Ο εστιατορικός χάρτης της Αθήνας έχει πολλά ιταλικά εστιατόρια να «εμφανίσει», λίγα όμως είναι εκείνα που μπορούν να προσφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, πόσο μάλλον σε ένα σκηνικό που ξεφεύγει από τα τετριμμένα και σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, πριν ακόμα γευτείς τις υπέροχες δημιουργίες του καταλόγου. Ο λόγος για το Tarantella Locale Italiano, που πρόσφατα ξεκίνησε με μεγάλη αποδοχή από το foodie κοινό, την πλεύση του στα γαστρονομικά δρώμενα της πόλης.
Tarantella είναι μια ομάδα διαφόρων παραδοσιακών χορών οι οποίοι χαρακτηρίζονται από γρήγορο και αισιόδοξο ρυθμό και προέρχονται από τη Νότια Ιταλία. Αυτή την αισιοδοξία, που τόσο είχαμε ανάγκη στους καιρούς που διανύουμε, ήρθε το ολοκαίνουργιο all day bar resto στην διασταύρωση Βεάκη και Ρουσβελτ να μας την προσφέρει με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Καταρχήν το περιβάλλον αυτό καθεαυτό: με στοιχεία μπαρόκ και ροκοκό, ρομαντικό, με τραπέζια απλωμένα σ’έναν ειδυλλιακό εξωτερικό χώρο, το Tarantella χαρακτηρίζεται από μια premium θεατρικότητα, μια διεθνή καταβολή που εξαργυρώνεται με μια διακόσμηση που σε εκτοξεύει σε κάποιο γραφικό καντούνι της Ιταλίας, της χώρας των Καισάρων και των μύθων.
Μετά είναι το menu, το οποίο έχει στήσει ο chef Γιάννης Στανίτσας και καλείται να φέρει εις πέρας ο chef Παναγιώτης Γιαννόγλου μαζί με τον Γιώργο Αδάμο και την ομάδα τους, ακονίζοντας το χάρισμά τους στην κουζίνα με παραδοσιακές συνταγές που απογειώνουν κάθε πιάτο. Η μέρα στο Tarantella ξεκινάει με brunch, το οποίο όμως έχει ιταλική χροιά και περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τσιαπάτες, piadinis και γλυκά κρουασάν για να δώσει τη σκυτάλη το μεσημέρι σε προτάσεις που έχουν κάτι για όλους.
Για παράδειγμα, η ναπολιτάνικη πίτσα φτιάχνεται από ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και κατά τη διάρκεια του σύντομου ψησίματός της αποκτά το λεγόμενο cornicione, την κόρα στην ουσία που συγκρατεί τα υλικά και καταφθάνει στο τραπέζι σου ζεστή και λαχταριστή. Η carbonara είναι αυθεντική, με αυγό, πεκορίνο και guanciale και θα ενθουσιάσει κάθε καθαρόαιμο λάτρη των ζυμαρικών και της ιταλικής κουζίνας, όπως και τα paccheri γεμιστά με φρέσκο λουκάνικο salsiccia και κρέμα πεκορίνο.
Η νέα cocktail list είναι μια σύμβαση με το παντοτινό μεσογειακό καλοκαίρι, εμπλουτισμένη με aperitivos και χωρισμένη σε 2 κατηγορίες, την sour selection και την signature selection. Την έχει επιμεληθεί η Μαίρη Ταλαιπώρου, bar manager του εμβληματικού Nikkei και ήδη ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των επισκεπτών το Negroni με blend από vermouth και αρώματα ξύλινου βαρελιού, το Pergamont Sour με νότες εσπεριδοειδών και το Strawberry Spritz με φρέσκιες φράουλες, white vermouth και soda.
Πάντα το καλύτερο μένει για το τέλος, έτσι κάθε γεύμα ή δείπνο ολοκληρώνεται υπέροχα με ένα τιραμισού με βάση brownies. Απαλό και αφράτο σαν σύννεφο, δίνει τον πιο γλυκό επίλογο και σου αφήνει μια γλυκιά ανάμνηση μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας. Εξίσου υπέροχα τα calzone με πραλίνα για τους αθεράπευτους fans της σοκολάτας.
Τα τραπέζια γεμίζουν καθημερινά όμως το έμπειρο σέρβις δεν δείχνει να πτοείται, αντίθετα, ελίσσεται αθόρυβα δεξιά-αριστερά με πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από τους «καλεσμένους» – σίγουρα ένα ακόμα μεγάλο συν στην καθ’ όλα γοητευτική εικόνα. Η διακόσμηση δημιουργεί την απόλυτη αίσθηση του ιταλικού μπαρόκ και το μόνο σίγουρο είναι ότι απολαμβάνοντας το γεύμα σου ή το ποτό σου με θέα το υπέροχο σιντριβάνι, τις εντυπωσιακές πρασιές, δημιουργείται μέσα σου αυτό το ανεπανάληπτο συναίσθημα που σε οδηγεί να προγραμματίζεις με λαχτάρα την επόμενη σου επίσκεψη.
Tarantella Locale Italiano
Βεάκη 9 & Ρούσβελτ, Περιστέρι, τηλ. 2105785885
Facebook | Instagram