Τα ζυμαρικά είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές αδυναμίες εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι και μία από τις πιο προσιτές και εύκολες στο μαγείρεμα τροφές. Η βιομηχανοποίησή τους μπορεί να στέρησε μέσα στα χρόνια λίγη από τη μαγεία τους, αλλά μικροπαραγωγοί όπως το Χιώτικο Κελλάρι, μας υπενθυμίζουν γιατί αγαπούμε τόσο πολύ αυτό τον πεντανόστιμο συνδυασμό σιμιγδαλιού – αλευριού με νερό, αυγό αλλά και με διάφορες γεύσεις στο πιάτο μας.
Έτσι το Χιώτικο Κελλάρι ξεπερνά τις προσδοκίες. Με αγάπη και μεράκι – αλλά και με σεβασμό στην παράδοση – αναμειγνύει τις πιο αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, δημιουργεί ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς και μας προσφέρει ζυμαρικά υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και μοναδικής ποιότητας.
Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ένα παραδοσιακό οικογενειακό οίκημα – χτισμένο τον προηγούμενο αιώνα στη Βέσσα του πρώην Δήμου Μαστιχοχωρίων – προσαρμόστηκε στον σύγχρονο τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας που απαιτεί η εποχή. Η εμπειρία των ιδιοκτητών σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και το μεράκι που χαρακτηρίζει κάθε επαγγελματία που θέλει να προσφέρει το καλύτερο στον πελάτη του, τους έστεψαν άμεσα νικητές στην προτίμηση του κόσμου και η νοστιμιά των ζυμαρικών τους μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα σαν έκτακτο δελτίο.
Έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, το Χιώτικο Κελλάρι βελτιώνεται, αναβαθμίζεται και βρίσκει νέους τρόπους και νέες προτάσεις για να κρατάει το ενδιαφέρον μας ακμαίο και ακονισμένο. Στο «παλμαρέ» τους, θα βρεις παραδοσιακές επιλογές, όπως χυλοπιτάκι με αυγό και γάλα, τραχανά ή την παραδοσιακή κουλουρίδα Χίου αλλά και πρωτότυπες εκδοχές με λαχταριστούς και καινοτόμους συνδυασμούς, όπως στριφτάρια με σπανάκι, με ντομάτα, με χαρούπι, με Χιώτικο μανταρίνι ή ακόμα και με παρμεζάνα ή κατσαρή ταλιατέλα με μαστίχα και χυλοπιτάκια με μελάνι σουπιάς για εκείνους που δεν φοβούνται να επεκτείνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες.
Καμία σούπα δεν αγγίζει την απόλυτη επιτυχία χωρίς το κους κους λαχανικών τους (με καρότο, παντζάρι, πιπεριά Φλωρίνης, σχοινόπρασο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σέλινο) ενώ η πολύχρωμη «χορτόσουπα» σε σχήμα S (με σπανάκι, καρότο, παντζάρι, πατάτα) ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους τις κρύες μέρες του χειμώνα που χρειάζεσαι κάτι αναζωογονητικό και γευστικό.
Οι λάτρεις των snack θα ενθουσιαστούν με τα λαζανόφυλλα (τσιπς άλευρου) σε τρεις υπέροχες γεύσεις – πατάτα, σπανάκι και πάπρικα – που συνοδεύονται ιδανικά με dips της αρεσκείας σου, αλλά καταναλώνονται μοναδικά και σκέτα. Επισκέψου
το www.chiotikokellari.gr για να ανακαλύψεις την γκάμα τους αλλά και τις πιο νόστιμες συνταγές για να αξιοποιήσεις τα προϊόντα τους!
Χιώτικο Κελλάρι
Βέσσα, Χίος, τηλ. (+30) 2271073378
www.chiotikokellari.gr | info@chiotikokellari.gr