spot_img
More

    Ο Πρίγκιπας: Μπορεί ένα σουβλάκι στην εποχή μας να είναι καινοτόμο; Μπορεί και με γκουρμέ παράσημα

    Δημιουργικός πυρετός γεύσεων. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις με τις οποίες θα περιγράφαμε μονολεκτικά τον Πρίγκιπα. Επειδή όμως δεν διεκδικούμε το βραβείο λακωνικότητας, θα εξηγηθούμε: Με αφετηρία τα πιο εκλεκτά κρέατα από εύφορα βοσκοτόπια και μικρές φάρμες της Βορείου Ελλάδος και χρώματα όπως το βαθύ πορτοκαλί του Αϊβάρ (μιας «απογειωμένης» αλοιφής γνωστής κι ως χαβιάρι των Βαλκανίων) ή το καψοκόκκινο του μπούκοβου, ο Πρίγκιπας μας επανασυστήνει το σουβλάκι και μας το προσφέρει με εστιατορική ποιότητα και street τιμή.

    Η καταγωγή του ιδιοκτήτη του, του Κωστή από τη Φλώρινα του έδωσε αυτόματα το αβαντάζ: «Τα κρέατά μας είναι μόνο από μικρές φάρμες – ο μαύρος χοίρος, το βουβάλι από την Κερκίνη, η προβατίνα από την Ελασσόνα και τα κεμπάπια από ένα κρεοπωλείο στη Φλώρινα, του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει τη συνταγή από τον προπάππου του, και τα φτιάχνει για πάνω από 50 χρόνια». Οι Πρέσπες έχουν βαλκανικές επιρροές στην κουζίνα. Οι τοπικές συνταγές είναι ένας θησαυρός κι όλα δηλώνουν σε κάθε μπουκιά την εκλεκτή προέλευσή τους.

    Στον Πρίγκιπα δουλεύουν με κάρβουνο – έτσι καθετί έχει το άρωμα της παράδοσης, τη μνήμη από τσιμπούσι στο χωριό. Στους νεωτερισμούς έρχονται να προστεθούν η πέστροφα και το χέλι Παμβώτιδος που έχουν κάνει σουξέ σαν επιλογές στο τυλιχτό, με φάβα καραμελωμένων κρεμμυδιών, ντομάτα, κάππαρη, μαρούλι και dressing από λεμόνι, η φλωρινέλα σε αφράτη πίτα καλαμποκιού με πράσινη λόλα και σάλτσα γλυκοκαυτερής πιπεριάς ή η φακοσαλάτα σαν μια ολοκληρωμένη vegan πρόταση, με μανιτάρια, φακές, καπνιστή μελιτζάνα, πιπεριά φλωρίνης, πατάτες και σάλτσα ντομάτας. Μια ωδή στον Έλληνα μικροπαραγωγό αλλά και στον Έλληνα πολυμήχανο, που δεν επαναπαύεται σε copy-paste λογικές και «σκαλίζει» γεύσεις, υφές, ιδέες.

    Βέβαια αν για κάτι παραληρούν οι επισκέπτες, αυτό είναι το κεμπάπι, που δεν έχει καμία σχέση με το ανατολίτικο, στον Πρίγκιπα το κεμπάπι φτιάχνεται από μοσχάρι, χοιρινό και λίγο πρόβειο κιμά με το μαγικό συστατικό που δεν είναι άλλο από το μπούκοβο το οποίο γαρνίρεται εξωτερικά. Ψήνεται τόσο-όσο ώστε να είναι ζουμερό πετυχαίνοντας μια βαθιά μερακλίδικη νοστιμιά που ανέρχεται ταχέως στη γαστρονομία της πόλης. Την βαθιά αυτή τεχνογνωσία ο Πρίγκιπας την προσφέρει και με franchise, με ελάχιστες παρεμβάσεις στην υποδομή του κάθε μαγαζιού, που μπορεί να γίνει σημείο διανομής του Πρίγκιπα και να εξυπηρετήσει την προσκείμενη αγορά του με νέα, ανανεωμένα προϊόντα. 

    Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα ακαταμάχητα μπιφτέκια του, με 100% βουβαλίσιο κιμά, προβατίνα ή σε μίξη μοσχαρίσιου με χοιρινό κιμά και αφρατεμένα σε βουβαλίσιο γάλα, τα οποία αποτελούν μια αποκάλυψη, ιδίως μέσα σε burger. Το Balkan Chilly Burger (με τυρί cheddar, bacon, αϊβάρ, μπούκοβο, μουστάρδα, κέτσαπ, μαρούλι, κρεμμύδι) – όπου η Αμερική συναντά τα Βαλκάνια, με μια γενναία μερίδα από φρέσκιες τηγανιτές πατάτες είναι κόλαση. 

    Επιτυχημένοι πειραματισμοί που εντυπωσιάζουν, νοστιμιά που δεν θα φας πουθενά αλλού, ένας δημιουργικός πυρετός γεύσεων. Αυτό είναι ο Πρίγκιπας! 

    Πρίγκιπας Streetfood  
    Χαρ. Τρικούπη 23, Αθήνα, τηλ. 2114050070
    Λεωφόρος Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, τηλ. 2111824242 
    prigkipas.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Μαύρισμα όλο τον χρόνο: Τα καλύτερα solarium στην Αθήνα

    Τέλειο μαύρισμα που διαρκεί. Παλιά ήταν ένας μύθος, τώρα μια πραγματικότητα που μπορείς να αποκτήσεις σ'ένα (άνετο) tanning bed....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot