spot_img

Το Φīsi The Project χαρίζει στην καθημερινή σου διατροφή την ανώτερη ποιότητα που της αξίζει

Ζούμε σε μια εποχή αφθονίας και πολυποικιλότητας σε σχέση με το τι υπάρχει διαθέσιμο μπροστά μας προς κατανάλωση, όμως η βαριά βιομηχανοποίηση της τροφής μας, δυστυχώς σιγά σιγά αποδεικνύεται μοιραία σε πολλαπλά επίπεδα. Το περιβάλλον επιβαρύνεται, η αφθονία πολλές φορές συνεπάγεται φύρα που καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ οι τροφές, ακόμα κι αυτές που φαίνονται αθώες, προκαλούν με τα συντηρητικά και τα χημικά που περιέχουν, οξείδωση στα κύτταρα του οργανισμού, με τις γνωστές συνέπειες.

Ευτυχώς, πλέον αρχίζει να αναπτύσσεται μια συνειδητότητα, σχετικά με τον τρόπο που επιλεγούμε το φαγητό μας, βάσει των ευεργετικών επιδράσεων που αυτό έχει στο σώμα μας, ανάλογα με τις δραστηριότητες και τον τρόπο ζωής μας, αλλά συγχρόνως φροντίζοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλό, για την προστασία του περιβάλλοντος. Πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες, γεννήθηκε και το Φīsi The Project, στο Χαλάνδρι που προσεγγίζει το φαγητό πέραν από μια γευστική απόλαυση, κυρίως ως μια ποιοτική και κοινωνική εμπειρία για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο χώρος άνοιξε μόλις πριν λίγες ημέρες, αλλά ήδη έχει εντυπωσιάσει τόσο με το στήσιμο, όσο και με τις νοστιμιές που προσφέρει. Γήινοι, απαλοί τόνοι, και φυσικά υλικά έχουν επιλεχθεί έτσι ώστε να αισθάνεσαι στην αγκαλιά και τη γαλήνη της φύσης, ενώ στο μενού η ποιοτική διατροφή κι οι ανθρώπινες αξίες υπερέχουν της απρόσωπης τυποποίησης και κατανάλωσης. Προσεγγίζοντας ολιστικά αυτή τη στάση και με προσανατολισμό προς την zero waste φιλοσοφία, ότι περισσεύει προσφέρεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στις συσκευασίες, ώστε όλη η δραστηριότητα να είναι όσο πιο φιλική γίνεται προς το περιβάλλον κι όσο πιο ανθρώπινη.

Καθημερινά εδώ θα βρεις καφέ και επιλογές για πρωινό ώστε να αρχίσεις δυναμικά την ημέρα, αλλά και γεύματα από ποιοτικές πρώτες ύλες, προερχόμενες αποκλειστικά από εκλεκτές φάρμες της ελληνικής επαρχίας, σε ακαταμάχητους γευστικούς συνδυασμούς. Ευφάνταστες, ολόφρεσκες σαλάτες με superfoods, μια ιδιαίτερη ποικιλία σε poke bowls όπου υλικά από διάφορες παραδόσεις παντρεύονται αρμονικά μεταξύ τους, είναι οι καλύτερες επιλογές για ένα ελαφρύ μεν γεύμα που όμως μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Το μενού έχει επιμεληθεί με μεγάλη προσοχή, ο chef Δημήτρης Κότσαλης (Cavo Tagoo, Izakaya, Nyx), που καταφέρνει πάντα να παντρεύει την τεχνική με τη δημιουργικότητα!

Βασικός κανόνας του να τροφοδοτείς σωστά το σώμα σου, είναι να το ακούς προσεκτικά, έτσι αν έχεις ανάγκη κάτι πιο ενισχυμένο, pasta, burgers, sandos, wraps και main dishes είναι στη διάθεση σου για απολυτή ευχαρίστηση. Από την άλλη αν θέλεις να «πιείς το γεύμα σου» υπάρχουν τέλειες επιλογές σε χορταστικά και αναζωογονητικά smoothies, ενώ power shots και ροφήματα kombucha σου προσφέρουν απόλαυση κι ευζωία.

Λαμβάνοντας υπόψη τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητα, το Φīsi The Project στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς τη σωστή αλλά και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή και μπορεί να προτείνει και να σχεδιάσει υπό την επίβλεψη του διατροφολόγου Γιάννη Τσεκούρα (Panathinaikos B.C.) και σε συνεργασία με έμπειρους chefs ένα εξατομικευμένο, εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής για εσένα και τις διατροφικές σου ανάγκες, ή να αναλάβει την παράδοση γευμάτων για εταιρίες και αθλητικούς οργανισμούς, μετατρέποντας με τον πιο όμορφο κι ενσυνείδητο τρόπο κάθε ανάγκη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι γεύσεων κι επιλογών.

Το Φīsi The Project ήρθε για να μας καθοδηγήσει να αλλάξουμε σελίδα, σε ότι αφορά τον τρόπο που τρεφόμαστε, να κοιτάξουμε πέραν από τα στενά όρια της απόλαυσης, τι αντίκτυπο έχουν οι τροφές που επιλέγουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και τελικά να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο διατροφής που θα ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση για τον οργανισμό, την κοινωνία και τη φύση.

Φīsi The Project
Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 2106831118
www.fisitheproject.com | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Summer in the city: Αυλές, ταράτσες κι άλλα spots για ένα τέλειο καλοκαίρι στην Αθήνα

Αν κάτι μας διδάσκουν τα καλοκαίρια στην πόλη (δεδομένου ότι αδειάζει και αποσυμφορίζεται), είναι ότι η Αθήνα είναι πανέμορφη...

Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot