spot_img

Το Nomad στο Χαλάνδρι είναι κάτι παραπάνω από ένα τέλειο specialty coffee shop, είναι τρόπος ζωής

Σύμφωνα με το Λεξικό της Νεοελληνικής, νομάδες είναι οι κοινότητες ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και κινούνται από το ένα μέρος στο άλλο. Μεταξύ των διαφόρων τρόπων που σχετίζονται οι νομάδες με το περιβάλλον, είναι η διαρκής αναζήτηση καλών πρώτων υλών για τη θρέψη και την ένδυσή τους, αλλά και ο σεβασμός σε αυτό, κάθε καλλιέργεια και παραγωγή, κάθε νέα εμπειρία. Η κατάλληλη λέξη, δηλαδή, για να περιγράψει ό,τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την πλακόστρωτη γωνιά του Χαλανδρίου, όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται, επικοινωνούν και χαλαρώνουν με μια απλή αφορμή, όπως ο καφές.

To Nomad ξεκίνησε την πλεύση του το 2014 και ήταν από τα πρώτα microroasteries της Αθήνας, τα μέρη αυτά δηλαδή που καβουρδίζουν και ψήνουν τον καφέ in house. Αυτή η προσοχή στις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, η αέναη αναζήτηση ποιοτικών κόκκων από κάθε φάρμα του ισημερινού όπως η Κόστα Ρίκα, η Ονδούρα, η Παπούα Νέα Γουινέα αλλά και η σχολαστικότητα στην επιλογή τους, το έχει στέψει στη συνείδηση των Χαλανδραίων – κι όχι μόνο – ως το απόλυτο στέκι για τους λάτρεις του καφέ. Εδώ θα μυηθείς σε καφέδες με μοναδικά αρώματα, διαφορετικές επιγεύσεις και σώμα – κάθε καφές έχει να διηγηθεί και μια άλλη ιστορία, έχει κάνει τον δικό του δρόμο μέχρι την κούπα σου. 

Πέραν του signature blend του, που είναι εύγευστο, ισορροπημένο και ιδανικό τόσο στην κρύα όσο και τη ζεστή εκδοχή του, στο Nomad κάθε μήνα απολαμβάνεις και single origins ανάλογα με τα ημερολόγια συγκομιδής και της σοδειές, έχοντας πάντα μια αφορμή να το επισκεφθείς – το να ανακαλύψεις δηλαδή τι καινούργιο «λέει» το φλυτζάνι, σαν άλλος connoisseur. Άλλος ένας λόγος όμως για να δώσεις το «παρόν» είναι οι ολοήμερες προτάσεις του μενού του, με κεντρικό άξονα τον καφέ, όπως το πεντανόστιμο πρωινό και brunch του, σε συνδυασμό με τα ανυπέρβλητα χειροποίητα γλυκά του.

Έτσι, η καλή μέρα ξεκινάει με εξαιρετικά αυγά μάτια σε χωριάτικο ψωμάκι με προζύμι, ξύγαλο Σητείας, σαλάμι Λευκάδας και σαλάτα ή λουκούλειο πρωινό με brioche, gouda, γαλοπούλα, ζαμπόν, βραστό αυγό, βούτυρο, κέϊκ και φυσικό πορτοκάλι με μαρμελάδες και πραλίνες. Συνεχίζει με πληθωρικά club sandwich, τραγανές ναπολιτάνικες πίτσες με Π.Ο.Π. προϊόντα και γενναία τοματάδα ψημένες σε πετρόφουρνο, ζουμερά burgers και άλλα καλούδια, ενώ πάντα υπάρχει και κάποιος γλυκός πειρασμός από τα χεράκια της κυρίας Φλώρας, όπως κορμός σοκολάτας, βελούδινα cheesecake που σερβίρονται σφραγισμένα σε βαζάκια, πορτοκαλόπιτα, banoffee, κ.α.

Τα βράδια, δε λείπουν τα cocktails και τα parties, με ψαγμένες, premium ετικέτες, και παραδοσιακές αλλά και signature συνταγές.

Nomad
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 2106851051
www.nomadcoffee.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot