάθε επίσκεψή σου να επισφραγίζεται από μια οικεία, φιλόξενη αύρα, πηγαία ευγένεια, καλή διάθεση στην εξυπηρέτηση και ασφαλώς μοναδικές γευστικές απολαύσεις.
Με αφετηρία λοιπόν τις κορυφαίες πρώτες ύλες, όπως η ολόφρεσκη μοτσαρέλα, η σωστά ωριμασμένη για 48 ώρες ζύμη, τα ποιοτικά αλλαντικά, το παρθένο ελαιόλαδο, στο Pizzaiolo εκτυλίσσεται καθημερινά η μοναδική εμπειρία των πέντε αισθήσεων, εκεί όπου η γεύση οξύνεται με τη νοστιμιά των πιο απολαυστικών πιάτων, με τα αρώματα του – σήμα κατετεθέν ιταλικού – τσιγαριστού σκόρδου, της λιωμένης παρμεζάνας, του μυθικού πεπεροντσίνο, όλα υπό τους ήχους μουσικών απ’ όλο τον κόσμο, που θα σε κάνουν να αισθανθείς φιλοξενούμενος στο σπίτι κάποιου φιλικού σου προσώπου.
Στο Pizzaiolo ο κατάλογος χωρίζεται με απόλυτη λογική συνοχή σε Pizza-Pasta-Insalate και Risotti-Antipasti-Dolci, με προτάσεις που έχουν κάτι για όλους. Οι «συνήθεις ύποπτοι» δίνουν το παρόν, ωστόσο θα ανακαλύψεις και «πειραγμένες», δημιουργικές προτάσεις, όπως η πίτσα Mascarpone, με «γενναία» σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ζαμπόν και κρέμα μασκαρπόνε, ή η «εκρηκτική» Affumicata, με μοτσαρέλα, ψητή μελιτζάνα, μπέικον και καπνιστό τυρί. Το ίδιο και στα al dente ζυμαρικά του, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό!
Το εστιατόριο ενθαρρύνει τη «μέση» και το τσιμπολόγημα στις παρέες, παρέχοντας σου τη δυνατότητα να μυηθείς σε όσο περισσότερες γεύσεις γίνεται. Έτσι, υπάρχει πλατό ζυμαρικών – συγκεκριμένα το Quattro Gusti – που περιλαμβάνει τορτελίνι μπολονέζ, πέννες 4 τυριά, σπαγγέτι πέστο και σπαγγέτι καρμπονάρα σε ένα κουαρτέτο που θα σου μείνει αλησμόνητο. Ομοίως και στο μέτωπο της πίτσας, με την Quadrifoglio.
Το μενού πλαισιώνεται από προτάσεις όπως τρυφερά νιόκι πατάτας με προσούτο Πάρμας, μπρουσκέτες και risotti, ενώ ο πιο γλυκός επίλογος έρχεται με αυθεντικό τιραμισού του Veneto, pannacotta, banoffee, cheesecake και κορμό, όλα φτιαγμένα in-house και ολόφρεσκα. Στη wine list του θα βρεις ετικέτες ελληνικού αμπελώνα (συγκεκριμένα μικροπαραγωγών) αλλά και εμβληματικά κρασιά ιταλικού, όπως Pinot Grigio και Chianti. Δεν είναι τυχαίο που είναι πάντα γεμάτο, οπότε έχε στο νου ότι η πολιτική είναι first come, first served.
Pizzaiolo
Ασπασίας 63, Χολαργός, τηλ. 2106548700
www.pizzaiolo.gr
Facebook | Instagram