spot_img

Κιουζίν: Ένα σενάριο γεύσεων με πρωταγωνίστρια την ελληνική κουζίνα

Μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, ένα «παλμαρέ» με ΠΟΠ προϊόντα και healthy επιλογές στην πόρτα σου

Το Κολωνάκι και τα πέριξ του είναι η γειτονιά μας. Αυτή που δεν μένουμε, αλλά εκείνη που έχουμε επιλέξει σαν φόντο της δικής μας καθημερινότητας. Αυτής που κάθε μέρα μας εκπλήσσει, τρέχοντας πιο γρήγορα από το χρόνο, εύπλαστη σαν πλαστελίνη, με διαχρονικότητα και την ανάμνηση μιας φωτεινής, αστικής Αθήνας. Σε ένα τοπίο πολύβουο, κάπου ανάμεσα στον περαστικό, τον επαγγελματία, τον ντόπιο και όλες τις φυλές της καρδιάς μιας πρωτεύουσας, κόντρα στον χρόνο και κόντρα στις σειρήνες της εποχής για φλύαρους κι άνευ λόγου μοντερνισμούς, υπάρχει μια σταθερή αξία, σαν γαστρονομική «αγκαλιά»: το Κιουζίν. 

Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη εγχώρια γαστρονομία ενθαρρύνει την επιστροφή στην παράδοση της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και τον επαναπροσδιορισμό της μέσα από νέες τεχνικές, ο Ιωάννης Δεληγιάννης – εμπνευστής του Κιουζίν και λάτρης του «αληθινού» – ήταν από τους πρώτους που δημιούργησε έναν πραγματικά αξιοθαύμαστο χώρο, όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη. Έναν χώρο σαν σαλόνι παλιών δεκαετιών, οικείο σαν Κυριακάτικο τραπέζι, που σε κάνει να αισθάνεσαι πως μόνος σου μπορείς να ανοίξεις το ψυγείο, να ρωτήσεις την ομάδα του πού βάζει τα μαχαίρια και τα πιάτα, να κόψεις λίγο παραδοσιακό παστίτσιο από το ταψί, να δοκιμάσεις λίγο ροδοψημένο κατσικάκι στη λαδόκολλα.

Μπορεί η υγειονομική συγκυρία να μη μας επιτρέπει να το επισκεφθούμε σαν καθήμενοι, όμως το Κιουζίν έρχεται στην πόρτα μας μέσω των δημοφιλών delivery apps με μοναδικές προτάσεις για τον καθένα ξεχωριστά. Την αρχοντιά που εκπέμπει ο χώρος, θα τη βρεις και στο menu του καθώς η ποιότητα είναι υψηλή, με διαλεχτές, ελληνικές πρώτες ύλες και βιολογικά προϊόντα που ανεβάζουν τη γευστική και θρεπτική αξία κάθε πιάτου στα ύψη.

Λένε πως η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί – έτσι φέτος το ιδανικό ξεκίνημα δίνει το πρωινό στο Κιουζίν, με αυγά σε διάφορες εκδοχές, όπως ρολό ομελέτας με κασέρι, πιπεριές και ντοματίνια ή λαχταριστές αυγόφετες με κασέρι, μπέικον και avocado. Μπορείς επίσης να προτιμήσεις την να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές και φέτα, το εξίσου ιδιαίτερο τυροπιτάρι με φέτα Λαγκαδά, μέλι και μαυροσούσαμο, αλλά και άλλες healthy οψιόν όπως μπάρες δημητριακών, bowl με στραγγιστό γιαούρτι, φυστικοβούτυρο και κόκκινα φρούτα ή αναζωογονητικά smoothies. 

Κιουζίν από το πρωί με specialty καφέ Kudu και χειροποίητες μπάρες

Ο κατάλογος έχει προσαρμοστεί στην κατάσταση, με κύρια μέριμνα το φαγητό να καταφθάνει στο σπίτι ή το γραφείο σου ακριβώς όπως θα το έτρωγες στο εστιατόριο. Μιλώντας για γραφείο, στις προτάσεις του θα ανακαλύψεις συγκεκριμένη κατηγορία με γεύματα εργασίας, που περιλαμβάνει από μπιφτέκια μοσχαρίσια ή κοτόπουλο μερίδα – με γαρνιτούρα της επιλογής σου – μέχρι φιλετάκια με απολαυστική σάλτσα μουστάρδας ή πεντανόστιμο κριθαρότο με απάκι, ντοματίνια κι ελιές. Καθημερινά δε, στο Κιουζίν θα βρεις σούπα – το ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες του χειμώνα – αλλά και streetfood στην πιο ευγενή (και πεντανόστιμη) εκδοχή του, όπως το πιτόψωμο με μοσχαρίσια κεφτεδάκια με δυόσμο και μαϊντανό ή η πίτα με καλαμάκι σολομού και ψητά λαχανικά. Φρέσκιες ιδέες με ολόφρεσκα υλικά! 

Οι λάτρεις του κρέατος θα ενθουσιαστούν με το grill του, που ψήνει με φροντίδα από χοιρινή μπριζόλα με πανσετόνα, μέχρι φιλέτο τόνου φλαμπέ με ούζο, μάραθο και λαχανικά σχάρας. Για τον πιο γλυκό επίλογο, δοκίμασε την αφράτη σαν σύννεφο mousse ρυζόγαλο με κανέλα ή ένα παραδοσιακό εκμέκ με κρέμα βανίλιας και καβουρδισμένα αμύγδαλα. 

ΤΙΡ: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το εξαιρετικό ψωμί του που φουρνίζεται καθημερινά στην κουζίνα του, πολύσπορο, με χαρουπάλευρο να δίνει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και μεγάλη διατροφική αξία, το ιδανικό συνοδευτικό σε ό,τι επιλέξεις να φας.

Κιουζίν 
Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ. 2103647407 
kiouzin.com
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot