spot_img

Wood Restaurant: Φίνα κρεατοφαγία με νου, φαντασία και άρτια τεχνική

Ψάχνοντας το φίνο άρωμα μιας dry aged Tomahawk μέσα στην πόλη, το καλύτερο μέρος για να την βρεις είναι η Εμμανουήλ Μπενάκη στην Κηφισιά, σ’έναν χώρο του οποίου η μαγεία είναι αδιαμφισβήτητη. Σε αυτήν τη χαρισματική, βόρεια όψη της πόλης, το Wood Restaurant προσφέρει ποιοτική κρεατοφαγία και γκουρμέ νοστιμιές, σ’ένα πρωτοποριακό γευστικό project.

Η θέση του καταπληκτική, αφού από τον υπέροχο αίθριο χώρο κάτω από την δροσερή σκιά των πεύκων, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια chic εξοχή. Ο φρέσκος χώρος του Wood Restaurant ακολουθεί μια όμορφη και καλόγουστη χαλαρή αισθητική και οι προτάσεις του μενού δεν θα σε προβληματίσουν, αφού ακολουθεί τα εξευγενισμένα γευστικά μονοπάτια της κρεατοφαγίας, βασιζόμενο στο στοιχείο της φωτιάς. 

Το μυστικό εδώ έχει το όνομα fire kitchen, καθώς ανάλογα με την κοπή, την ωρίμανση και την ηλικία του κρέατος, η φωτιά χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να αναδείξει μαγειρικά την ποιότητα μέχρι της τελευταίας ίνας μιας ευειδούς κοπής, όπως της μοσχαρίσιας ταλιάτας με αργεντίνικο chimichurri ή μιας rib-eye Ουρουγουάης με steak fries. Υπέροχο και το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το οσομπούκο απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί τους απ’ τα κάρβουνα το μοσχάρι γάλακτος. 

Από την πρώτη ανάγνωση κιόλας, το μενού αποκαλύπτει λαχταριστές προτάσεις: Μανιτάρια με σκόρδο και δενδρολίβανο, steak κουνουπιδιού με ανεπανάληπτη κρούστα γραβιέρας, φασόλια ροβίτσα, ντοματίνια, λιαστές ντομάτες και βασιλικό, χορτόπιτα με φέτα και χόρτα εποχής, αναζωογονητικές σαλάτες, carpaccio ελληνικής μοσχίδας, tartare βοδινού με μαγιονέζα τρούφας, κρέμα κάπαρης, chips πατάτας και παστό κρόκο αυγού και αγγουράκι πίκλα, κάθε επιλογή κλέβει την παράσταση και προσφέρει απόλυτες γευστικές συγκινήσεις. 

Οι κοπές εδώ χαρτογραφούν νέα μονοπάτια στον δρόμο της απόλαυσης, η dry aged ωρίμανση, η ποιότητα των κρεάτων, δίνουν άλλη διάσταση στην απόλαυση, η ποικιλία σε κρασιά από αμπελώνες κάθε γωνιάς της Ελλάδας, έρχονται να τις ενισχύσουν δυναμικά. Κάθε κομμάτι κρέατος κρατάει τις γεύσεις του, κάθε τεχνική το αναδεικνύει σε ποίημα. Τέλος, ο ξυλόφουρνος προσφέρεται για τέλεια μαγειρευτά, αφήνοντάς κι εκεί το αποτύπωμα μιας εξαιρετικής φλογερής δημιουργίας και μιας elevated γευστικής εμπειρίας για κάθε ρέκτη του κρέατος. 

Wood Restaurant 
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Κηφισιά, τηλ. 2108074416 
www.woodrestaurant.gr | Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Γιάννης Μπουτάρης: «Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!» 1942 – 2024

Ο άνθρωπος που έζησε χίλιες και μία ζωές, ο άνθρωπος που έφερε την ελληνική οινοποιία στο διεθνές προσκήνιο με...

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Street party, masterclasses, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας τιμά την ημέρα γέννησης της Μαρίας Κάλλας με μειωμένη γενική είσοδο και street party. Επιπλέον,...

Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

To honeymoon των social media τελείωσε;

Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τσάρκα για τυλιχτό: Που θα φας τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα

Με τη στάμπα της εθνικής νοστιμιάς, το σουβλάκι δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ούτε τα σύγχρονα streetfoodάδικα γιατί ξέρει ότι...

Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot