spot_img

Split Athens: Φινετσάτη άφιξη με asian fused χαρακτήρα και δροσερά cocktails στην Κολοκοτρώνη

Οι σύγχρονοι Οδυσσείς, οι πολίτες του κόσμου, αυτοί που ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, πειραματίζονται και μεταλαμπαδεύουν τις εμπειρίες τους, είναι αυτοί που φέρνουν την αλλαγή σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Ο Farouk κι ο Karim – 2 αδέρφια από τον Λίβανο – σαφώς ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία: λάτρεψαν την Αθήνα, εκτίμησαν τα πολλά πρόσωπά της και τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της, κι αποφάσισαν να προσθέσουν κι αυτοί την δική τους πινελιά στο παζλ των προτάσεων του κέντρου. 

Το Split χωρίζεται σε 2 χώρους σε μια στοά που χρονολογείται στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, αλλά ήδη ενώνει ξένο κι ελληνικό κοινό στα τραπέζια του κι εξελίσσεται σε νέο τόπο συνάντησης που έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά στο γοητευτικά σύγχρονο σκηνικό του: σφιχτοτυλιγμένα rolls με ολόφρεσκα ψάρια που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες επιλέγουν από την αγορά, όμορφα τραγανά inside out, nigiris που στέκονται επίσης κομψά ανάμεσα στο μυρωδάτο βομβίδιο του ρυζιού και την τρυφερή φετούλα του τόνου. Μια σταλιά καυτερό wasabi δίνει το drama που σε κάνει να τα απολαύσεις στο έπακρο. 

Με το εστιατόριο στα αριστερά και την ανοιχτή κουζίνα του όπου όλα φτιάχνονται σε απόσταση αναπνοής από τα μάτια σου, και με το bar στα αριστερά, με δυνατή, φευγάτη μπάρα, έχει δημιουργηθεί ένας international προδιαγραφών χώρος που θα μπορούσες να τον φανταστείς κάπου μεταξύ Λονδίνου, Νέας Υόρκης και Γκίνζα στο Τόκιο. Τα τραπέζια που απλώνονται δε στη στοά, γίνονται η cozy ανάπαυλά σου χειμώνα-καλοκαίρι, σε απόλυτη επαφή με τους ρυθμούς της πόλης αλλά ταυτόχρονα και μακριά τους. 

Εξαιρετικός νεωτερισμός στο μενού που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα και χορταίνει στη νιοστή, είναι τα buritto rolls, τα οποία διπλασιάζουν το μέγεθος ενός κοινού roll και είναι ιδανικά για sharing με την παρέα σου. Τα bao buns, τα sando, η σαλάτα με τα φύκια και τα αυγά χελιδονόψαρου κι άλλες νοστιμιές συνθέτουν ένα δυνατό παλμαρέ που όμως παραμένει απίστευτα value for money. 

Σημείο αναφοράς του μαγαζιού είναι όμως και τα cocktails: μοντέρνα, απογειωμένα, δροσερά και αναζωογονητικά, έρχονται να σετάρουν υπέροχα με το φαγητό. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το στιβαρό East to West, με japanese whiskey, γαλλικό κονιάκ, αμύγδαλο και φρέσκο λεμόνι ή το Skinny mule με Metaxa 5*, φρέσκο lime, orgeat και τσιτσιμπύρα. Δε λείπουν τα κλασικά cocktails που μιξάρονται στα shakers του στην εντέλεια, ούτε όμως και ο οίνος, με επιλεγμένες ετικέτες που μπορείς να πιεις by the glass. 

Το ολοκαίνουργιο Split είναι απ’ αυτούς τους χώρους στους οποίους θέλεις να πας και να ξαναπάς, γιατί σε ταξιδεύουν. Όχι τόσο στο παραδοσιακό χρώμα της Ανατολής, όσο σ’ ένα μοντέρνο, casual περιβάλλον χωρίς προσποίηση και τουπέ, που έρχεται να γίνει η ιδανική έξοδος για να σπάσεις την εβδομάδα σου ή να απογειώσεις το Σαββατοκύριακο. Κι όλα αυτά με κάτι μοναδικό στο πιάτο, το ποτήρι ή από τα ηχεία του. 

Split Athens
Κολοκοτρώνη 11, Αθήνα, τηλ. 2103252060
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The Burger Guide 2021: Που θα φας τα καλύτερα burgers στην Αθήνα

Η ιστορία του χάμπουργκερ είναι γεμάτη μυθολογία. Πολλοί λαοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν οι πρώτοι που τοποθέτησαν ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι...

Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot