spot_img

Στην κουζίνα της trattoria Τάλε Κουάλε, η Ιταλική κουζίνα μιλάει Ελληνικά

Η ελληνική και η ιταλική κουζίνα, μέσα στη διαφορετικότητά τους, μοιράζονται θα έλεγε κανείς, κοινές συνισταμένες και στοιχεία που μας κάνουν να τις λατρεύουμε εξίσου. Φρέσκα λαχανικά, ζυμάρια, βότανα και μυρωδικά γίνονται δημιουργικές βάσεις για απολαύσεις, τόσο οικείες στην διατροφική μας ιδιοσυγκρασία, που ο ουρανίσκος δεν απαρνιέται ποτέ.

Κι αν για το ταπεραμέντο που μοιραζόμαστε με τους γείτονες Ιταλούς, συνηθίζουμε να λέμε una razza una fazza, τότε όταν η ιταλική γαστρονομική παράδοση, παντρεύεται με την Ελληνική, μέσα από τα καλύτερα Π.Ο.Π. υλικά, η έκφραση που ταιριάζει είναι Τάλε Κουάλε. 

Στο λεξικό θα βρεις το tale quale να προέρχεται από το λατινικό talis quails και να σημαίνει ο ίδιος με τον άλλο. Στην Αθήνα θα βρεις το Τάλε Κουάλε στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, να σερβίρει εκπληκτικό Ιταλικό με ελληνικές πινελιές για αξέχαστες γευστικές εμπειρίες, που σίγουρα θα θελήσεις να κάνεις την αγαπημένη σου συνήθεια.

Μια σύγχρονη ελληνική trattoria, στεγάζεται στο σημείο όπου κάποτε υπήρχαν οι αποθήκες του ιστορικού ιταλικού καφέ portioli, κάνοντας άμεσα αναφορά στο ιταλικό στοιχείο. Τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία διατηρήθηκαν ατόφια, με την προσθήκη στοιχείων που σε κάνουν να αισθάνεσαι τον οικείο παλμό που εκπέμπει η παλιά γειτονιά. Λιτές γραμμές, απαλά χρώματα σου δημιουργούν μια νοσταλγική διάθεση, καθώς προετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις στα γευστικά μονοπάτια της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Ακόμα και το μενού εκπέμπει όλο αυτό το comfort που λατρεύεις να βιώνεις. Γεύσεις που μέσα από έναν ευχάριστο βιωματικό συνειρμό, πάντα θέλουμε να γευόμαστε, κάθε στιγμή, σε κάθε περίσταση με κάθε διάθεση, είτε έχεις βγει με φίλους, την οικογένεια, ίσως ακόμα κι ένα ρομαντικό ραντεβού.

Σήμα κατατεθέν του Τάλε Κουάλε, η ασυναγώνιστη pinsa Romana, πρόγονος της pizza, μια συνταγή που προέρχεται από την αρχαία Ρώμη κι είναι ένα μείγμα από τρία αλευρά (σόγιας, σίτου και ρυζιού), που ωριμάζει για 48 ώρες και με ως 90% περιεκτικότητα σε νερό, δίνοντας ένα ιδιαίτερο ζυμάρι πολύ πιο εύπεπτο, λεπτό και τραγανό απ΄έξω, αλλά απαλό στο εσωτερικό.Είναι ιδανική επιλογή για όσους είναι δυσανεκτικοί στη γλουτένη.

Ο Παναγιώτης Δρακονταειδής, αφού επιμεληθεί μέσα από μια διαδικασία ακριβείας την παρασκευή της ζύμης, δημιουργεί καταπληκτικούς συνδυασμούς στα υλικά, με ποιοτικά Π.Ο.Π. ελληνικά προϊόντα που παντρεύονται μεταξύ τους αρμονικά, σε ένα ανώτερο γευστικά αποτέλεσμα.Pinsa με σάλτσα ντομάτας san Marzano συνδυάζεται τέλεια με μοτσαρέλα, κιμά, νωπή μυζήθρα Τριπόλεως και σχοινόπρασο ή με μοτσαρέλα, πικάντικη spianata, τυρί μετσοβόνε, που δημιουργούν ενθουσιασμό, ενώ αν λατρεύεις τις γήινες γεύσεις η pinsa με τριλογία μανιταριών, παρμεζάνα, λάδι λευκής τρούφας, δενδρολίβανο και μαϊντανό αποτελεί την τέλεια επιλογή.

Φανταστικά ζυμαρικά, μαγειρεμένα κατά την ιταλική παράδοση, όπως linguiniμε πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα burrata, κουκουνάρι, ντοματίνια, λάδι μυρωδικών και σκιουφιχτά με απάκι, ντοματίνια, κρέμα γάλακτος, λάιμ, μαστίχα Χίου, θα κάνουν τους γευστικούς σου κάλυκες να εκραγούν από ευχαρίστηση, ενώ ορεκτικά, χαρακτηριστικά της ιταλικής κουζίνας, όπως το Vitello Tonnato (λεπτοκομμένες φέτες μοσχαρίσιου κρέατος, αφράτη σπιτική μαγιονέζα, τόνος και κάπαρη), φρεσκοκομμένες σαλάτες και απίστευτα νόστιμα γλυκά, πλαισιώνουν το τέλειο γεύμα με πλούσιες γεύσεις και υπέροχες υφές. 

Το καλό φαγητό κι οι στιγμές χαλάρωσης, ομορφαίνουν περισσότερο όταν συνοδεύονται από ένα ποτό. Μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, προσεκτικά επιλεγμένων, από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, εμφιαλωμένα ή χύμα, μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, παραδοσιακά ιταλικά apritivosκαι ποιοτικά spirits, είναι οι ιδανικοί συνοδοιπόροι για τις νοστιμιές που με αγάπη σου σερβίρει το Τάλε Κουάλε.

Η πραγματική καλοζωία, η καλοπέραση δεν χρειάζονται περίπλοκες διαδικασίες. Ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον, καλή παρέα και ωραίες γεύσεις αρκούν για να αισθανθείς τη γλυκιά ευφορία. Η χαρά που εκπέμπουν οι άνθρωποί του, προσφέροντάς σου φιλοξενία με όλη τη σημασία της λέξης, γίνεται η δική σου απόλαυση, κάθε στιγμή της ημέρας που θα το επισκεφτείς.

Τάλε Κουάλε
Αδριανείου 20, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106711888
www.talekouale.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

100 χρόνια σουβλάκια: Που θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα

Είναι εδώ κι έναν αιώνα το πιο αγαπημένο street food των Ελλήνων. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο της Μαρίνας Πετρίδου...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot