Περιδιαβαίνοντας την Κόμισσα έχεις την αίσθηση μιας προσγειωμένης θέρμης αλλοτινών εποχών, με μοντέρνες πινελιές στο design και με τη δράση να απλώνεται σε 2 επίπεδα – από τη μία με τα τραπεζάκια στην πλατεία του χωριού και από την άλλη στην πίσω αυλή, για φαγητό και δροσερά spritz από μια εντυπωσιακή υπαίθρια μπάρα.
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο φίλοι – ο Λαέρτης και ο Μάρκος – ερωτεύτηκαν το όμορφο χωριό της Κώμης και αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους δημιουργικό παρόν, με μια φρέσκια πρόταση που ξεφεύγει από τα τετριμμένα, μια Κόμισσα με αρχοντιά και νοστιμιά που έχει κερδίσει επάξια την θέση της στο εστιατορικό πάνθεον του νησιού της Τήνου.
Ο chef Θάνος Χαλαστής προτείνει παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα στην μοντέρνα, πιο φινετσάτη εκδοχή της, ξεκινώντας από brunch του ονείρου – με προτάσεις όπως τα αφράτα pancakes DULCE – για να δώσει τη σκυτάλη στο lunch menu και πιάτα σαν το τηνιακό ρεβυθάκι με γαρίδες και ταραμά ή το στήθος κοτόπουλου με τραχανότο και μυζήθρα Τήνου (μια αποκάλυψη!)
Οι πρώτες ύλες εδώ είναι κατά κύριο λόγο τοπικές: ένας γλυκός αισθησιασμός χτυπάει τον ουρανίσκο με την Τηνιακή ποικιλία που σε βάζει απευθείας στο κλίμα, με τυριά όπως το βολάκι και η κοπανιστή, η υπέροχη λούζα, η κάππαρη κι οι ελιές. Μια γουλιά από το κρασί της λίστας που προτείνει ο χαρισματικός σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης και το στόμα πλημμυρίζει εκρηκτικά με γεύση.
Με αριστοκρατικό αέρα και το πέτρινο, πάλλευκο Κυκλαδίτικο σκηνικό της Κώμης, η Κόμισσα μετατρέπεται σε εξερεύνηση: ένα ταξίδι όχι μόνο στην Τήνο, αλλά και στον γαστρονομικό της κόσμο, δοσμένο με το πρίσμα του σήμερα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το αρνάκι-λουκούμι στο φούρνο, με πουρέ σελινόριζας με τηγανητή μαϊντανόριζα και πατατούλες βουτύρου, θα εκπλαγείτε.
Κόμισσα
Κώμη, Τήνου, τηλ. 2283051883
Facebook | Instagram