spot_img

Ε/Γ Ταξιδεύοντας: Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στην θάλασσα!

Στο γευστικό ταξίδι της ψαροφαγίας στην πόλη, η θέα της θάλασσας μπορεί να είναι απούσα, οι θησαυροί και το άρωμά της όμως δίνουν πάντα το δυνατό παρόν τους στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας. Η δημοφιλής ψαροταβέρνα ακτινοβολεί ­νοστιμιά και γοητεία, προτείνοντας καθημερινά άπαιχτα θαλασσινά και συνταγές που ανεβάζουν στροφές στην απόλαυση, με την αρωγή του consulting chef, Ιορδάνη Ηλιάδη.

Είναι από τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας, κλείνοντας φέτος αισίως μια 20ετία συστηματικής πορείας στη θαλασσινή γαστρονομία της πόλης, η οποία ξεκίνησε από το Κερατσίνι κι έγινε αμέσως talk of the town. Εδώ θα ανακαλύψεις όλες εκείνες τις εικόνες και τις γεύσεις που μόνο η ελληνική κουζίνα προσφέρει, θα ακούσεις τον ήχο των κυμάτων να αντηχεί μέσα στο πιάτο σου, ενώ απολαμβάνεις ολόφρεσκα ψάρια του πελάγους.

Στην ψαριέρα του θα δεις κάθε λογής θαλασσινό θησαυρό να εκτίθεται σαν πολύτιμο κόσμημα, έχοντας καταφθάσει απευθείας από τα καΐκια, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως το σλόγκαν «Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στην θάλασσα». Οι στρατηγικές συνεργασίες με καπεταναίους που οργώνουν τις ελληνικές θάλασσες εγγυώνται την απολυτότητα της φρεσκάδας αλλά και την ωφελιμότητα σε κάθε πιάτο, παραμένοντας όμως πάντα προσιτό σε όλους ανεξαιρέτως. 

Συναγρίδες, σαργοί, τσιπούρες, μπακαλιάρος, κολιοί, μπάφες και κοκκάλια, αλλά και λαχταριστά οστρακοειδή και μαλάκια, πραγματικά σου μιλάνε, τραβώντας αμέσως το ενδιαφέρον σου με το άρωμα της θάλασσας και την λάμψη της ζωντάνιας. Η έμφαση στην ποιότητα επεκτείνεται και σε κάθε άλλη πτυχή του Ε/Γ Ταξιδεύοντας, από την καλοσυνάτη υποδοχή, τη σβέλτη εξυπηρέτηση, την παρουσίαση, την εξαιρετική λίστα σε αποστάγματα και κρασιά. 

Η αγάπη και η προσήλωση στην αυθεντική θαλασσινή κουζίνα είναι διάχυτη σε κάθε επιλογή και κάθε συνταγή, που έχει νησιώτικη σοφία και «μαμαδίσια» φροντίδα: το φρικασέ με ψάρι ημέρας είναι ανυπέρβλητο, οι γαρίδες σαγανάκι θριαμβεύουν στη ντοματάδα τους, τα ζυμαρικά και τα risotti – πληθωρικά και φινετσάτα – είναι μια εμπειρία των 5 αισθήσεων. Must try τα αναζωογονητικά ceviche και carpaccio, η τηγανητή καραβιδόψιχα, το ψητό χταποδάκι.

Κι όλα αυτά σε ένα γουστόζικο περιβάλλον, με υπέροχες τοιχογραφίες, φωτεινό, ανοιχτόκαρδο, με μια σάλα του ονείρου. Όσο παράξενος και να’σαι με τα θαλασσινά των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως στην αγκαλιά του Ε/Γ Ταξιδεύοντας θα βρεις εκείνο το πιάτο που θα ταιριάξει ιδανικά στο παραμύθι της δικής σου εξόδου. 

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία, τηλ. 2106201572
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ. 2104324368 
www.taxidevontas.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Αθήνα, η πόλη του street food & οι κορυφαίοι πρεσβευτές του

Το street food είναι το πιο χαρούμενο κάλεσμα του καλοκαιριού: είναι κοινωνικό, αφού συγκεντρώνει όλους τους προσκυνητές του στο...

Η Κρήτη στην Αθήνα: Το γαστρονομικό ταξίδι που οφείλεις στον εαυτό σου

φωτογραφία εξωφύλλου Αντωνία Κάτη Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε γειτονιά της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot