spot_img

Sapou: Όταν το πάθος συναντά τη γαστρονομία, στην Αντίπαρο, οι γεύσεις γράφουν ιστορία

Η Αντίπαρος φημίζεται για τον διαφορετικό αέρα που αποπνέει. Εκλεπτυσμένα εναλλακτική, με ιδιαίτερο τοπικό στίγμα και γαστρονομικές διαδρομές που εμπλουτίζουν τις γευστικές σου εμπειρίες μακριά από την έννοια «τουριστικό».

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτές διαδρομές οδηγεί στο Sapou, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού από το 2015. Ένας χώρος χαλαρός, με τα φυσικά υλικά να μονοπωλούν στη διακόσμηση, έτοιμος να σε υποδεχτεί με την ακαταμάχητη γοητεία της απλότητας και να σε ξεναγήσει με τον ιδανικότερο τρόπο στις διεθνείς κουζίνες. Ένα πρωτότυπο mix and match υλικών και τεχνικών από όλον τον κόσμο, μέσα από την δημιουργική ματιά του chef και ιδιοκτήτη, Γιάννη Σαπουντζή, που καθιστά κάθε πιάτο μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.
Στο Sapou, μαγειρεύουν με πάθος και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Πέραν της μοναδικότητας του μενού, μεγάλη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των πρώτων υλών.

Στηρίζεται πολύ η εντοπιότητα, με πρώτες ύλες από τη θάλασσα και τον κάμπο, ενώ σε ότι αφορά το κρέας, το εστιατόριο δίνει μεγάλη βαρύτητα σε premium κοπές ενώ μάλιστα γίνεται και in house ξηρή ωρίμανση (dry aging) για διαστήματα 28-36 ημερών. Στα raw dishes, θα βρεις πάντα φρεσκότατα ψάρια ημέρας, αποκλειστικά από ντόπιους ψαράδες, να αναδύουν ιώδιο και θαλασσινή αύρα. Ψάρι ημέρας tartare με soy lime dressing, shiso ή ψάρι ημέρας, με λάιμ, αγγούρι, jalapenos, κόλιανδρο και passion fruit, είναι επιλογές πραγματικά συγκλονιστικές και αναζωογονητικά φρέσκιες.

Ένα ιδιαίτερο και πολύ περιποιημένο γεύμα, οφείλει να συνοδεύεται από ένα εξίσου ιδιαίτερο κρασί και το Sapou, διαθέτει μια πραγματικά αξιόλογη wine list, από εγχώριους και διεθνείς αμπελώνες παραγωγής βιολογικών και βιοδυναμικών κρασιών, που θα συντροφεύσουν άριστα κάθε σου γευστική επιλογή, ενώ πριν ή μετά το φαγητό μπορείς να γευτείς premium whiskey ή gin μέσα από μια μεγάλη γκάμα, κυρίως Ιαπωνικής προέλευσης.

Κάθε λιμάνι κρύβει και μια ιστορία λένε οι ναυτικοί. Στην Αντίπαρο, το Sapou, γράφει κάθε καλοκαίρι τη δική του ιστορία με γεύσεις και αρώματα που θα θυμάσαι για πάντα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τραπέζια του έχει γευματίσει ο Tom Hanks, η Kate Moss, o Matthew McConaughey και άλλοι αστέρες του διεθνούς jet set.

Sapou
Λιμάνι, Αντίπαρος, τηλ. 2284061165
Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107230626
www.sapou.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot