spot_img

Nolio: Μια αυθεντική εμπειρία Dolce Vita, στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια έκανε στάση πέρυσι η ιταλική κουζίνα και ήδη έχει κάνει όνομα, τραβώντας σε αυτήν κόσμο απ’όλη την Αθήνα. Το Nolio είναι εγχείρημα του chef Αντρέα Μούτσα – ο οποίος θήτευσε για χρόνια στην ιταλική κουζίνα – και του Σωτήρη Σμυρλή, οι οποίοι μετά από μια μακροχρόνια πορεία σε άλλα projects, αποφάσισαν να μυήσουν το κοινό της περιοχής στην ακαταμάχητη απόλαυση της γαστρονομίας της γείτονος.

Στο Nolio δεν υπάρχει τίποτα το σφιγμένο στην ατμόσφαιρα. Εδώ βρίσκεται ένα πραγματικά χαλαρό μαγαζί, ένα μέρος που μπορείς να πας κάθε μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη για να απολαύσεις πιάτα δημιουργικά, αυθεντικά, με ψαγμένα υλικά, σε πολύ λογικές τιμές. Η smart casual αισθητική του χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και μινιμαλισμό, ένα γαλαζοπράσινο που ζώνει τον χώρο τολμηρά πάνω από το παρκέ, την κομψή μπάρα με τον κατακόκκινο ξυλόφουρνο, τις φωτεινές πινακίδες με τα fun λογοπαίγνια. 

Νεανικό, φωτεινό, το Nolio έχει θαμώνες, κόσμο που το επισκέπτεται ξανά και ξανά, εκείνους που ρωτάνε «Τι να φάω σήμερα;» αφού γνωρίζουν πως ό,τι και να φτιάξει η αεικίνητη κουζίνα του θα είναι πεντανόστιμο. Η καλή αρχή μπορεί να γίνει με κάτι που περικλύει μια ανυπέρβλητη νοστιμάδα στην απλότητά του, όπως μια focaccia ψημένη στον ξυλόφουρνο με δενδρολίβανο και θυμάρι ή κάτι ανατρεπτικό, όπως ένα vitello tonato, ένα πιάτο που συνδυάζει με θαυμαστή αρμονία την κρέμα τόνου με καπαρόμηλα, baby ρόκα, μαγιονέζα, σέλινο και πίκλα σέλερι.

Ασφαλώς εδώ θα έρθεις για την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα που βγαίνει από τον ξυλόφουρνό του μετά από ένα φευγαλέο ψήσιμο 1 μόλις λεπτό: Φτιάχνεται από ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες, λεπτή στο κέντρο και πιο παχιά και τραγανή στο στεφάνι, σε υπέροχους συνδυασμούς premium υλικών. New entry και must try είναι η Finocchiona, με το ομώνυμο σαλάμι, mozzarella, πλευρώτους, τυρί caciocavallo, θυμάρι που δίνει έξτρα άρωμα, λάδι σκόρδου, κρέμα παρμεζάνας και αγκινάρα, ενώ τα classics εδώ βιώνουν την τέλεια εκδοχή τους. 

Μετά είναι τα φρέσκα ζυμαρικά του, σε άψογες υλοποιήσεις ή τα risotti, όπως το Asparagi E Granchio που πρέπει να δοκιμάσει κάθε γαστρονομικά ψαγμένη παρέα, με κρέμα σπαραγγιού, τρυφερό καβούρι, chives, chilli, λεμόνι κονφί, μια αποκάλυψη! Αυτό που κάνει δυνατό statement στον τρέχοντα κατάλογο και υπογραμμίζει τη δυναμική της κουζίνας του είναι και το Guancia di manzo brasata con gnocchi, τα βελούδινα homemade νιόκι με το μοσχαρίσιο μάγουλο γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος, την κρέμα παρμεζάνας και το δενδρολίβανο, δεν αφήνουν περιθώριο να μην τα προτιμήσεις.

Οι όμορφες επιλογές από κρασιά στην κάβα του συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με μια υπέροχη Pizza cioccolato bianco, γλυκιά πίτσα δηλαδή με λευκή σοκολάτα, mascarpone, μέλι και θυμάρι. 

Nolio Restaurant
Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ. 2110134983 
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

Octobrunch: Ένας μήνας αφιερωμένος στην αγαπημένη μας συνήθεια

Μια παροιμία λέει «το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος». Εμείς αρκούμαστε...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot