Αν υπάρχει ένα πράγμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το παντοτινό ελληνικό καλοκαίρι, αυτό είναι τα αρώματα ιωδίου, τα καλντερίμια των Κυκλάδων, το ουζάκι συνοδεία ενός καλού μεζέ, το φρέσκο ψάρι. Κι επειδή αυτή η εποχή είναι ιδανική για να ζήσεις την εμπειρία μίας μοντέρνας γευστικής προσέγγισης σε όλα αυτά τα μαγικά που προσφέρει η θάλασσα, στην Ψαρού, όλες οι παραπάνω συνθήκες βρίσκονται σε πλήρη ισχύ και αποτελούν την ιδανική αφορμή για την πιο απολαυστική σου έξοδο.
Σ’ένα σκηνικό με έντονα λευκά χρώματα και γαλάζιες νότες, αλλά και μια υπέροχη αυλή που λούζεται από τον αττικό ουρανό στην πάντα κοσμική οδό Λαζαράκη στη Γλυφάδα και στην πλατεία Κανάρη στο Λαύριο, η Ψαρού αναβλύζει θάλασσα κι Ελλάδα σε μια chic, νότια εκδοχή.
Λες και προς στιγμήν μπαίνεις σε ένα καϊκάκι ή μια τράτα και μεταφέρεσαι σε ένα από τα πανέμορφα νησιά μας, νομίζοντας ότι το κυκλαδίτικο μελτέμι θα φέρει ρομαντικά κάποιο κύμα σε μια από τις μεγάλες βιτρίνες του μαγαζιού. Κι όλα αυτά, σε συνδυασμό με μια μεγάλη ραψωδία ούζων και τσίπουρων που δεσπόζουν στα περισσότερα ράφια σαν τροπαιοθήκη μιας μεγάλης θαλασσινής κληρονομιάς.
Οι άνθρωποι πίσω από το εγχείρημα γνωρίζουν από καλό φαγητό. αφού βρίσκονται πίσω από το πολύ δημοφιλές upscale μεζεδοπωλείο Πιπεριά και την εκπληκτική τρατορία Parlo στην πιο foodie γειτονιά του Νέου Ψυχικού. Μια άτυπη εγγύηση για την κορυφαία ποιότητα και την ανεπανάληπτη εμπειρία που θεωρούνται δεδομένα, με τέτοιες υπογραφές.
Η Ψαρού έχει ως βασικό κριτήριο την ικανοποίηση τόσο των πιο ψαγμένων επισκεπτών όσο και εκείνων με πιο παραδοσιακούς ουρανίσκους. Στα μοναδικά ορεκτικά που κυριολεκτικά κάνουν απόβαση στο τραπέζι σου, θα βρεις μεταξύ άλλων πεντανόστιμη φάβα και λαχταριστά αχνιστά μύδια λες και μόλις έχουν βγει από τα δίχτυα του ψαρά. Τη γαλάζια σκυτάλη παίρνει το ζουμερό και καλοψημένο θράψαλο στη σχάρα, το υπέροχα μαριναρισμένο λαυράκι αλλά και το γιουβέτσι με γαρίδες που είναι το απόλυτο must με την απαράμιλλη ζεστασιά του σαν γαστρονομική αγκαλιά.
Αν έχεις την αύρα του Αιγαίου στο αίμα σου, μπορείς να επιλέξεις άψογα φιλεταρισμένο τόνο, ξιφία ή γλώσσα στη σχάρα, ενώ αν είσαι μερακλής, τι καλύτερο από το να συνοδεύσεις όλες αυτές τις θαλασσινές λιχουδιές με παραδοσιακό ούζο ή τσίπουρο μέσα από μια ποικιλία άνω των 50 ετικετών! Κάθε ψάρι στην Ψαρού, κυριολεκτικά σπαρταράει – μην παραλείψεις να ρωτήσεις το service για το τι καλό υπάρχει με το κιλό και μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη γλώσσα κανταΐφι, με γλυκόξινη σάλτσα, ανανά και ginger!
Ψαρού
Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, τηλ. 2109680040
Πλατεία Κανάρη, Λαύριο, τηλ. 2292159003
Facebook | Instagram