spot_img
More

    simά: Η εντοπιότητα, η Κυκλαδίτικη μικρή παραγωγή, η παράδοση κι η ποιότητα στο πιάτο ή το ποτήρι σου

    Τα ταξίδια δεν είναι είναι για να «φύγουμε». Είναι για να έρθουμε πιο κοντά. Εντάξει, τα ταξίδια είναι ένα εκατομμύριο ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, φιλοσοφημένων δηλώσεων, ταξιδεύουμε για να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, να τον βρούμε πάλι στο νησί, σε μια γεύση που ήρθε από την ντόπια γη κατευθείαν στο πιάτο μας. Ταξιδεύουμε για να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους μας και να απολαύσουμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου, χωρίς τον θόρυβο, χωρίς τα σύνθετα και τα περίπλοκα, γύρω από ένα απλό τραπέζι, να μοιραστούμε ιστορίες και ντόπιες γεύσεις που ταιριάζουν απόλυτα.

    Έτσι γεννήθηκε το simά, που άλλωστε που σημαίνει «κοντά»: Ένα μαγαζί που προσφέρει γεύσεις και στιγμές προσεκτικά επιλεγμένες ώστε να είναι αυθεντικά ντόπιες, από το πρωί ως το βράδυ. Για να απολαύσεις ένα καλό, ντόπιο κρασί  και ένα καλό, ντόπιο τυρί.  Λαχανικά και προϊόντα του Αιγαίου, αρσενικό Νάξου, Φραγκοσυριανή γραβιέρα, βολάκι Άνδρου, μανούρα Σίφνου, πιάτα με αγνά υλικά. Όλα τοπικά, όλα στην εποχή τους. Γιατί αυτό που παράγεται εκεί που ευδοκιμεί είναι πιο νόστιμο από οπουδήποτε αλλού. Γιατί τα απλά, τα αγνά, τα παραδοσιακά είναι τα καλύτερα που θα βρεις, διαλεγμένα ένα-ένα, από κάποιον που ξέρει να τα αναγνωρίζει και να κοπιάζει για να στα φέρει.

    Στον πεντάστερο γαστρονομικό χάρτη της Τήνου, το simά είναι από τα πιο λαμπρά αστέρια: Η δράση του ξεκινάει με λουκούλειο πρωινό, που σερβίρεται από τις 10 μαζί με καφέ Area51, και περιλαμβάνει επιλογές με αυγά όπως καγιανάς, σάντουιτς με ομελέτα, γραβιέρα και τραγανό χοιρομέρι Τήνου, vegan σάντουιτς με χούμους αγκινάρας, γιαούρτι με φιστικοβούτυρο με χιώτικο μέλι, και γλυκά όπως γαλατόπιτα, όλα κομψοτεχνήματα.

    Μετά είναι τα πιάτα του που ενθαρρύνουν τη μέση: δοκιμάζεις τις τηγανητές αγκινάρες με κρόκο Κοζάνης, πραγματικά δεν ήξερες ότι οι αγκινάρες μπορεί να έχουν τέτοια, γεμάτη γεύση και υφή. Ύστερα παραγγέλνεις άλλη μια αγκινάρες, μαζί με Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα και σκουμπρί και μια λαδένια Κιμώλου με ντομάτες Τήνου. Και άλλο ένα κρασί. Οι ντομάτες εκρήγνυνται, η σαλάτα με την αλμύρα και το σκουμπρί έχει τη γεύση του νησιού και είσαι βέβαιος για αυτό, αλλά και γενικότερα, κάθε γεύση είναι γνήσια, είναι αυθεντική, φτιαγμένη για να πει μια ιστορία παλιά από κάπου εδώ γύρω, με τρόπο φρέσκο, και για να παντρεύεται ιδανικά με το κατάλληλο κρασί.

    simά
    Πάνορμος, Τήνος, τηλ. 2283031009
    www.simatinos.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

    Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot