spot_img

Burger’s Hood: Γευστικές βόλτες στη «γειτονιά» της απόλαυσης

Αν ρωτούσες κάποιον τι καθιστά ένα μπεργκεράδικο κορυφαίο, θα σου απαντούσε το καλό, ποιοτικό μπιφτέκι στα buns του, κάποιος άλλος πιθανώς να επέλεγε τη δημιουργικότητα στους συνδυασμούς των υλικών του, ένας τρίτος θα σου μιλούσε για τη σημασία του αφράτου, φρεσκοψημένου ψωμιού στο σύνολο, μια άλλη γνώμη θα ήταν να έχει διευρυμένο κατάλογο με προτάσεις σε κρεατικά και μπύρες για το απόλυτο food pairing, ενώ κάποιος άλλος θα έβαζε ως προτεραιότητα τον χώρο – να είναι φιλόξενος και αισθητικά όμορφος. Κάποια μπεργκεράδικα της πόλης βάζουν «τσεκ» σε μερικές από τις από τις παραπάνω συνθήκες – το Burger’s Hood όμως τις καλύπτει όλες και με το παραπάνω!

Μας πρωτοσυστήθηκε τον Μάϊο του 2019 και είναι παιδί του chef Στέργιου Πατσάκα που – έχοντας θητεύσει σε σημαντικά πόστα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια – «το πήρε πάνω του» να φτιάξει κάτι στο οποίο θα έχει τον απόλυτο γευστικό και ποιοτικό έλεγχο. Πριν χορτάσει το στομάχι, χορταίνει το μάτι, μέσα από έναν υπέροχα σχεδιασμένο χώρο που παραπέμπει σε diners της Αμερικής. Το προσεγμένο industrial σκηνικό με τις κρεμαστές λάμπες, τα ξύλινα stands και τους μεγάλους πάγκους μιξάρει άψογα μια γνήσια αμερικάνικη κουλτούρα με ελληνική επίγευση. Στην εικαστική φαρέτρα του χώρου, συγκαταλέγεται ένα όμορφα παραλλαγμένο σκίτσο της θεάς Δικαιοσύνης που αυτή τη φορά να κρατάει δύο… burger στη ζυγαριά της, αλλά και ο θρυλικός Samuel Jackson που απολαμβάνει μια γενναία μπουκιά burger από την iconic σκηνή στο Pulp Fiction.

Το μενού του δεν αφήνει κανέναν απ’έξω. Με αφετηρία το καλό κρέας, τα φρέσκα υλικά, τις αδιαπραγμάτευτα χειροποίητες παρασκευές αλλά και την αχαλίνωτη δημιουργικότητα του chef, το Burger’s Hood σερβίρει μερικά από τα καλύτερα burgers της πόλης, κάνοντας την όλη διαδικασία να φαντάζει αβίαστη και απλή. Άλλωστε, όπως μας έχει διδάξει η εστιατορική παράδοση, όταν το αφεντικό βρίσκεται πίσω από τα γκάζια και τα grill, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο.

Την παρέλαση γεύσης ανοίγουν οι αναζωογονητικές σαλάτες του μαγαζιού, όπως η σήμα κατατεθέν Hood με σπανάκι, μαρούλι, λόλα, ντοματίνια, πανσέτα και μοτσαρέλα αλλά και η χορταστική σαλάτα ζυμαρικών με φαρφάλες, κοτόπουλο, sauce tartare και φρέσκια μυρωδικά. Προτού πάρει θέση το βαρύ πυροβολικό, μια σειρά από ορεκτικά θα ακονίσουν εξίσου τα μαχαιροπήρουνα σου, όπως τα ζουμερά φιλετάκια κοτόπουλο με το σουσάμι ή τα τραγανά onion rings που δημιουργούν τον ιδανικό προπομπό για όσα έπονται.

Εδώ θα βρεις – μεταξύ άλλων – τα καταπληκτικά spare ribs από μαριναρισμένα χοιρινά παϊδάκια συνοδευόμενα από χειροποίητη Jack Daniels sauce, coleslaw και πατάτες τηγανητές, καθώς και την παντσέτα bbq από υπέροχα μαριναρισμένες bbq παντσέτες ψημένες στο grill, συνοδευόμενες από σπιτική bbq sauce και πατάτες τηγανητές. Την απόλαυση συμπληρώνουν τα burgers- πρωταγωνιστές, μέσα από μια σειρά large μερίδων, αφάνταστα value for money. Ξεχωρίσαμε το Hoody με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι 400γρ, cheddar, bacon, iceberg, ντομάτα, μουστάρδα και ketchup, το Juicy με δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια (200+200γρ), λόλα, ντομάτα, παρμεζάνα και τριπλή sauce από bbq, honey mustard και tartare, αλλά και το Stuffed Crispy από τραγανό φιλέτο στήθος κοτόπουλου πανέ γεμιστό με τυρί και bacon, ντομάτα, λόλα και mustard sauce. Αξίζει να αναφερθεί ότι το μενού ανανεώνεται συχνά-πυκνά για να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες προτάσεις.

To Burger’s Hood έχει δημιουργήσει τη δική του στρατιά από φανατικούς λάτρεις, που ξεφεύγουν από τα στενά όρια του Περιστερίου, αφού είναι πραγματικά άξιο να απαρνηθεί κανείς έστω για λίγο τη γειτονιά του για να το επισκεφθεί. Μέσα από το φιλικό του περιβάλλον, τα απολαυστικά του πιάτα, αλλά και το μεράκι των ανθρώπων του, καθημερινά επιβεβαιώνει πως ό,τι και να επιλέξεις, φεύγοντας θα έχεις «κλείσει» ήδη επιτόπου το επόμενό σου «ραντεβού». Συνεργάζεται με όλα τα δημοφιλή delivery apps για απόλαυση κατ’οίκον.

Burger’s Hood 
Παπαδιαμάντη 2, Περιστέρι, τηλ. 2105718988 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot