spot_img

Η νέα τάση στο Παγκράτι, θα σε κάνει να αναφωνήσεις Oh My Pinsa!

Pizza… Αγαπημένη στρογγυλή θεά της γεύσης, μας έχει μαγέψει με τα νόστιμα θέλγητρα της, αράδες λέξεων έχουν γραφτεί για εκείνη και πολλές παραγγελίες έχουν κατά καιρούς για αυτή δοθεί. Κι όμως, όπως σε καθετί άλλο, όσο και να τη γουστάρεις, κάποια στιγμή επέρχεται ο κορεσμός. Κι είναι η στιγμή που ψάχνεσαι για κάτι διαφορετικό, ίσως αναπάντεχα ανατρεπτικό. Έτσι γεννήθηκε, ή καλύτερα αναγεννήθηκε η τάση που ακούει στο όνομα Pinsa.

Καμιά φορά για να πας μπροστά, χρειάζεται να στρέψεις το βλέμμα προς τα πίσω. Η Pinsa, πρόγονος της pizza, είναι μια συνταγή που προέρχεται από την αρχαία Ρώμη, είναι ένα μείγμα από τρία άλευρα, που ωριμάζει για πολλές ώρες, δίνοντας ένα ιδιαίτερο ζυμάρι πολύ πιο εύπεπτο, λεπτό και τραγανό απ ́ έξω, απαλό στο εσωτερικό.

Στο Παγκράτι, στην οδό Ευφράνορος 21, όλη η μαγεία της Pinsa ξεδιπλώνεται σε ένα άκρως street food χαλαρό περιβάλλον. Λίγα σκαμπό με πάσο, και μόλις τέσσερα τραπέζια για να κάτσεις, ενώ delivery και take away, έχουν την τιμητική τους. Το menu θα σε εκπλήξει, καθώς μια τόσο ιδιαίτερη ζύμη απαιτεί αντίστοιχα toppings που κάνουν τη διαφορά. Οι επιλογές ξεφεύγουν από το αυστηρώς ιταλικό πρότυπο, αποκτούν ελληνικό και international ταπεραμέντο δίνοντας έτσι μια εντελώς ξεχωριστή, γευστική οπτική στον ευρύτερο όρο pizza.

Το τραγανό ζυμάρι στρώνεται με απαλή σάλτσα ντομάτας και βασιλικού ή ελαφριά κρέμα σκόρδου, ενώ από πάνω μια γιορτή γεύσης από υλικά που δίνουν τη δική τους ταυτότητα και βγάζουν από μέσα σου πηγαία ευχαρίστηση. Η πιο ωραία ίσως «Μαργαρίτα» που έχεις γευτεί, με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού, φρέσκια mozzarella που μπαίνει μετά το ψήσιμο, μαζί με φρέσκα φύλλα βασιλικού και ελαιόλαδο, να αναδύουν τα αρώματα της Μεσογείου, ενώ αν είσαι fan των πικάντικων ιστοριών, θα λατρέψεις το συνδυασμό Peperone Napoli Picante, σάλτσα ντομάτας βασιλικού, μυρωδικά και mozzarella. Για ακόμα πιο ιδιαίτερες απολαύσεις, ιδανική θα βρεις την Pinsa με mozzarella, καπνιστή πανσέτα, pecorino, ποσέ αυγό και σχοινόπρασο ή με λάδι τρούφας, λευκό κρεμμύδι, mozzarella, σκόρδο, φρέσκα μανιτάρια και μαϊντανό.

Η επόμενη σου εξόρμηση στο Παγκράτι, επιβάλλει ένα πέρασμα από το νέο στέκι με τις ξεχωριστές απολαύσεις, για να αναφωνήσεις όπως και τόσοι άλλοι “Oh My Pinsa!” Εναλλακτικά οι απολαύσεις έρχονται στο σπίτι σου τηλεφωνικά, απευθείας από το website ohmypinsa.com αλλά και μέσω όλων των delivery apps.

Oh My Pinsa!
Ευφράνορος 21, Παγκράτι, τηλ. 2114118184
www.ohmypinsa.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot