spot_img
More

    Αναβαθμισμένη γαστρονομική ελληνικότητα και βραδιές με χορό και κέφι, στην πιο αλέγκρα Κοκέτα, στο Χαλάνδρι

    Η ελληνική γαστρονομία μπορεί πια να πουλάει σταθερή ποιότητα, κατοχυρωμένες αξίες και την γευστική μοναδικότητα της κάθε περιοχής, δείχνοντας το πιο γκουρμέ πρόσωπο της. Αυτή την αποστολή ήρθε πρόσφατα να υπηρετήσει η Κοκέτα, μια ολοκαίνουργια γαστροταβέρνα στο Χαλάνδρι, στην οποία θα γευτείς την ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της, θα πιείς, θα συναντηθείς, θα συνυπάρξεις, θα μοιραστείς, θα χορέψεις και θα ευχαριστηθείς με την καρδιά σου.

    Η φιλοσοφία της Κοκέτας εμπεριέχεται στο όνομα της: είναι μια γυναίκα που αγαπά να προσέχει την εξωτερική της εμφάνιση και να γοητεύει βαθιά με τη συμπεριφορά και την κίνηση της, είναι εξωστρεφής, αγαπά τη διασκέδαση και τη ζωή, είναι ένα πλάσμα ανάλαφρο και χαρούμενο, ακριβώς όπως διαγράφονται ήδη τα βράδια στον αριθμό 226 της Λεωφόρου Κηφισίας, σε μια πανέμορφη σάλα με vintage πινελιές και απαλά χρώματα. Γύρω σου θα δεις χαμογελαστούς ανθρώπους, θα βιώσεις μια όμορφη, ζεστή ενέργεια, κάθε βράδυ πίσω από τα decks ένας dj αναλαμβάνει να χτίσει τη διασκέδαση λιθαράκι λιθαράκι, αρχίζοντας με χαμηλά ντεσιμπέλ στη διάρκεια του φαγητού, ανεβάζοντας στροφές όσο το βράδυ προχωρά. 

    Στα του μενού, η Κοκέτα θαρρείς πως όργωσε πελάγη και κάμπους, χωριά και τοπικές παραγωγές για να φτιάξει τα 19 πιάτα της – το ένα κυριολεκτικά καλύτερο από το άλλο. Το καλωσόρισμα γίνεται με προζυμένιο φρέσκο ψωμί και τρεις βελούδινες αλοιφές, τυροκαυτερή, τζατζίκι και γαλοτύρι. Η Βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, με ψητά παντζάρια παξιμάδι από χαρούπι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, ή η σαλάτα Μαρούλι με καπνιστό χέλι Άρτας στα κάρβουνα, σινάπι τουρσί και γαλάκτωμα από γλυκό σκόρδο, γίνονται ένα πρελούδιο στην απόλαυση, πριν μπεις στο τσιμπολόγημα της «μέσης» που ενθαρρύνεται σε κάθε πιάτο. 

    Για παράδειγμα, η χειροποίητη Κρεατόπιτα με ζυγούρι, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσαλαφούτι είναι ένα έπος, τρυφερή, πληθωρική στη γεύση, μένει αλησμόνητη και τρώγεται απνευστί. Ειδική μνεία αξίζει και στη Σελινόρζα που ψήνεται σε κρούστα αλατιού με πράσα, βασιλομανίταρα και αυγολέμονο, πραγματικά θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της ενώ η Χοιρινή τηγανιά με κρέμα από καμένα πράσα, καραμελωμένα κοκάρια και τραγανό guanciale Κρήτης έχει απίστευτο ζουμάκι και το κρέας της είναι λουκούμι. 

    Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα μείνουν άναυδοι με το Χυλοπιτάκι με κόκορα παστιτσάδα, μανιτάρια shitake και καπνιστή γραβιέρα ή το Γιουβέτσι με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος, κριθαράκι, λεμονοθύμαρο και τυρί Κυανό, το πρώτο ελληνικό μπλε τυρί. Αλησμόνητοι μένουν κι οι κεφτέδες στο τηγάνι, με γευστικό twist από σάλτσα chimichurri και κατσικίσιο γιαούρτι! Μέχρι εδώ θα έχεις ήδη καταλάβει ότι δεν μιλάμε για πολυφορεμένα και τετριμμένα concepts αλλά για μια ουσιώδη και πραγματική αναβάθμιση κι εξέλιξη του κάθε πιάτου. 

    Υπάρχουν τέλος κι επιλογές σε εξαιρετικό ελληνικό κρέας με το κιλό, μαγειρεμένο επιδέξια στην κατσαρόλα ή ψημένο αριστοτεχνικά στα κάρβουνα, ανάλογα τα γούστα. Κοτόπουλο κοντοσούβλι, προβατίνα φιλέτο, αρνίσια παϊδάκια, ελληνικό μοσχάρι ωρίμανσης t-bone ή rib, χοιρινή ή μοσχάρι Tomahawk. Επιλογές για κάθε παρέα που γνωρίζει, εκτιμά κι αναζητά το καλό, ποιοτικό κρέας. 

    Στην Κοκέτα όμως δεν έρχεσαι μόνο για να φας καλά, αλλά και για να το ρίξεις έξω. Από Παρασκευή ως Κυριακή οι ρυθμοί ανεβαίνουν και ξεκινάει το πραγματικό fun! Στα ηχεία της θα ακούσεις τραγούδια αγαπημένα, πασίγνωστα και διαχρονικά, τραγούδια ελληνικά που θες να σιγοτραγουδήσεις και – γιατί όχι – μετά από κάποια στιγμή κι εφόσον προκύψει και από την ομήγυρη, να χορέψεις με την παρέα σου και να βάλεις φωτιά στα Σαββατόβραδα. «Εφόδια» για όλα τα παραπάνω, μια προσεγμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, αποστάγματα, ποτά, ακόμα και cocktails από την πολύ ενδιαφέρουσα μπάρα. 

    Για τον πιο γλυκό επίλογο μην παραλείψεις να δοκιμάσεις Γαλακτομπούρεκο στο φούρνο με σιρόπι από μπαχαρικά και εσπεριδοειδή ή τον μυρωδάτο και κρατσανιστό Μπακλαβά με παγωτό κανέλας και καραμελωμένα φρούτα. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου, μια συντεταγμένη, που μεταφράζεται ήδη σ’ένα από τα πιο «in» night outs στα βόρεια. 

    Κοκέτα Greek Cuisine and Opa
    Λεωφόρος Κηφισίας 226, Χαλάνδρι, τηλ. 2106744618
    www.koketaathens.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

    Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot