Ιχθυοπωλείο, εστιατόριο και sushi bar, όλα σε ένα – δεν είναι αποκύημα φαντασίας, αλλά πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα καθημερινά σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας, τη Μαβίλη. Ένα concept πρωτοποριακό, που διασφαλίζει και την κορυφαία ποιότητα σε ό,τι κι αν επιλέξεις, αφού η ομάδα του αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει το ψάρι σε επιστήμη.
Το Fish Market ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί, όπου μπορείς να αγοράσεις φρέσκο ψάρι για το σπίτι – αριστοτεχνικά φιλεταρισμένο ή και ψημένο – για να συνεχίσει όσο προχωράει η μέρα με προτάσεις ιδανικές για lunch break, meetings και γενικότερα dining in στον χώρο του. Ο χαρισματικός chef Βασίλης Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ένα menu με διεθνή γαστρονομικό αέρα, στο οποίο οι θησαυροί της θάλασσας μετουσιώνονται με λεπτοδουλειά και σύγχρονες τεχνικές σε πιάτα που ξεχωρίζουν.
Δροσερό και αναζωογονητικό ceviche από μυλοκόπι σε ζελέ λαδολέμονο με αγγουράκι τουρσί, ραπανάκι και σελινόριζα, υπέροχο σουβλάκι από γαρίδες με σάλτσα chimichurri, μύδια σοτέ με ούζο, τσίλι και λάδι κόλιανδρου, συνθέτουν ένα γαστρονομικό παζλ γεύσεων που ευφραίνει και τον πιο απαιτητικό. Το πέρας της ημέρας επιστεγάζεται κάθε βράδυ με διευρυμένες επιλογές, όπως το χταπόδι που σιγομαγειρεύεται για πέντε ώρες sous-vide ή το φιλέτο μπακαλιάρου με μαύρη tempura (μια αποκάλυψη!).
Το περιβάλλον στο Fish Market έχει διεθνείς καταβολές και είναι μια εικόνα που πιθανότερα θα συναντούσες σε κάποιο ταξίδι σου στο εξωτερικό. Φωτεινό, με γυάλινες επιφάνειες που ταυτόχρονα σε συνδέουν αλλά και σε απομομώνουν από τον ρυθμό της πόλης, πεντακάθαρο και με ανοιχτή κουζίνα στην οποία τα πάντα παρασκευάζονται στην απόλυτη διαφάνεια σε μικρή απόσταση από το βλέμμα σου, είναι ένα project που αναβαθμίζει κάθε πτυχή της ψαροφαγίας.
Το sushi εδώ είναι κεφάλαιο από μόνο του, αφού η πρώτη ύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιχθυοπωλείο και άρα by default φρεσκότατη και ύψιστης ποιότητας. Στον κατάλογο θα ανιχνεύσεις κλασικές αλλά και fusion προτάσεις, αλλά και πρωτότυπες εκδοχές όπως τα nigiri από μπαρμπούνι ή το tataki από μυλοκόπι, μοναδικά ρολαρισμένα σε μπουκίτσες παραδείσου.
Το εστιατόριο φημίζεται και για τα ολόφρεσκα στρείδια του, τα οποία μπορείς να γευτείς με μια επιλογή από 4 sauce: sriracha, λάδι αρωματισμένο με κόλιανδρο, ponzu ή παραδοσιακό λαδολέμονο. Τα κυρίως είναι μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι, με πιάτα όπως τα φρέσκα ζυμαρικά με σολομό ή το τηγανητό καλαμάρι, που σερβίρεται με kimchi, πατατάκια και αγγουράκι τουρσί.
Με το άνοιγμα του καιρού, το άνοιγμα της εστίασης και το άνοιγμα της καρδιάς μας, το Fish Market επέκτεινε τη δράση του στον εξωτερικό χώρο με τραπέζια, για τις απόλυτες καλοκαιρινές γαστρονομικές συγκινήσεις. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα έχει δοθεί στη wine list του, η οποία περιλαμβάνει εμβληματικές ελληνικές ετικέτες από εκλεκτά βιολογικά κρασιά που «δένουν» εξαιρετικά με το menu, όπως το Sauvignon Blanc από το Κτήμα Χατζηγεωργίου ή ο Ορειβάτης Ροζέ από το Κτήμα Ακριωτόν.
Fish Market
Δορυλαίου 7, Αθήνα, τηλ. 2106926991
www.fish-market.gr | Facebook | Instagram