spot_img
More

    Μαρκάκης: Ένα εστιατόριο που μυρίζει καλοκαίρι, στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου

    Γαλάζιες αναμνήσεις με την ασύγκριτη σμαραγδένια θέα του γραφικού λιμανιού του Πίσω Λιβαδιού, γεύσεις γνώριμες σαν αγκαλιά, που πειράζονται τόσο-όσο για να αναδείξουν την κορυφαία τοπική ύλη, πιάτα που φοράνε τα καλά τους για να υποδεχτούν τον κάθε επισκέπτη στο όραμα της chef Μαρίας Σομπόνη, εμπνεύστριας και δημιουργού αυτού του υπέροχου Παριανού μεζεδοπωλείου, που μετουσιώνει μια πορεία δεκαετιών σε μικρά γευστικά διαμαντάκια που θα ενθουσιάσουν και τον πιο απαιτητικό. 

    Ο Μαρκάκης στο πέρασμα των χρόνων έχει γίνει κάτι σαν ορόσημο στην γαστρονομική εικόνα του νησιού. Κι αυτό, γιατί ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που χειραφετήθηκε από τις φολκλορικές εξτραβαγκάνζες του παρελθόντος και προσηλώθηκε στον πραγματικό θησαυρό της ελληνικής κουζίνας, την εντοπιότητα και το αλάθητο ελληνικό μαγειρικό κριτήριο, με άγγιγμα γυναικείο που αναδύεται μέσα από χίλιες μικρές λεπτομέρειες.

    Το περιβάλλον του μια σύμβαση με το παντοτινό ελληνικό καλοκαίρι, τραπεζάκια στρωμένα κατά μήκος του μώλου, φινετσάτα σερβίτσια, ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Ακριβώς όλα αυτά που χρειάζεσαι για να αποσυμπιεστείς στο ταξίδι σου, με ιδιαίτερες γεύσεις και κυκλαδίτικα αρώματα από τη θάλασσα και τον κάμπο της Πάρου. 

    Στο δια ταύτα, ο επισκέπτης – που εδώ θα αισθανθεί σαν καλεσμένος σε Κυριακάτικο νησιώτικο τραπέζι – θα ανακαλύψει μύδια αχνιστά με Παριανό κρασί, σκόρδο και άνηθο, το παραδοσιακό Παριανό λιαστό σκουμπρί  «γούνα» στη σχάρα, τοπικά σκαλτσούνια με αρωματικά βότανα, σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι και ρύζι, πληθωρικά ζυμαρικά θαλασσινών, φιλέτα ψαριών στη σχάρα, αλλά και αρνίσιο κότσι, σιγοψημένο στο φούρνο με πετιμέζι από ρόδι, σκόρδο, κρασί και θυμάρι (μια αποκάλυψη!) και τοματένιο απολαυστικό σαγανάκι με φέτα ΠΟΠ. 

    Στεριά και θάλασσα σε μια εμπειρία των 5 αισθήσεων

    Το μενού πλαισιώνεται από μια εξαιρετική λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και ετικέτες σε κρασιά ελληνικού αμπελώνα, για την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, που μόνο δέος και έκσταση είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να την περιγράψουν!

    Μαρκάκης Restaurant
    Πίσω Λιβάδι, Πάρος, τηλ. 2284042177
    www.markakisrestaurant.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

    Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot