spot_img

Γιατί όλη η Αθήνα κάνει ουρά στου Έντυ στην Κοκκινιά;

Το κεμπάπ δεν είναι ένα απλό μπιφτέκι αλλά η γεύση της μνήμης, μια παλιά ιστορία με αρώματα και εικόνες από παζάρια της Ανατολής, ένα διαβατήριο γεύσης που το προσφέρουν πλέον ελάχιστα – μετρημένα στα δάχτυλα – ψητοπωλεία στην αυθεντική, παραδοσιακή μορφή του. 

Ο Έντυ για τους γνώστες, είναι κάτι σαν θρύλος. Όλα ξεκίνησαν το 1946 από τον πατέρα του Έντυ (Ερβάντ) Αρμένη μπάρμπα Χοβσέπ. Και η παράδοση συνεχίζεται από το 2004 ως και σήμερα, με την τρίτη γενιά όταν πέρασε στα χέρια Χαρουτσουνιάν και Μινασιάν (Σταύρος και Βαγγέλης). 

Παλιάς κοπής σουβλατζίδικο με ό,τι συνεπάγεται – αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, ψήσιμο στο κάρβουνο. Ο Έντυ κρατάει τη φλόγα της παράδοσης ζωντανή, με τη γεύση του τυλιχτού του να μένει αλησμόνητη στον ουρανίσκο. Καθαρή γεύση, τίμια. Δεν θέλεις να τη σμίξεις με τίποτα άλλο, γι’αυτό κι οι ίδιοι επιμένουν να το τυλίγουν με ντοματούλα, κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Έδώ τρως ιστορία, τρως παράδοση και τις πρώτες σου μπουκιές οφείλεις να του τις αφιερώσεις μαζί με την απόλαυσή σου. 

Τα πάντα ετοιμάζονται εδώ. Αν «ψηφίσεις» Έντυ, τότε πέραν του τέλειου κεμπάπ θα αγαπήσεις το φιλέτο ψαρονέφρι. Υπέροχα επίσης ο παστουρμάς και το πολίτικο σουτζούκι για τους λάτρεις των πιο πικάντικων και εκρηκτικών γεύσεων, ενώ σπεσιαλιτέ είναι το γιαουρτλού κεμπάπ του, για το οποίο καταφθάνει στο κατώφλι του σύσσωμη όλη η πεινασμένη, μερακλίδικη Αθήνα. 

Αν φας εδώ, η λαδόκολλα είναι must κομμάτι της ιεροτελεστίας, όπως είναι και η επιλογή ντάκου, χωριάτικης για ιδανική συνοδεία, ενώ το τζατζίκι και οι πατάτες του κερδίζουν τις εντυπώσεις.  

Μερικές φορές, άλλοι έχουν το όνομα και άλλη τη χάρη. Το κεμπάπ του Έντυ, από 100% μοσχαρίσιο κιμά, είναι από τα καλύτερα του λεκανοπεδίου. Με τη ντοματούλα, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό του, είναι πραγματικά μια εμπειρία που πρέπει να βιώσεις για καταλάβεις. Αν δεν έχεις φάει σουβλάκια από Έντυ, δεν έχεις φάει σουβλάκι. 

Έντυ
Δημ. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, τηλ. 2104926117
www.enty.gr | Facebook

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot