spot_img
More

    AΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜΟ: Ο πλούτος της Κρητικής γαστρονομίας δοσμένος με σύγχρονη ματιά

    «Κρήτη θα πει ξαστεριά, θάλασσα κι αλμύρα, φιλότιμο και ανθρωπιά, χορός, τραγούδι, λύρα», είχε πει ο Μανώλης Πατεράκης, και τις αξίες αυτές, μαζί με τις ανυπέρβλητες γεύσεις του τόπου τους – με δημιουργικά twists – σερβίρουν τα τελευταία χρόνια ο Σάββας Μπάρκουλας και o Ζαχαρίας Μαυρομανωλάκης στο Αρισμαρί & Αβάρσαμο, στο Γαλάτσι.

    Το Αρισμαρί & Αβάρσαμο στο Γαλάτσι είναι πλέον ορόσημο στη γαστρονομία της συνοικίας

    Το Αρισμαρί & Αβάρσαμο είναι ένα εστιατόριο που βάζει σε πρώτο πλάνο την ευχαρίστηση του πελάτη, κύριο μέλημα όλης της ομάδας του είναι το καλό φαγητό, η Κρήτη στο πιάτο, με πολλά προϊόντα να έρχονται απευθείας από το νησί των Γενναίων. Η στάμπα της ποιότητας και της παράδοσης δίνεται μέσα από σταθερές συνεργασίες χρόνων με παραγωγούς και προμηθευτές, το ζητούμενο για τους ιδιοκτήτες είναι ξεκάθαρο σα διαμάντι, ότι δεν είναι το κέρδος, αλλά η απόδοση της μνήμης ατόφιας σε κάθε τους πρόταση, εδώ μιλάει η ιδιόμορφη γλώσσα της καρδιάς.

    Ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών & φρέσκο πουρέ πατάτας

    Στο βάθος, κλασικά ο πάγκος-ανοιχτή κουζίνα. Η σάλα ζεστή, υπέροχη, σαν αγκαλιά, αποτραβηγμένη από τη βαβούρα της Πρωτοπαπαδάκη, στον παράδρομο της Σύρου. Φωτεινό περιβάλλον, με τη παράδοση να συναντά το μοντέρνο, περιποιημένα σερβίτσια, καλοσυνάτη υποδοχή. Από τον περασμένο Οκτώβρη ο κατάλογος του Αρισμαρί & Αβάρσαμο είναι διαθέσιμος και στους Αμπελόκηπους για take away & delivery, σ’ένα προσεγμένο μαγαζί πάνω στη Δημητσάνας. Αν δεν έχεις μυηθεί στις απολαύσεις του, τώρα δεν έχεις άλλη δικαιολογία.

    Το νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους εξυπηρετεί με take away και delivery

    Η καλή αρχή γίνεται με την ομώνυμη σαλάτα Αρισμαρί, μια πανδαισία baby λαχανικών – σα ζωγραφιά – με μπέικον, κρουτόν, flakes γραβιέρας και vinaigrette sweet chili, αλλά και με την ανυπέρβλητη Κρητική γραβιέρα σε κανταϊφι, περιχυμένη με φυστίκι Αιγίνης και sauce μελιού.

    Η σαλάτα Αρισμαρί & Αβάρσαμο με πανδαισία baby λαχανικών, μπέικον, κρουτόν, flakes γραβιέρας & vinaigrette sweet chili

    O γευστικός Μίτος της Αριάδνης χειραφετείται όμως κι από την Κρήτη, κάνει τον γύρο της Ελλάδας κι εκτείνεται στην ευρύτερη Μεσόγειο. Έτσι, στον κατάλογο θα βρεις ένα μοσχαράκι μπρεζέ στην κατσαρόλα, σιγομαγειρεμένο με λιαστή ντομάτα – πραγματικό λουκούμι – σκιουφιχτή καρμπονάρα, πληθωρική, με απάκι, σύγκλινο και γραβιέρα Κρήτης αλλά κι ένα υπέροχα χυλωμένο κριθαρότο με ποικιλία φρέσκων μανιταριών, παρμεζάνα και λάδι λευκής τρούφας. Πιάτα φτιαγμένα με νου και φαντασία, προσαρμοσμένα στην εποχή, με δημιουργικότητα, ιδέες, χρώματα, υφές που μένουν αλησμόνητα. 

    Η σκιουφιχτή καρμπονάρα με απάκι, σύγκλινο & γραβιέρα Κρήτης

    Η σύγχρονη αθηναϊκή γαστρονομία τώρα μόνο αρχίζει να ψελλίζει, να εντυπωσιάζεται από τις ωφέλειες της τοπικής παραγωγής, του μικροπαραγωγού που γίνεται μια γέφυρα στο Αιγαίο, με τα υλικά να φτάνουν αψεγάδιαστα στο Αρισμαρί & Αβάρσαμο. Ο ελληνικός αμπελώνας εδώ χαίρει προτίμησης, οι επιλογές εξαιρετικές, σετάρονται υπέροχα με το φαγητό, χωρίς ασφαλώς να λείπουν τα παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα της χαράς και της αποσυμπίεσης. 

    Χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με ψητά λαχανικά

    Φαγητό σαν την πρώτη μέρα μιας μαγειρικής, που νοιάζεται για τους συνδυασμούς, την ποιότητα, τα σωστά υλικά, τεχνική και γνώση που τελικά μαγειρεύει ένα φαγητό όλο ψυχή. Αυτό είναι το Αρισμαρί & Αβάρσαμο!

    Αρισμαρί & Αβάρσαμο 
    Σύρου 13, Γαλάτσι, τηλ. 2102923401
     Δημητσάνας 46, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106453011
    www.arismari-avarsamo.gr | Facebook | Instagram

    Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα bao buns με πικάντικη πανσέτα, κρέμα ξύγαλο, BBQ sauce, crispy κρεμμύδι, καρότο & αγγούρι πίκλα
    Μπριζολάκια χοιρινά γάλακτος με ντομάτα αρωματισμένη με θυμάρι & ρίγανη.
    Η Κρητική σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, ανθότυρο, ψητό απάκι, crispy κρεμμύδι, vinaigrette λιαστής ντομάτας & σουσάμι
    Μανιτάρια portobello με γέμιση κρέμα γραβιέρας & αλλαντικά
    Το burger με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, cheddar, αυγό τηγανητό, crispy κρεμμύδι, iceberg, μαρμελάδα μπέικον & χειροποίητη sauce.
    Γραβιέρα Κρήτης σε κανταϊφι με φυστίκι Αιγίνης & sauce μελιού

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Vegan μαγαζιά στην Αθήνα: Η χαραυγή μιας πιο υγιεινής και #crueltyfree γαστρονομικής καθημερινότητας

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Οι πιο hot διευθύνσεις για Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot