spot_img

Monsieur Barbu: Η πεμπτουσία της απόλαυσης, στο Κουκάκι

Δεν ξέρω τι σημαίνει brunch για σένα, αγαπημένε αναγνώστη, αλλά θα σου πω πως το έχω εγώ ιδανικά στο μυαλό μου. Το brunch είναι μια εμπειρία που θα μεταφραστεί αργότερα σε μια ζεστή ανάμνηση. Μια ανάμνηση που περιλαμβάνει γεύσεις, αρώματα, κουβέντες, γέλια, εκείνα τα μεσημεράκια που ξεκινάς για καφεδάκι και καταλήγεις σε ποτό.

Κι αν ψάχνεις ακόμα εκείνο το μέρος που θα σε κάνει κομμάτι δικό του, το μέρος που θα αισθανθείς οικεία, άνετα, εκεί που σε κάθε γωνία του θα εναποθέσεις με τον καιρό και μια στιγμή, τότε έχω ένα όνομα να σου πω: Monsieur Barbu.

Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπημένες γειτονιές της Αθήνας, το Κουκάκι, ο Monsieur Barbu, σαν γνήσιος, φινετσάτος, Γάλλος, σε υποδέχεται στον ξεχωριστό του χώρο, έναν χώρο που αποπνέει αυτή την ήρεμη αύρα, χάρη στη φωτεινότητά του, τις vintage λεπτομέρειες να προσδίδουν αυτό το πολυπόθητο coziness και κυρίως οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει όλες σου τις αισθήσεις. Και δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό προς αυτή την κατεύθυνση, πίστεψέ με, από ένα υπέροχο brunch! Οι ιδιοκτήτες Χρήστος Σιμίτας και η Ναταλία Δοκουμετζίδη, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και να δίνουν μεγάλη φροντίδα στο brunch τους, καθώς ήταν αυτή η λεπτομέρεια που έλειπε για να απογειώσει την ήδη επιτυχημένη πορεία του κύριου Μουσάτου, από το 2013.

Και μπαίνω αμέσως σε γαργαλιστικές για τον ουρανίσκο λεπτομέρειες. Βασικό στοιχείο για να ξεκινήσει η ιεροτελεστία είναι ο καλός καφές, μοσχομυριστός και εύγευστος, να σε προετοιμάζει για τη συνέχεια. Πρώτα θα σου συστήσω τα τούρκικα αυγά πάνω σε χειροποίητο ψωμί flatbread με γιαούρτι μυρωδικά, πέστο λιαστής ντομάτας, spicy βούτυρο και τριμμένη φέτα. Ο συνδυασμός συγκλονίζει καθώς σπας τον κρόκο και τον βλέπεις να κυλάει σαν λάβα που τόσο πολύ θες να γευτείς με μιας. Απαραίτητος συνοδοιπόρος, οι κροκέτες πατάτας με εστραγκόν, μαϊντανό, κρέμα βασιλικού και πίκλες κρεμμυδιού, μια από τις άπειρα εμπνευσμένες δημιουργίες του chef Γιώργου Τριανταφύλλου, που επιμελείται το menu που κινείται ως επί το πλείστον πάνω στο φάσμα της ελληνικής κουζίνας, με όλες τις παρασκευές να δημιουργούνται από το μηδέν, in house. Σε ένα νέο menu έκπληξη θα βρεις ανανεωμένο budha bowl παντρεμένο αρμονικά με ελληνικά στοιχεία, ραβιόλι με παντζάρι, κρεμμώση γέμιση τυριών, ονειρική σάλτσα κρασιού και πασμαλισμένο με flakes ανθότυρου. Μην παραλείψεις να ανακαλύψεις το ελληνικό cheesecake με γεύση που θα σε ξετρελάνει.

Πολύ ιδιαίτερα τα Dutch baby pancakes, που ομολογουμένως δεν συναντάς εύκολα. Πρόκειται για pancakes φούρνου με ευφάνταστα toppings, που επιμελείται με τη γνωστή φροντίδα της η γνωστή μας Πάστα Φλώρα ή κατά κόσμον Ιωάννα Χαλμούκη. Για εσένα λάτρη της βελούδινης σοκολάτας, τα churros με χειροποίητη ganache, θα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που πολύ πιθανόν να γίνει το επόμενο κόλλημά σου.

Και κάπου εκεί συνήθως γύρω στις 17:00, είναι που γίνεται το plot twist, καθώς ως τις 20:00 κάνουν το πέρασμά τους τα αγαπημένα πλέον early drinks με 5 ευρώ. Lemon pie και mango spicy δυο από τις πολύ ιδιαίτερες επιλογές cocktail που θα βρεις να αναγράφονται στον μαυροπίνακα με τις υπόλοιπες επιλογές της ημέρας. Μην ξεχάσεις να τα συνδυάσεις με το υπέροχο plateau αποκλειστικά ελληνικών τυριών ή με τις τραγανές μπρουσκέτες. 

Καθετί αυθεντικό, που πηγάζει από την αγάπη και την αφοσίωση, δεν έχει παρά μια πορεία να διανύσει. Αυτή της επιτυχίας. Ο Monsieur Barbu και όλοι οι άνθρωποι πίσω από αυτόν, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι το ίδιο ακριβώς συναίσθημα ζεστασιάς και άνεσης που σου προσφέρει το σπίτι σου. 

Την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις το τέλειο brunch να ευχαριστηθείς με την ψυχή σου, αναζήτησε τον κύριο Μουσάτο, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 49, στο Κουκάκι.

Monsieur Barbu
Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι, τηλ. 2109247555
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot