spot_img
More

    Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ: Βουτιά στην πιο γλυκιά απόλαυση

    Τα όνειρα έχουν αξία μόνο όταν τα μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου, και στην περίπτωση της Νάνσυ Κατσικάρη αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο, αφού στο ταξίδι της γλυκιάς πλεύσης του Σερμπετόσπιτού της, όλα αυτά τα χρόνια, ο Σεραφείμ Αλεξανδρής στέκεται συνοδοιπόρος, μέντορας και σύντροφός της. «Είμαστε μαζί σε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια του μαγαζιού της ζωής μας», μας εκμυστηρεύεται, κι η πλάση γεμίζει γλύκα, σαν τη σπεσιαλιτέ που ξεκίνησε σαν το γαμήλιο γλυκό τους – το ξακουστό «γλυκό της αγάπης» – και πλέον γίνεται καθημερινά ανάρπαστο στο μαγαζί. 

    Με άγγιγμα της αγάπης λοιπόν, που αναδύεται μέσα από χίλιες μικρές λεπτομέρειες, ο γλυκός πλανήτης της Νάνσυ και του Σεραφείμ, έχει γίνει το σημείο αναφοράς κι ο πήχης με τον οποίο συγκρίνουμε κάθε άλλο γλυκοπωλείο. Καθημερινά κάνει χαμό στην Πλατεία Ηρώων, φιλοξενώντας στα τραπέζια της κόσμο απ’όλη την Αθήνα αλλά και κάθε γωνιά της γης, σαν καλεσμένους σε γιορτή, με μυριάδες γλυκά που γίνονται γευστικά διαβατήρια για την Πόλη των αρωμάτων και των σιροπιαστών, τη Γαλλία της τεχνικής και των φίνων πρώτων υλών, με brunch και παγωτό αλλά και καλοψημένο καφέ. 

    Συζητώντας μαζί της το πρώτο που θα σκεφτείς είναι πως είναι ευτύχημα που δεν ακολούθησε την Ιταλική Φιλολογία που σπούδασε στη Ρώμη, γιατί εδώ είναι στο στοιχείο της, είναι head patissier και οικοδέσποινα, είναι ο λόγος που η οδός της χαμογελάει από γλυκιά νιρβάνα, και μαζί με τον σύζυγό της είναι οι γλυκοί μας πρέσβεις στην καρδιά της Αθήνας. Οι θαμώνες τους χαιρετάνε με το μικρό, τους ρωτάνε ποιο ταψί βγαίνει τώρα, οι ανταγωνιστές τους θαυμάζουν, οι εντυπωσιασμένοι τους «μαρκάρουν» για κάποιο tip ή κάποια συνταγή. Η Νάνσυ έχει την τέχνη των γλυκών στο DNA της από την πολίτισσα γιαγιά της και γιατί η δημιουργικότητά της είναι μια ασταμάτητη δύναμη που την κάνει να αναζητά, να δοκιμάζει και να πειραματίζεται με νέες γεύσεις στο εργαστήριό της. 

    Μαζί με τον Σεραφείμ, έχουν δημιουργήσει μια «συντεταγμένη» απόλυτα εξοπλισμένη να κατευνάσει την πιο άκρατη υπογλυκαιμία και να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, με νέες γενιές γλυκών αλλά και τα παραδοσιακά στις καλύτερες εκδοχές τους, που φιγουράρουν στις βιτρίνες του Σερμπετόσπιτού της, σαν τα πιο πολύτιμα μπιζού: υπέροχη πορτοκαλόπιτα που με τη γεύση του πορτοκαλιού πλημμυρίζει το στόμα ευχάριστα και έντονα, σοκολατόπιτα με βανίλια Μαδαγασκάρης, ανυπέρβλητο ραβανί με διπλή στρώση κρέμας βανίλιας, πολίτικο προφιτερόλ σε ταψάκι, το «ζουμερό», ένα ακαταμάχητο κέικ από γάλα καρύδας με παγωμένη πραλίνα σοκολάτας και τριμμένο μπισκότο, μια ωδή στη ζαχαροπλαστική, όπως την εμπνεύστηκαν οι θεοί της απόλαυσης για τον άνθρωπο. 

    Εξελιγμένες και παραδοσιακές τεχνικές, υλικά αληθινά και εκλεκτά, η Νάνσυ το μαγαζί της το ονειρεύτηκε να μυρίζει βανίλια και να έχει πολλή σοκολάτα. Η πόλη το λατρεύει για το Millefeuille Σερμπετόσπιτο, που αγκαλιάζει στα τραγανά του φύλλα κρέμα patisserie αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και φρούτα του δάσους, είναι ξακουστό για τα συγκλονιστικά Beyaz της όπως αυτό με την καραμέλα βουτύρου, οι τάρτες του είναι ζωγραφιές της Καλών Τεχνών, το καζάν ντιπί του μια αποκάλυψη. Ειδικής και ιδιαίτερης μνείας αξίζει ασφαλώς το κιουνεφέ, το θεϊκό, σιροπιαστό πολίτικο γλυκό με κριτσανιστό κανταΐφι, γεμιστό με γλυκό τυρί που λιώνει και τσιχλώνει στο στόμα.

    Πόσοι μαγαζάτορες μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι κομμάτι της ποπ κουλτούρας της πρωτεύουσας; Ότι είναι τόσο αγαπητοί, που από τον πιο πιτσιρικά μέχρι τον πιο μεγάλο λένε με ενθουσιασμό πάμε «στης Νάνσυ»; Μετρημένοι στα δάχτυλα, κι αυτό είναι μια κατάκτηση αλλά και η πιο γλυκιά κληρονομιά μιας ιστορίας που συνεχίζει να μας εμπνέει και μας γλυκαίνει με υπέροχες δημιουργίες που όμοιές τους δε θα βρεις πουθενά. 

    Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ 
    Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή, τηλ. 2103211323 
    www.nancysweethome.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot