spot_img

Καραβίδας: Αξία ανεκτίμητη, από το 2000

Κάποια πράγματα στη ζωή είναι αυτό που λέμε καρμικά, και για την οικογένεια Καραβίδα η δημιουργία ενός από τα πιο εξέχοντα ψαροεστιατόρια στην Αθήνα ήταν ακριβώς αυτό. Μετά από μια γόνιμη περιπλάνηση αρκετών ετών σε πολλά γνωστά εστιατόρια, αποφάσισε να ανοίξει την δικιά του οικογενειακή ταβέρνα, με πρωταγωνιστή τους θησαυρούς της θάλασσας, και από το 2000 αποτελεί ορόσημο στη λίστα κάθε λάτρη των θαλασσινών που έχει ακονίσει το κριτήριό του πάνω από καλοψημένα φαγκριά και πλούσιες αστακομακαρονάδες. 

Με όχημα την φρεσκάδα της πολύ καλής πρώτης ύλης, την μαστοριά σε σχάρα και τηγάνι αλλά και την αστείρευτη δημιουργικότητα, ο δεξιοτέχνης chef Βασίλης Ανδριόπουλος πετάει από τα μανίκια του ένα σωρό άσσους φτιαγμένους από θάλασσα. Σαρδέλα ψητή (παντρεμένη ή ανύπαντρη), μαρίδα, γαύρος, αθερίνα από τα μικρά, ολόφρεσκα μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μπακαλιαράκια από τα μεσαία αλλά και τα εκλεκτά θηρία του, τις συναγρίδες και τα φαγκριά, τις στήρες και τους ροφούς, τις σφυρίδες και τις σκορπίνες και τους σαργούς και άλλα πολλά. 

Αυτό που έχει καταφέρει ο Καραβίδας όλα αυτά τα χρόνια με τεράστια ευστροφία αλλά και ενσυναίσθηση, είναι να απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια. Καθημερινά – εκτός από τις Κυριακές και τις αργίες – υπάρχει μια καθιερωμένη προσφορά-θεσμός που περιλαμβάνει ένα μενού 2 ατόμων στα 28€ συνολικά με 2 κυρίως πιάτα, 1 ορεκτικό, 1 σαλάτα και 2 γλυκά με πολλές διαφορετικές επιλογές της αρεσκείας σου. Έτσι, κανένας δεν αποκλείεται από την απόλαυση της χαρισματικής κουζίνας του!

Ξεκινάμε με μια μεγάλη ποικιλία σε φρέσκιες άλλα και σε βραστές σαλάτες, όλες φρεσκοκομμένες και επιλεγμένες από τα καλύτερα λαχανικά που θα βρεθούν στην αγορά. Η ομώνυμη «Καραβίδας» περιέχει καπνιστό σολομό, σουρίμι αστακού, κάπαρη και σως μουστάρδας και είναι μια αποκάλυψη, ενώ οι τολμηροί θα απολαύσουν την Πολίτικη σαλάτα (Βοσπόρου) η οποία περιέχει λάχανο, καρότο, σέλινο αλλά και αρκετά γενναία δόση σκόρδου.

Μετά είναι τα ορεκτικά, τα οποία από μόνα τους είναι λόγος να επισκεφθείς τον Καραβίδα, με προτάσεις όπως τα τηγανητά κολοκυθάκια, η υπέροχη μελιτζανοσαλάτα, τα κολασμένα μύδια σαγανάκι αλλά και η βελούδινη καβουροσαλάτα. Την σκυτάλη παίρνουν η ολόφρεσκη καραβίδα του Βόρειου Ευβοϊκού καθώς και η φρέσκια γαρίδα Γάμπαρη Αμβρακικού, άρτι αφιχθείσες από την Πρέβεζα και την Αμφιλοχία. 

Ένα πιάτο που έχει ξεχωρίσει και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην δοκιμαστεί ειναι το κριθαρότο με γαρίδες ή με θαλασσινά(γαρίδες, μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές), το οποίο σερβίρεται ανακατεμένο με ψιλοκομμένο καρότο, κολοκύθι, παρμεζάνα αλλά και σάλτσα μόνο από φρέσκιες ντομάτες και αποτελεί την σπεσιαλιτέ του καταστήματος. 

Από το μενού δεν λείπουν και οι αλμυροί κι αλίπαστοι μεζέδες που θα συνοδεύσουν ιδανικά το ούζο ή την παγωμένη βαρελίσια μπύρα που σερβίρεται σε παγωμένο ποτήρι, αλλά και το σπιτικό τσίπουρο που έχει μαγέψει τόσο κόσμο και γίνεται ανάρπαστο και το οποίο παράγεται από την οικογένεια Κ.Καραβίδα στο Πολυστάφυλο Πρεβέζης. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις το σπιτικό και χειροποίητο γαύρο μαρινάτο από τα χεράκια της κυρίας Ειρήνης αλλά και τον μπακαλιάρο καπνιστό, την τσιροσαλάτα και την λακέρδα.

Για τον πιο γλυκό επίλογο, τα εκλεκτά γλυκά του, όπως το ραβανί, το κανταΐφι, η καρυδόπιτα και ο κορμός σοκολάτας με παγωτό (τα οποία μπορείς να παραγγείλεις και ως ποικιλία!) θα ολοκληρώσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο το γεύμα ή το δείπνο σου. Τώρα το καλοκαίρι, ο Καραβίδας απλώνει τα τραπέζια του στην Δεμιρδεσίου, για τις απόλυτες βραδιές ψαροαπόλαυσης. 

Καραβίδας
Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία, τηλ. 2102714585
www.karavidas.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Specialty Coffee: Handpicked spots in Athens

Τελευταία η νέα τάση στον καφέ είναι αυτός του specialty. Με αυτό τον χαρακτηρισμό αναφερόμαστε στην υψηλότατη ποιότητα του...

#FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot