spot_img

Σουit by Babis Zidilis: Υψηλή ζαχαροπλαστική με casual διάθεση

Τώρα τις γιορτές σπεύδουμε εκεί όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά των νέων ιδεών στην πόλη. Ο Μπάμπης Ζιντίλης μετά από μια αξιοζήλευτη πορεία σε εστιατόρια όπως το μισελενάτο Funky Gourmet και το Opso στο Λονδίνο, άνοιξε τα φτερά του, αναβαθμίζοντας παράλληλα την έννοια «γλυκό ζαχαροπλαστείου» με προτάσεις που φλερτάρουν με το fine dining. 

Το Σουit, που ξεκίνησε την πλεύση του το 2020 είναι ο ναός το κομψού γλυκού, του λεπτοδουλεμένου, που στέκεσαι πρώτα να το θαυμάσεις, πριν παραδοθείς ολοκληρωτικά στη χειροποίητη υπόστασή του, που κρύβει εξελιγμένες τεχνικές μπολιασμένες με έμπνευση και πάθος για την εξαιρετική πρώτη ύλη που έχει συχνά χρώμα ελληνικό.

Στο ελκυστικά διαφορετικό μαγαζί της Τερψιθέας στο Παλαιό Φάληρο – που χειραφετείται από το κλασικό λευκό και μοιάζει περισσότερο με tiki bar – όλα γίνονται «αλλιώς». Για παράδειγμα, η δική του εκδοχή της Paris-Brest, με το αφράτο choux με γέμιση πραλίνας φουντουκιού έχει κρατσανιστά δημητριακά που απογειώνουν την εμπειρία του, η μηλόπιτα, με φρέσκο μαγειρεμένο μήλο, καραμέλα και ψητή κρέμα αμυγδάλου είναι ανυπέρβλητη, το banoffee εδώ γίνεται τάρτα, με μια αρωματική κρέμα και τραγανό μπισκότο, που καθηλώνουν. 

Εδώ θα βρεις τάρτες με πολλαπλά ψησίματα και πολλές διαφορετικές υφές που κάνουν ενδιαφέρουσα κάθε μπουκιά, στο σύμπαν του Σουit πρωταγωνιστούν τα φρούτα, οι ευφάνταστοι συνδυασμοί, η σύμπνοια με την εποχικότητα που δεν αποκλείει όμως τον εξωτισμό με passion fruits και ανανάδες. Η τάρτα snickers, με καβουρδισμένα peanuts που περνιούνται από καραμέλα σε ένα ημισφαίριο από κρέμα γάλακτος, κρύβει συγκινήσεις. 

To Σουit μπαίνει στο γιορτινό κλίμα, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και έτσι τα Χριστούγεννα μπορείς να βρεις  κουραμπιέδες λίγο διαφορετικούς από την αυστηρά παραδοσιακή συνταγή, που όμως μοσχοβολάνε αυτό το άρωμα του φρέσκου βουτύρου και του καβουρδισμένου αμύγδαλου. Γλυκός πρωταγωνιστής και τα μελομακάρονα στην ιδανική τους εκδοχή με ολόφρεσκα υλικά,  μαζί με άλλες γιορτινές εκπλήξεις εκτός ψυγείου, κεράσματα, τάρτες, ιδανικές για μεταφορά, όλα του ονείρου θα γίνουν η γευστική νότα των φετινών γιορτών σου. Κι όλα αυτά, κρατώντας συνειδητά χαμηλές τις τιμές, για να είναι προσιτά σε όλους χωρίς εξαίρεση. 

Σουit by Babis Zidilis 
Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109886192 
www.souit.gr | Facebook Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

Tα καλύτερα οπωροπωλεία της Αθήνας: Η φρεσκάδα της φύσης στο τραπέζι σου

Το σύγχρονο μανάβικο μπορεί να μην είναι καθεστώς, είναι όμως σίγουρα η ασφαλής επιλογή για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot