Η ιστορία είναι πάνω-κάτω γνωστή στους λάτρεις του: Ο Γιώργος, ο Φάνης και ο Θανάσης Παπακώστας επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη στην οποία γεννήθηκαν, και με εφόδιο την εμπειρία που αποκόμισαν στα πολλά χρόνια ενασχόλησής τους με τον χώρο της εστίασης, ανοίγουν τον Φεβρουάριο του 2011 το πρώτο The Burger Joint μ’ένα μικρό μαγαζί μέσα σε μια στοά. To concept είναι σαφές και ξεκάθαρο – να προσφέρουν ένα πολύ καλό, ποιοτικό και νόστιμο burger με χαρακτήρα εστιατορίου, κι όχι ταχυφαγείου – ένα burger ακριβώς όπως σερβίρεται στα πιο ψαγμένα joints του Big Apple, που τόσο λείπει από την αθηναϊκή αρένα. Σε χρόνους dt, το κοινό αρχίζει να συρρέει στα τραπέζια του και η επιτυχία του μεταφέρεται από στόμα σε στόμα σαν έκτακτο δελτίο.
Δέκα χρόνια μετά – ακριβώς όπως ένα δεκάχρονο παιδί που δεν επαναπαύεται ποτέ και βιώνει την πιο δημιουργική και επαναστατική του περίοδο – το The Burger Joint συνεχίζει να εκπλήσσει, να επανεφευρίσκεται με νέες προτάσεις και να μας προσφέρει τις πιο συγκλονιστικές γευστικές απολαύσεις. Τα καταστήματα είναι πλέον 3 – σε Γλυφάδα, Ψυχικό και Νέα Σμύρνη – το καθένα με τη δική του ταυτότητα και το δικό του φανατικό κοινό.
Πολλά πράγματα το διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό – ένα από αυτά το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κάνει αποκλειστική εισαγωγή φρέσκων κρεάτων από Αμερική και Αυστραλία που καταφθάνουν μόνο γι’αυτό, για να διασφαλίζεται η σταθερά καλή πρώτη ύλη στο ζουμερό – medium well – Black Angus Beef του. Οι πρώτες ύλες του «φλερτάρουν» με το gourmet και είναι κορυφαίες, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το motto τους «Α good burger is as good as its main ingredients», που αποτελεί και μέρος του DNA του brand. Έτσι, στον κατάλογο θα ανιχνεύσεις «εξωτικά» τυριά, όπως provolone, fontina, brie και κατσικίσιο, χειροποίητες sauces και ανατρεπτικούς συνδυασμούς τους, ενώ το ψωμί τους φτιάχνεται καθημερινά με συγκεκριμένες προδιαγραφές από συνεργαζόμενο φούρνο.
Αυθεντικές και πρωτότυπες προτάσεις όπως το Smash Burger, με διπλό smashed Black Angus Beef, διπλό cheddar, τομάτα, iceberg, pickles και κρεμμύδι ψιλοκομμένο με mustard sauce που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά του ή το «εμβληματικό» The Hangover με cheddar, bacon, τομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, τηγανητό αυγό και spicy mayo (μια αποκάλυψη!) είναι ανάμεσα στα best sellers, με νέες αφίξεις να προστίθενται συχνά-πυκνά για να κρατούν το ενδιαφέρον των φανατικών επισκεπτών τους ακμαίο και ακονισμένο. Κατά περιόδους, ο κατάλογος εμπλουτίζεται με limited edition επιλογές, όπως την περίοδο του Halloween (με το Saruman σε κατάμαυρο ψωμί άνθρακα και μαρμελάδα κολοκύθας), το καλοκαίρι ή την Σαρακοστή με νηστίσιμα, vegan θαύματα.
Με το κύμα των lockdowns, κανένα κατάστημα δε σταμάτησε τη λειτουργία του. Κι αυτή ήταν η επιβεβαίωση του συναισθηματικού δεσίματος που έχει ο κόσμος με το The Burger Joint, αφού η εστιατορική εμπειρία μεταφέρθηκε απλά στον καναπέ και η ζωή συνεχίστηκε ως συνήθως. (Και τα social media πήρανε φωτιά με τα καλούδια του να φιγουράρουν μπροστά από τηλεοράσεις που έπαιζαν Netflix).
Στο menu, πέραν των τέλειων burgers, θα βρεις τις πιο φίνες πίτσες (όλη η μαγεία είναι στη φρέσκια ζύμη και την απλότητα των υλικών) που φτιάχνονται με τον αυθεντικό ναπολιτάνικο τρόπο, λαχταριστές δροσερές σαλάτες και πεντανόστιμα ορεκτικά (τα πιο νόστιμα onion rings που έχουμε φάει ever) αλλά και μια επιλογή σε μοναδικά signature cocktails για το απόλυτο food pairing! Υπερατού, οι φρεσκοκομμένες πατάτες και ο πιο γλυκός – κυριολεκτικά – επίλογος, το ψημένο New York Cheesecake που φτιάχνεται με συνταγή που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου cheesecake της Νέας Υόρκης το 1978. Τα Burger Joint παραμένουν καθημερινά ανοιχτά μέχρι τις 3.
The Burger Joint
Γλυφάδα: Πλ. Νυμφών 1, τηλ. 2108940260
Νέο Ψυχικό: Σολωμού 4-6, τηλ. 2106712222
Νέα Σμύρνη: Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 93, τηλ. 2109312500
www.burgerjoint.gr
Facebook | Instagram