spot_img

Michel Pâtisserie: Γαλλική φινέτσα και δημιουργίες του ονείρου, στο πιο εκλεπτυσμένο ζαχαροπλαστείο της Ηλιούπολης

Οι όμορφες εμπειρίες στη ζωή, αυτές οι δόσεις ευτυχίας, άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες, αυτές που σκέφτεσαι πως δεν θέλεις να τελειώσουν, είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει για τον καθένα μας, καθώς δίνουν την ανάλαφρη αίσθηση της πληρότητας, έστω και αν διαρκούν για μερικά λεπτά. Όπως για παράδειγμα το να απολαύσεις ένα καλοδουλεμένο και ποιοτικό γλυκό. Μια μικρή χαρά που μπορεί να σου φτιάξει όμως τη διάθεση, καθώς τέρπει όλες τις αισθήσεις σου με τρόπο θαυμαστό.

Ο ιδανικός προορισμός για να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου τη μέγιστη απόλαυση που μόνο ένα καλό γλυκό μπορεί να σου προσφέρει, έχει το όνομα Michel. Γαλλική φινέτσα, υψηλή μαεστρία και ανώτερη ποιότητα, οι βασικές γραμμές μιας επιτυχημένης πορείας που μετράει δώδεκα χρόνια ζωής. Ένα ζαχαροπλαστείο με επιμελή αναζήτηση σε ότι αφορά τις αλχημιστικές τεχνικές που απαιτεί η τέχνη της ζαχαροπλαστικής, το Michel άνοιξε τις μαγικές του πόρτες πριν δώδεκα χρόνια στην περιοχή του Υμηττού και κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους λάτρεις των γλυκών, επεκτάθηκε πριν ένα χρόνο στην Ηλιούπολη, στην κεντρική Λεωφόρο Πρωτόπαπα.

Σε έναν χώρο με αισθητική που αποπνέει προσιτή πολυτέλεια, βασιλεύει η κομψότητα του μίνιμαλ, δίνοντας έτσι χώρο στα γλυκά να αναδειχτούν. Τα λεπτοδουλεμένα, ολόφρεσκα φτιαγμένα, αριστοτεχνικά από το μηδέν, είναι αναμενόμενο πως θα σας μαγνητίσουν, δεδομένης της ιδιαίτερης προσήλωσης στην ποιότητα των πρώτων υλών και τεχνικής που απαιτεί γνώση και μεγάλη εμπειρία, από τον δημιουργό Απόστολο Γιώτα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι γλυκές δημιουργίες που ετοιμάζονται καθημερινά στο εργαστήριο του Michel, κοσμούν όχι μόνο τις βιτρίνες του καταστήματος, αλλά ταξιδεύουν και προς άλλους προορισμούς, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια ή ακόμα και άλλα ζαχαροπλαστεία.

Κάθε επίσκεψη στο ολοκαίνουργιο κατάστημα στην Ηλιούπολη είναι πραγματικά μια ολοκληρωτική εμπειρία, καθώς δονήσεις κατακλύζουν τους νευρώνες σου στη θέα όλων αυτών των μικρών κομψοτεχνημάτων. Γλυκά που όλοι λατρεύουμε όπως το profiterole, οι τάρτες, οι πάστες ή τα κέικ, βιώνουν εδώ την πιο υπέροχη εκδοχή τους, ενώ γλυκά με stevia σε ξετρελαίνουν με τη μεστή γεύση τους καθώς συναγωνίζονται σε νοστιμιά την original εκδοχή τους.

Για όσους θέλουν να δίνουν διαφορετικά ερεθίσματα στον ουρανίσκο τους, μέσα από γεύσεις και υφές ξεχωριστές υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από δημιουργίες που σίγουρα θα κολλήσεις μαζί τους. Τάρτα banoffee, με κρέμα φουντουκιού, σάλτσα καραμέλας,compôte μπανάνας, monté λευκής σοκολάτας και φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης, είναι ένα δώρο για τους γευστικούς σου αισθητήρες, ενώ η mousse πραλίνας με κόκκινα φρούτα και κρέμα kirsch, με το προκλητικά φλογερό ρόδινο χρώμα της, σε προκαλεί να τη γευτείς, ολόφρεσκη και αφράτη, αναδύοντας ένα άρωμα φρουτένιας φρεσκάδας.

Αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει Paris Brest, τότε το Michel θα στο συστήσει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο, καθώς το φτιάχνει καταπληκτικά! Αφράτα choux, γεμισμένα με κρέμα βανίλιας, υπέροχη σε άρωμα και υφή και confit από φρέσκο βύσσινο, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, δημιουργούν ρίγη μόνο στη σκέψη ότι θα τα γευτείς. 

Τούρτες για κάθε περίσταση και κεράσματα για να κερδίσεις τις εντυπώσεις όπου και αν τα προσφέρεις, εποχιακές δημιουργίες που δίνουν μια νότα ιδιαίτερη, επίσης από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Michel, που έχει κερδίσει ένα κομμάτι στην καρδιά μας, καθώς η φροντίδα και η προσοχή που δίνεται σε κάθε γλυκοτέχνημα ξεχωριστά, περνάει και στον κάθε ένα που έχει την τύχη να επισκεφτεί τον πολύ όμορφο και ζεστό χώρο και να χαρίσει στον εαυτό του μια μικρή πολύτιμη στιγμή απόλαυσης!

Michel Pâtisserie
Λεωφόρος Πρωτόπαππα 38, Ηλιούπολη, τηλ. 2109901470
Αμισσού 3, Υμηττός, τηλ. 2107613063
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot