spot_img

Etien Pizza Bar: Αέρας Νάπολης στο Ψυχικό

Ο Ετιέν Τοπαλιάν γνωστός μέσα από τις δυο μεγάλες του αγάπες, το «Papillon Bistro» στο Νέο Ψυχικό και το «40Forty» στην παραλία του Αστέρα, δημιούργησε τον Φεβρουάριο του 2020 στο Νέο Ψυχικό, ένα ολόδικό του μαγαζί, το «Etien» pizza bar, με σκοπό να μας μυήσει στην παράδοση της ναπολιτάνικης πίτσας βάζοντας την προσωπική του υπογραφή σε κάθε λεπτομέρεια!

Στο Etien Pizza Bar θα βρείτε αυθεντική ιταλική πίτσα, με ποιοτική πρώτη ύλη και τολμηρούς συνδυασμούς! Το ζυμάρι φτιάχνεται απο προζύμι και αλεύρι υψηλής ποιότητας από πετρόμυλο, είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη. Η ζύμη ωριμάζει για 24 ώρες ούτως ώστε να αποκτήσει την λεπτή και τραγανή υφή που συνηθίζουν οι Ναπολιτάνοι και η μαγιά αντικαθίσταται από προζύμι 51 ετών, για ένα γευστικό αποτέλεσμα που απογειώνεται. Υπεύθυνος για το εν λόγω αποτέλεσμα, ο Σπύρος Δημόπουλος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και κατάφερε να δημιουργήσει μετά από πολλούς πειραματισμούς κυριολεκτικά το τέλειο ζυμάρι. Με αυτό το ζυμάρι, την εκλεκτή πρώτη ύλη και το σωστό ψήσιμο οι πίτσες στο Etien είναι μοναδικά γευστικές, πιο εύπεπτες και πιο υγιεινές. 

Στον κατάλογο φιλοξενούνται 28 συνδυασμοί πίτσας με υλικά φερμένα από την Ιταλία, από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Η κλασική Margherita σερβίρεται alla Burrata με μαστιχωτή μπουράτα, η Pesto Genovese με πέστο βασιλικού, λιαστό τοµατίνι και νιφάδες πεκορίνο, ενώ υπάρχει και η κλασική αλλά στην πειραγμένη της εκδοχή SanDaniele & Rucola, με σάλτσα ντομάτας S. Marzano, μοτσαρέλα, prosciutto San Daniele, ρόκα, παρμεζάνα και τοματίνια.

Δοκιμάστε την Nduja & Salsiccia με σάλτσα ντομάτας S. Marzano, μοτσαρέλα, φρέσκο λουκάνικο και φυσικά nduja και την gourmet επιλογή Speck & Brie με μοτσαρέλα, brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι. Αγαπημένη επιλογή (και) η εγχώρια Mattogiani με μοτσαρέλα, τυρί burrata, λούζα και βολάκι Τήνου. Στη «βεντάλια» γεύσεων του Etien, ο καθένας θα ανακαλύψει τη δική του προσωπική αγαπημένη.

Από τον κατάλογο δε λείπουν και κάποιες επιλογές σε pasta. Εσείς διαλέγετε το ζυμαρικό της αρεσκείας σας και το συνοδεύετε με μια από τις έξι διαφορετικές σάλτσες: bolognese, pesto, napoletana, puttanesca, arrabbiata ή carbonara. Μπορείτε να συμπληρώσετε το γεύμα σας με μια δροσερή σαλάτα, όπως η Rucola με ρόκα, ντοματίνια, prosciutto, παρμεζάνα και vinaigrette παλαιωμένου βαλσάμικου ή η Panzanella με ντομάτα, ψητές πιπεριές, κάππαρη, ελιές, αγγούρι και dressing αντζούγιας. Στο τέλος μην ξεχάσετε το επιδόρπιο! Κλείστε το γεύμα σας με ένα calzone με Nutella και μασκαρπόνε ή μια παραλλαγή του με μήλα και κανέλα. 

Μπορείτε να απολαύσετε την πίτσα σας στο σπίτι ή εδώ που τα πάντα παραπέμπουν σε κουπέ τρένου! Σε ενα πολύ ιδιαίτερο κτίριο στην καρδιά του Ψυχικού όπου η λέξη-κλειδί για την έμπνευση του χώρου ήταν το τρένο. Ενα stazione centrale, ένας σταθμός αλλά και μια αφετηρία για γευστικά ταξίδια βασισμένα σε αυθεντικές συνταγές της Ιταλίας αλλά και «πειραγμένες» ολόφρεσκες προτάσεις. Στον σχεδιασμό των booths το βλέμμα σου θα μαγνητίσουν οι χαρακτηριστικές κρεμαστές μπάλες-φώτα αλλά και οι σημάνσεις των σταθμών, με ενα twist όμως στα χρωματα, στις υφές και στα patterns. H χρωματική παλέτα εμπνεύστηκε από τις αποχρώσεις των κτιρίων της Νότιας Ιταλίας, όμως με έναν τολμηρό και εντελώς unexpected συνδυασμό δίνοντας έμφαση στο ροζ και σε δεύτερο επίπεδο τα χρώματα της Μεσογείου όπως το κίτρινο και το aqua! Από τα κουτιά για τις πίτσες ή τα σκεύη σερβιρίσματος, μέχρι τους καναπέδες και τους τοίχους κινούνται στις αποχρώσεις του ροζ, ο χώρος πλυμμηρίζεται από μια ρομαντική ατμόσφαιρα που συνδυάζεται με industrial στοιχεία.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυθεντική ιταλική πίτσα το Etien Pizza Bar είναι το κατάλληλο μέρος!

Etien Pizza Bar
Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106777783
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

10 εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής γαστρονομίας

Από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια κι οπουδήποτε ενδιάμεσα, επιλέγουμε δέκα εστιατόρια υπόδειγμα για την πόλη. Με τη...

Που θα φας το καλύτερο ψάρι στην Αθήνα

Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot