spot_img

Parlo: Ποιοτικός κι ατμοσφαιρικός ιταλισμός, στο Ψυχικό

Το Parlo είναι η σταθερή επιλογή στο Νέο Ψυχικό κάθε φορά που θέλεις να γευτείς αυθεντική ιταλική κουζίνα με upscale χροιά. Είναι ωραία η αισθητική αναβάθμιση που υπέστη πρόσφατα, εκεί που παλιά η σάλα του χαρακτηριζόταν από το installation με τα ατμοσφαιρικά φωτισμένα μπουκάλια, τώρα υπάρχει μια φινετσάτη ταπετσαρία κι ένα παραθυράκι που «βλέπει» στην κουζίνα, στον τοίχο με τα abstract κάδρα τώρα κυριαρχεί η ζεστασιά των χαλιών. 

Η δράση του μοιράζεται ανάμεσα σε 2 ορόφους αλλά και σε μια περιποιημένη αυλή που – τις μέρες που ο καιρός το ευνοεί – γίνεται σούσουρο. Το Parlo «παίζει» χωρίς αντίπαλο στην περιοχή, οι εκλεκτές πρώτες ύλες, οι ραφιναρισμένες συνταγές και η γκάμα του μενού που μεριμνά για κάθε γούστο – με ωραίους συνδυασμούς κι ακόμα πιο ωραίες παρουσιάσεις – δεν αφήνουν περιθώρια. 

Την μυσταγωγία της απόλαυσης ανοίγουν τα Involtini Fritti, τραγανά ρολλά με μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα, σε μαγιονέζα αρωματισμένη με τρούφα ή ένα τρυφερό Carpaccio μοσχαριού, ψημένο ελαφρώς στον αέρα με ρόκα και παρμεζάνα. Οι ρέκτες των ζυμαρικών θα τα βρουν ολόφρεσκα, σε διάφορες παραλλαγές, ξεκινώντας από λαχταριστές παπαρδέλες κοτόπουλου με μανιτάρια και κρέμα μαύρης τρούφας, μέχρι φετουτσίνι Μπολονέζ με μανιτάρια, θυμάρι και κρέμα cevre. 

Υπέροχα και τα risotti, με must try αυτό με χοιρομέρι, θυμάρι, φινόκιο, ταλέτζιο και παρμεζάνα. Πλούσιο, με καλό τοστάρισμα του ρυζιού, σωστά χυλωμένο, τρώγεται απνευστί. Εδώ όμως θα έρθεις και για τις πίτσες του, σε ναπολιτάνικο στυλ, με λεπτή ζύμη και τραγανό στεφάνι, είναι εξαιρετικές: η Gorgonzola Supreme για παράδειγμα, φιλοξενεί στην αγκαλιά της καπνιστή πανσέτα, gorgonzola, mozzarella και καραμελωμένα κρεμμύδια, είναι μια αποκάλυψη, όπως και η πικάντικη Pepperonella με πεπερόνι, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, ταλέτζιο και θυμάρι.

Με απροσποίητο κλίμα και fusion ιταλισμό στις γεύσεις, το Parlo υπερβαίνει και ξεπερνά με αυτοπεποίθηση κάθε κλισέ που αφορά την ιταλική κουζίνα, σε ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα εστιατορικά πόστα των βορείων προαστίων, την Ανδριανείου. Προσθέστε σε αυτό μια λίστα κρασιών με ωραίες επιλογές και δημιουργικά επιδόρπια κι έχετε το τέλειο ιταλικό στέκι. 

Parlo 
Αδριανείου 25A, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2130365719
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Β’)

Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το κρέας και δη το σουβλάκι....

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot