Μια οικουμενική και αναμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι οι ωραίοι άνθρωποι κάνουν ωραία μαγαζιά. Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση και για το φανταστικό Boy Bun, την ολόφρεσκη νέα άφιξη στην Μηλιώνη που ξεκίνησε την πλεύση του πριν λίγες μέρες για να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στις φίνες, ετερόκλητες γεύσεις της Ασίας στην πιο cool, street εκδοχή τους.
O ηθοποιός, πολιτικός μηχανικός και hotelier Παναγιώτης Σούλης, ιδιοκτήτης του αγαπημένου μας The Artist – χαρισματικός και στις 3 του ιδιότητες – μαζί με τον αδερφό του Αντώνη και τον παιδικό τους φίλο Θοδωρή Σπηλιωτόπουλο, αφουγκραζόμενοι τις νέες τάσεις αλλά και με δεδομένη την αγάπη τους για την Ασιατική κουζίνα δημιούργησαν τον Οκτώβριο του 2020 το πρώτο Boy Bun στην Πάτρα, τον τόπο καταγωγής τους. Το όνομα είναι ένα παιχνίδι λέξεων που προκύπτει από το παρατσούκλι του Θοδωρή – Boy, τον πρωταγωνιστή του μενού, το bao bun (που εδώ θα το βρεις στα καλύτερά του) αλλά και το «τρίο» αυτό καθεαυτό, που παραπέμπει σε… boy band! Τρεις άντρες στην υπηρεσία της γεύσης, την οποία ψάξανε και «ακονίσανε» ενδελεχώς, για να μας προσφέρουν well-priced προτάσεις που ενθουσιάζουν από την πρώτη ματιά μέχρι την πρώτη μπουκιά.
Ο επόμενος «σταθμός» – η Αθήνα – ήταν αναπόφευκτος, αφού το εγχείρημα αγκαλιάστηκε από την Πάτρα με ανείπωτη αγάπη. Το σκηνικό του Boy Bun είναι αναζωογονητικά μοντέρνο, με ταπετσαρίες ζωγραφισμένες στο χέρι, αιωρούμενα «τάματα» στο κόκκινο του πάθους και εμβληματικά Kǒngmíng φωτιστικά από τσιγαρόχαρτο και το έχει επιμεληθεί ο interior designer – και επίσης ηθοποιός – Ορέστης Καρύδας. Μια σύμβαση με all things Asian, που σε διακτινίζει σε κάποιο καντούνι των υπαίθριων food courts της Shanghai, με τον πιο ευχάριστο και αβίαστο τρόπο.
Στο μενού – όπως θα κατάλαβες μέχρι τώρα – τα bao buns έχουν την τιμητική τους και επιφυλάσσουν μοναδικές γευστικές εκπλήξεις. Ζυμώνονται καθημερινά in house και ατμίζονται πριν την παραγγελία σου για να έχουν την χαρακτηριστική – αφράτη σαν σύννεφο – υφή τους και την βελούδινη γεύση. Αυτά με την σειρά τους «αγκαλιάζουν» τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και τις χειροποίητες σως και θα τα βρεις στον κατάλογο σε 8 προτεινόμενες επιλογές. Ξεχωρίζουν το Sweet and Sour Duck, με σιγομαγειρεμένη πάπια με γλυκοπατάτα, hoisin sauce και τραγανό φυστίκι, το απολαυστικό Pork Belly με χοιρινά φιλετάκια, κόκκινο λάχανο, πίκλα ginger, τραγανό κρεμμύδι, tikka masala sauce και citrus mayo, το Soft Shell Crab με τραγανό καβούρι και αβοκάντο αλλά και το Chilli Con Carne Bao Bun, με ντοματένιο μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και iceberg για τους λάτρεις των καυτερών. Γεύσεις που πειράζονται τόσο-όσο δηλαδή στην αναζήτηση του νέου και του υπέροχου.
Από εκεί και πέρα, η κουζίνα του «ρολάρει» με μαεστρία sushi σε – κλασικές και μη – προτάσεις όπως τα πεντανόστιμα California Rolls με ψίχα καβουριού, αβοκάντο, αγγούρι, spicy mayo και tobico, τα Shrimp Tempura με τηγανητή γαρίδα, η τα κολασμένα Tuna Rolls με τόνο, sriracha, σησαμέλαιο, λευκό και μαύρο σουσάμι, αγγούρι και πίκλα καρότου (μια αποκάλυψη!) Και στα nigiris, το Boy Ban θριαμβεύει, με αγαπημένα μας μέχρι στιγμής τα Firecooked Nigiri με λαβράκι και σχοινόπρασο στην τέλεια αρμονία και τα Salmon Teriyaki Nigiri με σολομό και sancho.
Η κάβα του φιλοξενεί ασιατικές μπύρες Kirim και Asahi, αλλά και Stella Artois για τους λιγότερο… περιπετειώδεις, ανακατεύει με μαεστρία στα shakers πλήθος από κλασικά cocktails, ενώ είναι επιτακτικής ανάγκης να κρατήσεις χώρο για τον πιο γλυκό επίλογο με ένα Sweet Bao Bun με μαρμελάδα βερύκοκο, κρέμα βουτύρου με passion fruit και τραγανές πέρλες σοκολάτας (δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!). Το Boy Bun φέρνει στο σπίτι ή το γραφείο σου όλα τα καλούδια του μέσω των δημοφιλών delivery apps, ενώ πλέον μπορούμε να σμίξουμε στα πάσα του και στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για… street συνευρέσεις.