spot_img

Βαγγέλης το Γνήσιο 1965: Το σουβλάκι όπως του αξίζει!

Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Ο Βαγγέλης το αποδεικνύει με μια πορεία δεκαετιών, μ’ ένα στωικό σουβλάκι χωρίς φανφάρες και επιδείξεις που την ουσία του την κρύβει στην απίστευτη γεύση και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα. Παραδοσιακό τυλιχτό με το τρίπτυχο ντομάτα-κρεμμύδι-μαϊντανό όπως το έφτιαχνε πάντα ο κυρ-Βαγγέλης, όπως το αναζητάμε πλέον με το μικροσκόπιο στην πόλη, αλλά και με δημιουργικούς νεωτερισμούς όπως με τυροκαυτερή, iceberg, πατάτες, σε τορτίγια, κλπ.

Την φλόγα της γευστικής «κληρονομιάς» κρατάνε ζωντανή πλέον τα παιδιά του, ο Γιώργος και η Μαρία Τσάλα, οι οποίοι κρατάνε επίσης τον πήχη της ποιότητας εξίσου ψηλά, με καθετοποιημένη παραγωγή, αφού ο σύζυγος της Μαρίας είναι πάππου-προς-πάππου κρεοπώλης και ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου Χέλμος. Έτσι, κάθε ζουμερό φιλέτο, κάθε γύρος και κάθε χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ξέρεις εδώ ότι έχει προσεχτεί και παρασκευαστεί με φροντίδα και τεχνογνωσία, από αυτές που δεν θυσιάζουν το τελικό προϊόν στον βωμό του κέρδους. Για να καταλάβεις, όταν τελειώνει μέσα στη βάρδια κάτι δεν βγάζουν καινούργιο από κάποια κατάψυξη, απλά παύουν να το σερβίρουν.

Στο μαγαζί του Αγίου Δημητρίου θα βρεις επίσης εξαιρετικά μαριναρισμένο χοιρινό γύρο, ζουμερό και κρεατένιο αλλά συνάμα ελαφρύ σαν σύννεφο στο στομάχι, αλησμόνητο κεμπάπ, συγκλονιστικό μπιφτέκι για να τα συνδυάσεις με τα υλικά που επιθυμείς, όπως και χρυσαφένιες πατάτες με αλατάκι και ρίγανη. Οι ψήστες του είναι βιρτουόζοι της φωτιάς – τα πάντα ψήνονται στο κάρβουνο της απόλυτης απόλαυσης – γι’αυτό ακόμα και τεμάχιο να επιλέξεις το χοιρινό ή το κοτόπουλό σου, η γεύση θα σε ενθουσιάσει. 

Ένα ιστορικό ψητοπωλείο, που διδάσκει τα ωφελήματα της ποιότητας, της παράδοσης και της νοστιμιάς στα παιδιά, ακόμα και στα εγγόνια των πρώτων πελατών του, με την ίδια απαράμιλλη αγάπη και φροντίδα. 

Βαγγέλης το Γνήσιο 1965
Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 163, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 2109710702
Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Β’)

Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το κρέας και δη το σουβλάκι....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot