spot_img

Troufa Plus: Στα χνάρια του πιο πολύτιμου θησαυρού της γαστρονομικής σκηνής

Η γαστρονομική και θρεπτική αξία της τρούφας, την έχουν καταστήσει διαχρονικά περιζήτητη παγκοσμίως. Το φίνο άρωμά της όπως και η γεύση που προσδίδει σε κάθε μαγειρικό εγχείρημα είναι αδιαπραγμάτευτα, και με δεδομένη τόσο την σπανιότητά της όσο και την δυσκολία στην σωστή συγκομιδή της, θεωρείται δικαίως ένα «διαμάντι» από τα βάθη της γης. 

Μεγαλωμένη στην Αθήνα, η Παυλίνα Κλαδοπούλου ήθελε από μικρή να «αποκεντρωθεί» και να ασχοληθεί με τη γη, να καλλιεργήσει. Αποφοιτώντας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ως χημικός, απέκτησε όλα τα εφόδια και τα «εργαλεία» σε θεωρητικό επίπεδο για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Το 2007 ξεκίνησε να ενημερώνεται και να μελετά συστηματικά διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία γύρω από την τρούφα και 2 χρόνια μετά εγκατέστησε την πρώτη της καλλιέργεια στον Φενεό της ορεινής Κορινθίας. Το όνομά της σήμερα είναι συνηφασμένο με την τρούφα και η ίδια συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο – και παρά τις πολλές αντιξοότητες – το έργο της. 

Η δουλειά απαιτεί συνεχές «ζογκλάρισμα» μεταξύ πεδίου και γραφείου. Στο πλευρό της 10 τρουφόσκυλα, πλάσματα ταγμένα στην τρούφα, πιστοί προστάτες της και «συνοδοιπόροι» στο όραμά της. Είναι πάντα μαζί, και έχουν αναπτύξει την πιο αληθινή, ανιδιοτελή, σχεδόν οικογενειακή σχέση. 

Η Troufa Plus συλλέγει – αναλόγως εποχής – τον ευπαθή αυτό μύκητα, από την ανοιξιάτικη λευκή τρούφα, t. borchii, μέχρι την μαύρη χειμερινή ποικιλία t. brumale από ελεύθερο κυνήγι, ενώ καλλιεργεί συνολικά 6 ποικιλίες. Συνεργάζεται με δεκάδες καλλιεργητές τρούφας σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα της τυποποιούνται, ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα αρώματα, την θρεπτική τους αξία και τη φρεσκάδα τους – κατά την οποία παίρνουν και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. 

Εκτός από φρέσκες τρούφες, δημιουργεί και delicatessen τρούφας, όπως λάδι και βούτυρο με λευκή ή μαύρη τρούφα, αλάτι αρωματισμένο με τρούφα, σάλτσα με πορτσίνι και τρούφα, σαλάμι με τρούφα ενώ προσφέρει και τα απαραίτητα αξεσουάρ, τις συνταγές και τις απαντήσεις για την αξιοποίηση του πολύτιμου μανιταριού στο www.troufaplus.com.

Troufa Plus
Κατάστημα: Τίρυνθος 2, Αθήνα, τηλ. (+30) 2102581059
Contact: info@troufaplus.com | pavlinaklado@gmail.com
www.troufaplus.com
Social: Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot