spot_img
More

    Στο Maltagliati κάθε πρόταση είναι μια διατριβή στην φρέσκια pasta, με ιταλικό ταμπεραμέντο

    Πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το μακρινό πλέον 2000, πολύ πριν η Αθήνα μυηθεί στα φρέσκα ζυμαρικά. Για την ακρίβεια ήταν το πρώτο που τα εισήγαγε στο εστιατορικό καθεστώς της εποχής, και το πρώτο που ανέβασε τον πήχη στο τι είναι τελικά «καλή Ιταλική κουζίνα» στην Αθήνα. Ο λόγος για το Maltagliati στο Παλαιό Φάληρο, που συνεχίζει ακμαίο την απολαυστική πορεία του, χαρίζοντας χαμόγελα ικανοποίησης και ευφορίας σε κάθε επισκέπτη.

    Από τότε, πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, η φιλοσοφία παραμένει η ίδια: ποιοτικά υλικά – πολλά εκ των οποίων καταφθάνουν από τη γείτονο – αυθεντικότητα στη γεύση, σύγχρονες τεχνικές σε παραδοσιακές συνταγές. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρε το όνομά του από το μαλταλιάτι, ένα είδος ζυμαρικού με ρίζες στον ρωμαϊκό μεσαίωνα, που μοιάζει με τετράγωνη παπαρδέλα και προέρχεται από την περιοχή Emilia-Romagna στην Ιταλία.

    Στο Maltagliati η pasta φτιάχνεται για να καταναλώνεται άμεσα ώστε να κρατάει τα θρεπτικά συστατικά της, την υφή και τη γεύση που οφείλει να έχει ένα καλό ζυμαρικό. Αυτό είναι ξεκάθαρο σε κάθε παρασκευή, από τα Casarecce a’la caprese που θριαμβεύουν στην απλότητα της φρέσκιας ντομάτας, της μοτσαρέλας, του βασιλικού και του σκόρδου, μέχρι τα ομώνυμα Μaltagliati με γαρίδες, κολοκύθι και ντοματίνια που φέρνουν… αέρα αιώνιου καλοκαιριού στο πιάτο σου. 

    Η ατμοσφαιρική τρατορία της οδού Τερψιθέας έχει όμως κι άλλους άσσους στο μανίκι: Ο πρώτος είναι το περιβάλλον της, ζεστό, οικείο σαν το αγαπημένο σου τζην, φιλόξενο σαν φιλικό δείπνο. Η λιτότητα της σάλας με το υπέροχο μωσαϊκό, τα όμορφα φωτιστικά, οι γήινες αποχρώσεις σε ταξιδεύουν μεμιάς στα καντούνια της χώρας των Καισάρων. Μετά είναι η κάβα του, που περιλαμβάνει ένα πλήθος από αξιόλογες ετικέτες για ιδανικά food pairings κι αποσυμπίεση με τους συνδαιτημόνες σου. Τέλος, είναι τα πιάτα ημέρας, που αν είσαι θαμών, σου κρατάνε πάντα το ενδιαφέρον ακονισμένο, με επιλογές από τον κάμπο και τη θάλασσα. 

    Η καλή αρχή γίνεται με ένα αλησμόνητο Straccetti, ψιλοκομμένο μοσχάρι που σερβίρεται με ρόκα, ντοματίνια και μπαλσάμικο. Εξαιρετική και η Mozarella in carozza, που είναι τηγανητή μοτσαρέλα γεμιστή με μανιτάρια και προσούτο, τρώγεται με ενθουσιασμό. Οι σαλάτες του κι αυτές στο ίδιο μοτίβο ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα, τα φρούτα και λαχανικά εποχής, μοσχομυρίζουν δροσιά και χαρακτηρίζονται από υπέροχους συνδυασμούς. 

    Το Ιταλικό ταμπεραμέντο επεκτείνεται και στα γλυκά: το κλείσιμο γίνεται με εκμαυλιστικό τιραμισού με βελούδινη κρέμα, δροσερή πανακότα ή ένα ξεχωριστό μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού, που θα λατρέψεις. 

    Maltagliati
    Τερψιθέας 16, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109816445
    www.maltagliati.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in the city: Αυλές, ταράτσες κι άλλα spots για ένα τέλειο καλοκαίρι στην Αθήνα

    Αν κάτι μας διδάσκουν τα καλοκαίρια στην πόλη (δεδομένου ότι αδειάζει και αποσυμφορίζεται), είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot