spot_img
More

    Κάτι καλό συμβαίνει στον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι

    Ο μεζές πάει πακέτο με την ελληνική ιδιοσυγκρασία της παρέας, είναι η πληθωρικότητα σ’ ένα τραπέζι με χρώματα, υφές, ιδέες και νοστιμιές. Έχουμε ξαναγράψει για τον Μυστικό Κήπο στο Χαλάνδρι: ο Δημήτρης και ο Σείριος, δύο χαρισματικοί σεφ με εμπειρία ετών, «σκαλίζουν» με αυτοπεποίθηση τη γεύση κάθε σεζόν, και κάθε σεζόν κάνουν χαμό με τις δημιουργίες τους, οι οποίες αξιοποιούν αστεράτες τεχνικές και ποιοτική πρώτη ύλη και μόνο μεζέδες δε μπορούν να χαρακτηριστούν.

    Έλα όμως που έτσι βιώνεις καλύτερα τα γευστικά οφέλη του Μυστικού Κήπου. Στη μέση. Όταν για παράδειγμα μιξάρεις στο τραπέζι ένα αλμυρό κανταϊφάκι, με δυνατό παστουρμά Κομοτηνής, mix τυριών και γιαούρτι μαζί με λινγκουίνι με φρέσκο τόνο ή ακόμα κι ένα μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρέμα τρούφας, τραγανά chips πατάτας και τηγανητό αυγό ορτυκιού. Οι στηλοβάτες-chef του έχουν αυτονομηθεί καιρό από τα κλισέ, εδώ κυριαρχεί η φαντασία, η διάθεση για το νέο – όχι χάριν εντυπωσιασμού – αλλά από πηγαία ανάγκη, σαν οξυγόνο. 

    Περνώντας την απόλυτα ζεν ανοιχτή κουζίνα του για να φτάσεις στον κήπο, θα δεις ότι κάθε πιάτο στήνεται στην πιο απόλυτη διαφάνεια, σαν γυμνή αλήθεια, σε απόσταση χιλιοστών από το βλέμμα σου. Η μπάρα μοσχοβολάει μικροπαραγωγό και ολόφρεσκα υλικά, η μύτη δε ξεγελάει. Κι έπειτα έξω, σε περιμένουν λεμονιές, αναρριχητικά φυτά, μυρωδάτα γιασεμάκια και πέργκολες – σα να’σαι σε νησί, κι όμως είσαι στο κέντρο του Χαλανδρίου – κανονική απόδραση στην πόλη. 

    Φέτος ο Μυστικός Κήπος μας ταξιδεύει. Στα καντούνια της Ανατολής με ramen και bao buns με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και σύκο, φτιαγμένα στην εντέλεια και με πρωτοτυπία, μας πάει «farm to table» με τρυφερό μοσχαρίσιο διάφραγμα στη σχάρα, μας τρατάρει χρωματιστά κοκ πατζαριού με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ. Μια γιορτή της μαγειρικής, κοινωνικοποίηση, χαλάρωση, απόλαυση, τέλος. 

    Στο Μυστικό Κήπο μαγειρεύουν σοφιστικέ φαγητά, τη νέα γενιά της δημιουργικότητας. Ο περιορισμός τους και η ταμπελοποίηση σε μια κατηγορία δεν υπάρχει ούτε ως ιδέα στο σύμπαν τους. Να τους πούμε μεζεδοπωλείο; Να τους πούμε γαστροταβέρνα; Θα τους πούμε τροφή για σκέψη, ένα case study στο πόσο μακριά μπορεί να πας την τέχνη σου, αρκεί να την πιάσεις από τα γκέμια. Ένα must εστιατόριο που κάθε foodie που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να το έχει επισκεφθεί έστω μια φορά. 

    Μυστικός Κήπος
    Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, τηλ. 2130370929
    www.mistikoskipos.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ο 1ος διαγωνισμός καφέ Barista Blast θα έχει πολύ καφέ & ακόμα πιο πολλά happenings, στη Ζυθοποιία Noctua Brewery το Σάββατο 9 Νοεμβρίου

    Αν «ζεις» και «αναπνέεις» καφέ, αν οι κόκκοι του για σένα είναι ταξίδι και το άρωμά του όαση, αυτό...

    To honeymoon των social media τελείωσε;

    Όσοι ζήσαμε τη γέννηση των social media με την εμφάνιση του Facebook το 2004, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο έχει...

    Για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου κι όχι στον περίγυρο

    Η ζωή μας όλη είναι κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν. Μερικοί κύκλοι σου χαρίζουν μαγικές στιγμές που σου υπενθυμίζουν...

    Ο λίβας του αθηναϊκού καλοκαιριού

    «Καυτή» αποδεικνύεται η Αθήνα όσον αφορά τη θερμική καταπόνηση του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο του και ειδικά στις μεγάλες...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

    Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot