spot_img

Στον καταπληκτικό κόσμο του Solo Gelato, το παγωτό είναι χειροποίητο, αυθεντικό και απείρως λαχταριστό

Ένα παγωτό κρύβει μέσα του μια μαγική απόλαυση κι έναν ενθουσιασμό, που παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα, είτε είσαι 5 είτε είσαι 85 χρονών. Ένα ποιοτικό παγωτό όμως έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει. Η φρεσκάδα κι η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών είναι κάτι που αποτυπώνεται άμεσα στη γεύση και δίνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα που λατρεύουμε στα χειροποίητα παγωτά.

Και ναι μεν χειροποίητο παγωτό θα βρεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όμως κατά κοινή ομολογία εκείνων που ξέρουν, σαν το αυθεντικά ιταλικό παγωτό του Solo Gelato, δεν έχει πουθενά. Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο κεφάλαιο παγωτό, ξεκινώντας τη δραστηριότητα του από τη δεκαετία του ’30 αρχικά ως γαλακτοζαχαροπωλείο στο τότε εξοχικό Χαλάνδρι μιας άλλης εποχής, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση της προσήλωσής της στο αγαπημένο μας γλυκό. 

Τα χρόνια πέρασαν, οι συνθήκες άλλαξαν κι ο χρόνος βρήκε το Solo Gelato να έχει γίνει συνώνυμο του artigianale παγωτού – αυτού δηλαδή που παρασκευάζεται από φρέσκα υλικά, χωρίς περιττές προσμίξεις και την αδιαπραγμάτευτη αποφυγή συντηρητικών ή ενισχυτικών γεύσης. Με σεβασμό στην εποχικότητα των πρώτων υλών και με μια χαρακτηριστική δεξιοτεχνία στην αρμονία των γεύσεων που αναδεικνύουν το μεγαλείο της πρώτης ύλης, θα ανακαλύψεις τις πιο αποκαλυπτικές γεύσεις που θα σε κάνουν να νιώσεις αυτή την παιδική λαχτάρα να τις δοκιμάσεις αν είναι δυνατόν όλες!

Σε έναν πολύ μοντέρνο χώρο, χάρμα οφθαλμών, που σε πηγαίνει με τον τρόπο του ένα ταξιδάκι στην Ιταλία, γεύσεις διαλεχτές και μεστές σε φλερτάρουν πλούσια τοποθετημένες στη βιτρίνα. Βελούδινο και μεστό στη γεύση φιστίκι Σικελίας, διαχρονικό καϊμάκι να μοσχοβολάει παράδοση, γαλλική σοκολάτα με ονομασία προέλευσης, φουντούκι από το Piemonte, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, Mediterraneo με αμύγδαλο, φιστίκι και ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, αλατισμένη καραμέλα γάλακτος που ξυπνά μνήμες παλιού γαλακτοπωλείου, Cremino με λευκή gianduja και πολλές ακόμη γευστικές εκπλήξεις, συνθέτουν την πιο συγκλονιστική παλέτα προτάσεων στις οποίες δε μπορεί να αντισταθεί κανείς!

Πολύ ενδιαφέρουσες και οι προτάσεις χωρίς ζάχαρη (με stevia και σιρόπι αγαύης) αλλά και χωρίς γλουτένη, για όσους επιλέγουν μια πιο εναλλακτική προσέγγιση, αλλά και τα θεϊκά sorbet που σου δίνουν την αίσθηση ότι γεύεσαι πραγματικά το φρούτο, με το φυσικό άρωμα και την άψογη γεύση τους. Ζουμερό και μοσχομυριστό Mango (που μάλιστα κατέκτησε την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012), λαχταριστό, αλλά και δροσερά sorbet πεπόνι, ροδάκινο και φράουλα, να ευωδιάζουν όλα τα αγαπημένα αρώματα του καλοκαιριού, πάντα παρασκευάζονται από βιολογικά φρούτα κι είναι επίσης χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Ένας κόσμος βγαλμένος μέσα από τη γλύκα που μόνο το παγωτό μπορεί να σου προσφέρει, καμωμένος με ό,τι πιο αγνό, φυσικό και ποιοτικό μπορεί να υπάρξει, ανοίγει μπροστά σου και βρίσκεται εκτός από το Χαλάνδρι, σε άλλα 10 σημεία τόσο στην Αθήνα, (Γλυφάδα, Κυψέλη, Πεύκη) αλλά κι εκτός Αττικής (Σαντορίνη, Πόρτο Χέλι, Κέρκυρα, Ρόδο, Πάρο και Ηράκλειο Κρήτης) για κάνει τη ζωή σου, ένα ατελείωτο, ηλιόλουστο καλοκαίρι, γεμάτο ανυπέρβλητη απόλαυση.

Solo Gelato 
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622 
www.sologelato.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

Specialty Coffee: Handpicked spots in Athens

Τελευταία η νέα τάση στον καφέ είναι αυτός του specialty. Με αυτό τον χαρακτηρισμό αναφερόμαστε στην υψηλότατη ποιότητα του...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot