spot_img
More

    Το Κουτούκι του Κανούση: Γεύσεις του σήμερα με τη γοητεία του χθες, στην Κηφισιά

    Η φήμη του κυκλοφορεί σαν αστικός μύθος εδώ και δεκαετίες. Δεν ξέρω ψαγμένο καλοφαγά, πάσης κατηγορίας και ηλικίας που να μην τον μνημονεύσει. Άλλος για το αιθέριο μοσχαράκι γιουβέτσι που σερβίρεται στο πήλινο όπως παλιά, άλλος για το χύμα κρασί του, άλλος για τη μερακλού σχάρα του και όλοι μαζί για το τέλειο περιβάλλον του. Ένα κρυμμένο μυστικό στα στενά της περιοχής των Αλωνίων στην Κηφισιά, που από τη δεκαετία του 60 κρατάει τα σκήπτρα της αυθεντικής, πεντανόστιμης, ταβερνίσιας εξόδου στα βόρεια. 

    Ο Κανούσης είναι μια οικογενειακή ιστορία, που από το 1960 πήρε τη σημερινή μορφή χάρη στον μπαρμπα-Νικόλα, με την επιχείρηση να έχει περάσει αισίως στα – πολύ ικανά – χέρια της 3ης γενιάς. Ωραίο, ρουστίκ, πέτρινο σκηνικό, καταπράσινο αίθριο, έξω καρδιά φιλοξενία. Ένα κλασικό κουτούκι, επακριβώς όπως ορίζει την έννοια η παράδοση μιας ευχάριστης κατάνυξης με κρασοποσία. Το Κουτούκι του Κανούση θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα!

    Τα μαγειρευτά του είναι ένα κυριολεκτικό ποίημα. Η αφτιασίδωτη, πολύτιμη πρώτη ύλη συναντά τις πιο ωραίες συνταγές, το μεράκι, την αγάπη για τον καλό, πιστό πελάτη: θεϊκό, τρυφερό μοσχαράκι αργοψημένο στην κατσαρόλα στο οσομπούκο, υπέροχα γευστικός κρασάτος κόκκορας, πεντανόστιμα σουτζουκάκια που μπορείς να συνδυάσεις με τη γαρνιτούρα της επιλογής σου.

    Μετά είναι το ελαφρύ τηγάνι, τα ορεκτικά του ονείρου όπως η δροσερή πατατοσαλάτα ή τα μαυρομάτικα φασόλια  με την απλότητα του κρεμμυδιού, του λαδιού, του ξυδιού και του αλατιού, αλλά ο Κανούσης διαπρέπει στο κάρβουνο – άλλωστε έξω υπάρχει κτιστή ψησταριά. Θα φας σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια 650gr όπως δεν την έχεις ξαναφάει, θα αγαπήσεις το ψαρονέφρι, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, ζουμερά και χειροποίητα. 

    Ένα ενσταντανέ κρυμμένο από το χρόνο, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά σου, στο χάος μιας αντάρτισσας μεγαλούπολης. Το Κουτούκι του Κανούση είναι η επιτομή της γευστικής εξόδου, είναι  το ψαρικό στα καλύτερά του (φτιάχνει μοναδικό πλακί μπακαλιάρου με ντομάτα, πατάτες και σάλτσα ντομάτας), είναι το γεύμα ή το δείπνο που γίνεται αυτοσχέδιο πάρτι, με τη ζεστασιά της πατίνας του χρόνου και με γεύσεις που δε βρίσκεις μόνο στο χωριό αλλά και στα προάστια μιας τσιμεντένιας πρωτεύουσας.

    Το Κουτούκι του Κανούση
    Καρπάθου 22, Κηφισιά, τηλ. 2108080934
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot