spot_img

School Pizza Bar: Restart στην ολοήμερη απόλαυση ή αλλιώς back to «School»!

Η πιο σταθερή πιάτσα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει ένα πολύ ενδιαφέρον νέο: Μετά από μια λαμπρή και νόστιμη πορεία που πλημμύρισε τα πρωινά μας με ποιοτικό καφέ, χόρτασε τα μεσημέρια μας με brunch και ιταλική γαστρονομία, ξεκούρασε τα απογεύματά μας με aperitivos και σφυριλάτησε τα βράδια μας με τα πιο περιποιημένα cocktails και ηχηρά parties της πόλης, οι 2 πιο κλασικοί πόλοι εξόδου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης – το ξακουστό Zaf και το πάντα ανατρεπτικό School Pizza Bar – γίνονται πλέον ένα!  

Το νέο εγχείρημα μιξάρει τα «best of» των εμβληματικών προκατόχων του, όπως τα θρανία στα οποία όλοι αγαπήσαμε να (ξανα)καθόμαστε από το School με την φροντίδα του Zaf στον specialty καφέ, τις προελεύσεις, τις φάρμες και τα υψόμετρα, τα εμπνευσμένα signature cocktails με το πλούσιο, απολαυστικό brunch, τις ναπολιτάνικες πίτσες με twist με τα ψαγμένα κρασιά που δροσίζουν το νου και τη φαντασία. Όλα σε φασαρία και αρμονία, όπως αρμόζει σε ένα τόσο καθαρόαιμα urban στέκι, που έχει χρόνια τώρα γίνει συνώνυμο με την εξέλιξη, και σε πλήρες παράδοξο, με τη διαχρονικότητα.

Το νέο School Pizza Bar συνεχίζει να δίνει το δυναμικό του παρόν, παραμένοντας στην κορυφή των επιλογών κάθε ώρα της ημέρας: Η καλή αρχή γίνεται από το πρωί με τα αρώματα φρεσκοκομμένου καφέ, σπιτικές λεμονάδες και υπέροχα ροφήματα, breakfast και brunch του ονείρου, με προτάσεις όπως τα ποσαρισμένα στην εντέλεια αυγά με σολομό πάνω σε αφράτα english muffins με guacamole, το Morning Lovers με τηγανητά αυγά πάνω σε ζυμωτό ψωμί, σπαράγγια, μπέϊκον, λουκάνικο και μανιτάρια, τα πληθωρικά pancakes που κολάζουν. Μνήμες, μυρωδιές και συναισθήματα που καταγράφονται με ασυγκράτητη χαρά στο συνειδητό και στο ασυνείδητο. 

Η μεσημεροβραδινή ζώνη συνεχίζει με ταμπεραμέντο στα χρώματα της Ιταλίας – οι ολόφρεσκες πίτσες που φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας με ζυμάρι που έχει ωριμάσει σωστά, οι pinsas που συνοδεύουν το earlyποτό, οι αναζωογονητικές σαλάτες, τα ανυπέρβλητα ζυμαρικά, τα υπέροχα χυλωμένα risotti, τα ορεκτικά όπως το carpaccio από μοσχαράκι γάλακτος ή την κροκέτα πατάτας με κιμά Black Angus, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι τρούφας είναι όλα εδώ, με premium υλικά, χρώματα, υφές, ιδέες που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. 

Και τα βράδια έχουν την τέλεια ενέργεια και την φροντίδα του School Pizza Bar – δικαιολογώντας απόλυτα το bar στο όνομά του, με νέα λίστα cocktails που δημιουργήθηκαν για να συνοδεύουν τα πιάτα του νέου μενού. Έτσι, αν διαλέξεις μια γνήσια ιταλική ταλιάτα από black angus σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα smoked – με μαύρο ρούμι, Lagavulin και σιρόπι κανέλας που θα απογειώσει την γεύση σου. Αν πάλι θέλεις να (ξανά)δοκιμάσεις την εμβληματική Carbonara με guanciale και αυγό που εδώ και μια 10ετια σερβίρεται στο School και έμαθε στους Αθηναίους πως είναι η γνήσια αυτή μακαρονάδα, βάλε στο ποτήρι σου ένα FairyTail με Grey Goose, absinthe και lime και θα νομίζεις ότι ζεις ένα παραμύθι. Οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ αφού υπάρχει και νέα λίστα με Ιταλικά κρασιά, χωρίς όμως να λείπουν και οι Έλληνες παραγωγοί. 

Κι επειδή όπως λένε, ένα γεύμα δεν είναι ποτέ πλήρες αν δεν τελειώσεις με ένα ωραίο γλυκό, το School φρόντισε και για αυτό με μια νέα κάρτα γλυκών που πραγματικά απογειώνει. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σπασμένο γαλακτομπούρεκο, με αφράτη κρέμα και σιρόπι μελιού ή αν είστε μεγάλη παρέα ένα κορμό από ganache γαλλικής σοκολάτας που είναι για 2-4 άτομα!

School Pizza Bar 
Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, τηλ. 2103251444 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot