Ιταλικός μύθος, Τσινετσιτά, Vespa, Καίσαρες, Aperitivo, Κολοσσαίο, απολαυστικές πίτσες και al dente ζυμαρικά. Η γείτονας χώρα έχει σφυριλατήσει για τα καλά το ταμπεραμέντο και το γευστικό της αποτύπωμα στις καρδιές μας και αυτό το αποτύπωμα ήρθε να μας μεταλλαμπαδεύσει με ανεπανάληπτα πιάτα το Pizza Days στα Άνω Λιόσια το 2015.
Με δεδομένο ότι η κάθε ημέρα είναι μια καλή αφορμή για πίτσα, και με αφετηρία τον επιβλητικό ξυλόφουρνο μέσα στον οποίο κάθε δημιουργικό πάντρεμα ζύμης και υλικών μετουσιώνεται στην τέλεια πίτσα, το εστιατόριο στην σχεδόν «εξοχική» Πηνειού έχει κερδίσει με την αξία του το αστέρι του στο πάνθεον των ιταλικής επιρροής εστιατορίων, σε μια γειτονιά «outsider».
Καταρχάς, ο χώρος. Η σάλα του είναι διακοσμημένη σε λιτές, μοντέρνες γραμμές, με το ξύλο να κυριαρχεί σαν στοιχείο και να πλαισιώνεται από custom σιδηροκατασκευές, τούβλα κι ένα υπέροχο κυψελωτό μοτίβο στο δάπεδο. Σε καλεί να χαλαρώσεις και να γευτείς οικείο φαγητό.
Το απολύτως γοητευτικό σημείο του χώρου για τους φανατικούς foodies είναι η μπάρα με τα ψηλά σκαμπό μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα και τον ξυλόφουρνο. Ωστόσο, πέρα από τη σημειολογία και τη διακοσμητική διάσταση, η ύπαρξη του ξυλόφουρνου σημαίνει, αναμφίβολα, πως όταν παραγγείλεις πίτσα, θα ξέρεις ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο για να γευτείς με τον ιδανικό τρόπο ψημένο το παγκόσμια προσφιλές ιταλικό έδεσμα. Την απόλυτη επιτυχία της πίτσας όμως διασφαλίζουν τα υψηλής ποιότητας ολόφρεσκα υλικά, η χειροποίητη ζύμη που ετοιμάζεται καθημερινά in-house και η αριστοτεχνία και το μεράκι του pizzaiolo.
Έχοντας αυτές τις προδιαγραφές μπροστά σου, καταλαβαίνεις ότι η πίτσα είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά το εστιατορίου. Το ζυμάρι της είναι λεπτό και κάνει ένα μικρό μόνο πέρασμα από τον ξυλόφουρνο, για να πάρει το ιδανικό ψήσιμο. Από κει και πέρα, τον λόγο έχουν ο συνδυασμός των καλών υλικών και οι σωστές τους αναλογίες. Στο Pizza Days μπορείς να απολαύσεις την πίτσα σε διάφορες εκδοχές, καθεμία με τη δική της προσωπικότητα.
Παράδειγμα, η κλασική αυθεντική Μαργαρίτα με βασιλικό και παρθένο ελαιόλαδο, θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της και γίνεται η ιδανική σύσταση «στη μέση» για όσα ακολουθήσουν. Η Τρούφα με πάστα τρούφας, προσούτο, φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και νιφάδες μαύρης τρούφας είναι επίσης ένας δυνατός «άσσος» του «ρόστερ» του, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες προτάσεις, που πειράζονται τόσο-όσο για να διευρύνουν τη γευστική σου απόλαυση.
Δυνατά παίζει και η δροσερή και αναζωογονητική σαλάτα Μπελούγκα, με κινόα, μαύρη φακή, ντοματίνια, αγγούρι, χρωματιστές πιπεριές, φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντάνο (μια αποκάλυψη!) Τα ζυμαρικά – που γίνονται και ξυλοφουρνιστά – είναι ένα κεφάλαιο από μόνα τους, και θα τα βρεις σε σπαγγέτι, πένες και ταλιατέλες.
Κι επειδή η επιτυχία ενός εστιατορίου και η αγάπη του από τον κόσμο σχεδόν πάντα επιφέρουν και… αδερφάκι, το Pizza Days από το 2018 κατοικοεδρεύει και νοτιότερα στον Άγιο Δημήτριο, παραμένοντας πιστό στις αξίες και την ποιότητα του πρώτου. Και στα 2 εστιατόρια μπορείς να απολαύσεις brunch-υπερατού τα Σαββατοκύριακα, το οποίο περιλαμβάνει healthy snacks, αυγά σε διάφορες εμπνευσμένες παραλλαγές με Π.Ο.Π. ελληνικά και ιταλικά προϊόντα, φρέσκους χυμούς και smoothies και καλοψημένο καφέ.
Pizza days are the best days! Δεν συμφωνείς;
Pizza Days
Πηνειού 38, Άνω Λιόσια, τηλ. 2102482464
www.pizzadays.gr
Facebook | Instagram