spot_img
More

    El Taco Bueno: All time classic παράδοση στη μεξικάνικη κουζίνα

    Με μια ιστορία που αγγίζει τα 30 χρόνια, το El Taco Bueno κρατάει τα σκήπτρα ενός εκ των πιο παλιών μεξικάνικων της πόλης. Αυτό που το καθιστά μοναδικό είναι η pop αύρα του, οι λαχταριστές του γεύσεις, οι signature πληθωρικές μερίδες του. Εδώ καθημερινά είναι μια γιορτή χρωμάτων, εδώ τρως και φαντάζεσαι ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική, κι όμως είσαι σε ένα υπέροχο, ανακαινισμένο νεοκλασικό με έναν καταπράσινο κήπο λίγα μέτρα από το Μετρό της Αγίας Παρασκευής.

    Διασχίζοντας την είσοδό του δε μπορείς παρά να μη μαγευτείς από το τεράστιο της έκτασής του, τη διακοσμητική φαντασμαγορία, την feel good αύρα του που ενισχύεται από την φιλόξενη ομάδα του. Αρώματα από sizzling fajitas στα μαντέμια σε χτυπάνε σαν κύμα, τριγύρω παρατηρείς τις Margaritas να σερβίρονται δίχως αύριο, το El Taco Bueno είναι εδώ για να σε παρασύρει στην πικάντικη αλεγρία της χώρας των σοφών Μάγιας και των ρωμαλαίων Αζτέκων.

    Το απόλυτο μεξικάνικο ραντεβού δίνεται ανοίγοντας τον κατάλογό του: Zapatas για αρχή, αποτελούμενα από τηγανισμένα κοχύλια πατάτας με γέμιση chilli con carne και λιωμένο τυρί, ολόφρεσκα, τραγανά nachos, με τα χρώματα της ψιλοκομμένης ντοματούλας, του κρεμμυδιού, του γλυκιού καλαμποκιού, των μαύρων φασολιών, της αέρινης sour cream, μια αποκάλυψη! Σιγά-σιγά καταφθάνει μια κανάτα Margarita λεμόνι ή φράουλα, το κέφι κι η διάθεση για εξερεύνηση ανεβαίνουν. 

    Η μεξικάνικη κουζίνα έχει τρομερή νοστιμιά, αλλά και τρομερές δυνατότητες: θα το καταλάβεις στις enchiladas του El Taco Bueno, στο τυρί που λιώνει νωχελικά, στο πεντανόστιμο κοτόπουλο machaca, στη ranchero sauce. Ψήνονται στον φούρνο ίσα ίσα να «δέσουν» τα υλικά, κι είναι το πιο νόστιμο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Μετά είναι τα chimichangas, burritos δηλαδή που τηγανίζονται γι’αυτή την extra crispy, super yummy γεύση. Καθετί, μιξάρει το πικάντικο και το δροσερό, τα μπαχαρικά, τα φρέσκα λαχανικά, τα ποιοτικά κρέατα τα βλέπεις, τα πιάνεις σε κάθε μπουκιά. Και τα καταλαβαίνεις σε κάθε αναστεναγμό απόλαυσης.

    Εξαιρετικά και τα κυρίως, όπως τα Texas Pork Chops, χοιρινά μπριζολάκια στη σχάρα, μαριναρισμένα με southwestern mix, σερβίρονται με ρύζι και πατάτες, σαν μια γευστική αγκαλιά. Το Chicken Acapulco επίσης διαχρονικά πεντανόστιμο, σωτάρεται με μανιτάρια, μπαχαρικά και κρέμα γάλακτος, δημιουργώντας την πιο βελούδινη κρέμα για να συνδυάσεις με τις πατάτες σου. Οι σαλάτες του δε, πελώριες και φρεσκοκομμένες, είναι από μόνες τους λόγος να το επισκεφθείς – ή να παραγγείλεις. 

    Η ριζική του προσέγγιση στην έθνικ κουλτούρα πριν δεκαετίες ήταν πρωτοποριακή. Η επιτυχία του να παραμένει πάντα επίκαιρο είναι ανυπέρβλητη. Η εμμονή του – παρά τις σειρήνες – στα βασικά στοιχεία της μεξικάνικης γεύσης, δηλαδή τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητα των υλικών, υποδειγματική. Έτσι θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε μια διαδρομή που μέχρι σήμερα σφυριλατεί γενιές και γενιές σττην απόλαυση ενός μεξικάνικου πιάτου. Όπως μόνο το El Taco Bueno ξέρει να κάνει. 

    El Taco Bueno
    Αγίας Παρασκευής 10, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813787
    www.eltacobueno.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βριλήσσια – Μελίσσια: Ανερχόμενα και συναρπαστικά

    Αν η Πεντέλη είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό της μέτωπο θα ήταν τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια. Οι δυο...

    17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

    Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot